icon

Článok : Mamy strácajú zdravý rozum...

tyrkysova_kobyla
27. aug 2018

Celkom zaujímavý článok na zamyslenie 🙂

https://najmama.aktuality.sk/clanok/267621/dnes...

dai
30. aug 2018

@slimstar dakujem za vysvetlenie ... o druhej strane sa rozpravaj s ludmi ako si ty... ja mam svoju vieru a tvoje konspiracie nepotrebujem - som stastna a spokojna - hadam tie pocity objavis aj ty v tom tvojom zlom svete kde existuju ONI a vsetci okrem teba nic nechapu...

slimstar
30. aug 2018

@dai veď ty si sa začala do toho montovať, nemala som sa chuť s tebou vybavovať. Tvoja viera, ak myslíš kresťanstvo je len ďalšia forma manipulácie . Ak si šťastná a spokojná, tak ťa hádam nebude uspokojovať rypanie v téme na koniku. Šťastný a spokojný človek sa venuje rodine, cestuje atď, nie je strcený každý deň na koniku a nevypisuje iným mamám, aby si podvihol svoje ego. Ešte si aj panovacna.

katrin21
30. aug 2018

@slimstar to ze niekto ma rad hudbu a poxuva ju, neznamena , ze nevie byt v tichu..to ticho sa da vzdy najst... a hudba hra, nie hraje.😉

katrin21
30. aug 2018

@vroni vies, co, pouzovam ich dost casto..je to zvyk z internetu...ako tukame tak tukame aj pri bodkach.. nemyslim, ze je za tym niexo ine.

slimstar
30. aug 2018

@katrin21 u nás hudba hraje, použité z narecia, nemusíš má poučovať. Tak sa pozri na mladých, keď si si taká istá. Jednoducho je ju počuť všade, kam sa pohnes. Väčšina nehľadá to ticho, neuvedomuje si to, žije s tým a v tom.

vroni
30. aug 2018

@katrin21, ja viem, tiez ich pouzivam v takejto skratkovitej konverzacii. Ale pozri si inkriminovane prispevky. Su hlavne o troch bodkach a zvysok akoze naznaky hlbokomyselnych myslienkovych pochodov. Kazda mame nejaky styl, obvykle v praxi uhladenejsi ako ten, ktory prezentujeme tu. Ale mna osobne tento irituje a rozhodne nie preto, ze by som tapala v cudzich slovach.

katrin21
30. aug 2018

@slimstar ja len pisem, ze kto chce, to ticho si najde.. chapem co chces tym povedat, ale nemas 100% pravdu... a na slovo hraje som alergicka..😂

dai
30. aug 2018

@slimstar vidis... ja som stastna a spokojna a chodim na mk - urcite som nenormalne zmanipulovana🙂 moja viera je manipulacia zato tvoje konspiracie a reinkarnacia su jedinou pravdou - si ako svedok jehovovi - jedine ty poznas pravdu, jedine ty si vyvolena🙂 a ides pisat o panovacnosti😀 ved ty nevies vobec nic a nerozumies veciam kedze nechapes zakladne fakty a suvislosti - aj do uplne jednoduchych veci montujes konspiraciu a hladas nieco co tam nie je - tak ako som uz pisala aj v inych temach... drzim palce aby si jednoho dna pochopila o com je zivot - a nasla jednoduche ludske stastie

slimstar
30. aug 2018

@dai ty vieš veľké prd, o tom kto som ja a ako žijem. To isté môžem napísať o tebe, si len zaslepena a nevidíš, ale to sa všetko zmeni. Uvidíš sama, raz príde ten zlom. Vôbec nikde netvrdím, že to je jediná pravda, ani nemám nikoho o tom presviedčať, už som ti písala, že na to musíš prísť sama, lebo pre mňa je to s tebou strata času.

