Čistenie rúk detí mimo domu
Baby čo máte menšie deti ktoré sa hrajú po pieskoviskách a ihriskách… s čím im mimo domu čistíte ruky keď idú potom niečo papať? Sú nejaké špeciálne dezinfekčné obrúsky na ruky alebo len s klasickými vlhčenými obrúskami?
@matkahelka ďakujem ze si to napísala lebo som šla akurát napísať ze keď sme niekde 8 hodín mimo domu ze isto bude utekať domov alebo hľadať niekde nejakú restiku alebo co len aby som dala jest doma🤦♀️
@nikha2809 jediná kto si stojí na kábli si tu ty. Áno napísala som pieskoviská, ihriská, ale za tým sú tri bodky práve preto, že samozrejme som myslela x ďalších situácii, ktoré snáď nebudem všetky menovať. Tiež to dopĺňa moja otázka hneď za tým “s čím im mimo domu čistíte ruky, keď idú papať?”
Takže neviem čo si upnutá len na to pieskovisko preboha.
Autorka no pre mňa je to teda poriadny rozdiel čistiť ruky po pieskovisku a po prechádzke v lese.Preto.A už viac nemám silu to riešiť, veď im utierajte ruky aj do handry, alebo ešte lepšie, nech jedia tými rukami čo stavali hrady a piekli koláčiky, keď z toho dostanú nejakú chrontu, vy sa s nimi budete trápiť.
@nikha2809 aha pre teba je to veľký rozdiel.. a počula si už o tom že napr aj líšky alebo celkovo divá zver vie roznášať rôzne choroby či parazity vo svojom truse? Môj napr berie aj rôzne paličky a hrabká si s nimi v zemi a pod.
Prípadne tam môžu byť aj rôzne jedovaté rastliny či huby… Hocičo. Pointa je, že hocikde si vonku, nikde to nie je čisté a ja som sa proste pýtala, ako čistiť ruky deťom mimo domu, toť vše.
@patka06 aj môj zjedol raz keď si odhryzol zo zmrzlinky ako zo skutočnej a chvalabohu nič, ale sesternicina dcéra, aj dve známe od nás s dediny čo spolu občas klebetimw na ihrisku sa z týmto trápili a aj dr. mi povedala že veľa detí po lete, po pieskovisku má parazity, že ich treba preliečiť.
@dadis dakujem za upozornenie, ale mam svagra lekara, fantasticku pediatricku a susedu sestricku u inej pediatricky, takze na medicinske rady od laikov fakt nie som odkazana. moja starsia dcera v 14 rokoch nema ziaden kaz, v zivote ziaden ani nemala, od 2 rokov k zubarovi chodime len na preventivky. a gastro problemy chvalabohu tiez nebadam, akurat ak take, ze zje aj slona a pri 170cm ma oblecena a obuta 50kg. mladsia ma 16 mesiacov, ta zje pre istotu aj dvoch slonov, v 16 mesiacoch sme sa konecne dopracovali - hura - k okruhlym 8kg. ak tvojim detom stacilo jest raz za 3 hodiny, je to ok. mojim fakt nestaci.nenecham hadam male dieta triast sa od placu, ked je proste hladne. to je fakt chore.
a len tak mimochodom, vcera rano sme odisli z domu o 7.30 krmit kacky do parku a prisli sme domov napoludnie tesne pred obednym spankom. u nas v tieto teple dni nic vyhnimocne byt stale vonku. to, ze niekto jedlu doma za stolom podriaduje svoj rezim je v poriadku, rovnako ako je v poriadku, ze niekto tomu jedlu doma rezim nepodriaduje.
Jaj kon nesklamal 🤣 hneď sa mi nezdalo ze téma o cisteni rúk mimo domu má 3 strany . Najväčší problém tu vidím v tom, že si niekto nevie predstaviť ze nie sme všetci rovnakí. 🤭
Gel alebo utierky antibakterialne
@matkahelka To nie je nazor laika, pokojne si o tom nastuduj. Pekny vecer 🙂

@annm81 prosím ťa ty si stojíš na kábli dnes alebo čo, lebo autorka sa vyslovene pýtala na pieskovisko, to po prvé, po druhé, celý čas tu o ňom píšem, o pieskovisku a o ihrisku, po ďalšie, na kamene nechodia mačky vykonávať svoju potrebu a zahrabavat to tam.Viac sa s tebou o tom nejdem baviť.