slimstar
30. aug 2018

@katrin21 haha smiešne haha

katrin21
30. aug 2018

Mimochodom..my sme prave u nasich.
Na vylete.. nasi su rocnik 43 a 42, cize 70tnici.. ja mam 41rokov Uplna nahoda ale.... mala prave cela stastna tancuje s nimi na Slager pesnicky..rehoceme sa tu..nuz, ale niekto radsej sedi v tichu.🙈

romiada
30. aug 2018

Tusim sa to tu zvrtlo na Brazilsku ci turecku telenovelu: pointa uz davno zapadla prachom 10tich stran hadok a podpichovania 😂

slimstar
30. aug 2018

@katrin21 zobrala si si len ticho z toho, čo som písala, ale pointa ti usla

jana_eyre
30. aug 2018

@romiada ako vzdy 😂😂😂

katrin21
30. aug 2018

@slimstar ale ja ti rozumiem..len ty nechces rozumiet.. ja chapem o com pises, tiez citam rozne veci aj tie nepopularne..aj co sa deje.. ale ty si to vzala dost extremne a vyznieva to, ze hudba je pomaly nejaky strasiak... idealne je pocuvat solfeggio frequences..pozri si na youtube.. dokonca aj moderne sa tak daju pocuvat.. ale ani z obycajnej hudby netreba robit strasiaka..hudba je pozitivna vec a pokial viem ked si clovek pieva , dusa sa raduje a pozdvihuje... to, co ktorej dusi robi dobre je individualne. Nebudme ovce ani z jedneho , ani z druheho uhla pohladu..

slimstar
30. aug 2018

@katrin21 aha, len ja som to nezobrala extrémne, neznamená, že hudbu nepočúvam, neteším sa z nej, alebo pri nej nerelaxujem. Len som to podrobnejšie vysvetlila, ako som to myslela, keďže tu išla do mňa rýpať a evidentne nechápala o čo ide.

montemotherone
30. aug 2018

@kikuska3567 nie som precitlivena, len reagujem na tvoje divné závery, ktoré si vyvodila z neviem čoho 🙂

kikuska3567
30. aug 2018

@montemotherone tak vieš minule si pisala že keby tvoja dcéra pomyslela na sex (to len tak mimo bolo to v inej diskusii) radšej jej strúhneš a pošleš ju citat povinnu literaturu a teraz citam ako o 20 “cuci” doma a ide spat tak mi to tak prislo do suvisu 🙂 ale samozrejme ze to moze byt jej rozhodnutie ani ja nebeham po vonku

sonicka96
30. aug 2018

@kikuska3567 vyprosujem si aby ste mi tikali.Ja som s vami kravy nepásla.kde do prdele som napisala do ktorej hodiny by som tancovala?! Je snáď na mne ako vychovávam svoje dieťa,tam si hľadte po svojich deťoch a nestarajte sa do druhých. Ak máte málo starosti spravte si ich ďalšie. Ak nevesta nechce dať dieťa svokre, asi ma na to dôvod.

kikuska3567
30. aug 2018

@sonicka96 dobre tak sa prosim vas naucte citat s porozumenim aj moj komentar aj ten clanok ked ste taka premudrela ...ja vam nijako nediktujem ako vychovavat deti tak si skludnite vase zjavne nevyburene hormony.. ach😂😂

zuzana76
30. aug 2018

@sonicka96 tak to je teda dolezite ako sa vychovavaju deti, deti, ktore budu v buducnosti lekari, ucitelia, pravnici, uradnici, atd... na tom teda naozaj zalezi, ci budu dobrymi ludmi

juvalu
30. aug 2018

Mna osobne najviac mrzi, ze skoro cely clanok a nasledujuca diskusia je mierena na "dnesne matky". Patrim k nim aj ja. Prvorodicka po 33, no nie preto, ze by som sa o to nesnazila. Dcera ma rezim, preto si mozem dovolit chodit na kavu s priatelkami aj nakupit do obchodneho centra,viem kedy si to mozem dovolit. Rada sa stretavam s inymi mamami, deti sa spolu viac zabavia. Ale, nenechavam dceru kriciac behat, ani podobne veci. Ucim ju poprosit, podakovat, podelit sa. Taka je vacsina mam okolo mna. Podla autorky sme vsak zle matky, lebo nesedime doma? A nielen podla nej.
Dufam, ze z dcery vychovam slusneho, tolerantneho cloveka, spolocenskeho a rozhladeneho. Verim, ze velku zasluhu na tom budu mat aj stari rodicia. A hlavne, ze nechaju rozhodnutia na mne a budu ich akceptovat

zuzana76
30. aug 2018

ale tu diskutuju sucasne matky a mnohe s clankom suhlasia a ak sa niekto v clanku nasiel, tak mozno by mohol porozmylat skor nez sa urazi

juvalu
30. aug 2018

Tiez s nou v niecom suhlasim. Tiez sa mi nepaci, aki su niektori rodicia. Dieta je na piedestali a nikto iny ich nezaujma. No nie vsetci su taki, preto neskatulkujme matky podla toho, ci nosia deti, ci ich maju v kociku, ci raz vidite nejaku po detoch kricat a inokedy zas hadzat sa dieta o zem. Nenosim, no je mi luto vsetkych normalnych mam, ktore nosia. Schvalne pisem normalnych, niektore to prehanaju. Nie vsak vsetky, kazdy sa vsak k noseniu potrebuje vyjadrit.
Tu diskutuju vacsinou sucasne matky, pod clankom vsak ten pocit nemam

slimstar
30. aug 2018

V tej diskusii, je to až nenormálne. Typické, každá sa stará do druhého, stále sú tam nevyriešené vzťahy a prieky. No a čo keď druhé pije kofolu., ako keby ju do toho niečo bolo.

moni73
31. aug 2018

Teta svokra preháňa. Ako sme sa pred časom všetci rovnako obliekali, rovnako zarábali, rovnako chodili do školy, na dovolenky a rovnako báli otvoriť hubu a nakoniec aj rovnako vychovávali, tak dnes sa tie prúdy rozbehli. Netrúfam si povedať, ktorý je ten správny. Snáď ten, ktorý vyhovuje matke aj dieťaťu. Spokojná matka, spokojné dieťa. Každá robíme vo výchove chyby, či už menšie alebo väčšie - učíme sa za behu, praxou. Verím, že pokiaľ je dieťa ľúbené (či už v šatke, alebo bez; či s tabletom alebo bez; či kojené alebo nie...), vyrastie z neho dobrý človek.

dai
31. aug 2018

@moni73 keby stacila laska tak verim ze svet by bol plny dobrych a slusnych ludi... zial vychova nie je takato jednoducha

ssslnieckooo
31. aug 2018

Nestotožňujem sa s názorom "spokojná matka, spokojné dieťa". Neraz som bola svedkom, kedy bola maminka naozaj spokojná vo večerných hodinách na hlučnom mieste s malým, ričiacim dieťaťom evidentne nespokojným preto, že už malo dávno spať doma v kľude. Ale áno, matka bola spokojná, čo sa nedá povedať o tom dieťati. Ja sa s článkom plne stotožňujem. Som toho názoru, že všetkého veľa škodí a veľa žien dnešnej doby zabudlo na nejakú pomyslenú čiaru čo je ešte prijateľné a čo už je naozaj cez. Chýba zdravá rovnováha, zdravý materinský úsudok. Koľké sa dajú strhnúť davom, lebo je to momentálne "in" a jedine to je správne, čo sa v dnešnej dobe preferuje. Sama som matka, čakám druhé dieťa a zodpovedne môžem povedať, že narodením dieťaťa sa môj život zmenil. Áno už nemám ani zďaleka toľko voľnosti, ako som mala pred tehotenstvom, zďaleka nemám toľko voľného času, vzdala som sa tých vecí ale v prospech svojho dieťaťa. Ono je teraz na mojom prvom mieste, jeho potreby sú pre mňa prvoradé. To, že sa zrieknem voľnejšieho času, nejakých akcií nie je pre mňa životný problém, nemám preto depresie. Beriem to tak, že taký je život. Veď preto sme rodičia nie? Raz to všetko prejde, budeme mať kopu voľného času, preto sa snažím naplno tráviť čas so svojim dieťaťom aj napriek tomu, že sa niečoho pre neho vzdám. Neľutujem ani sekundu strávenú s ním na úkor toho, že budem chýbať na nejakej akcii. Ale to je môj pohľad na materstvo. Rešpektujem však, že rovnako ako sú ženy podobne zmýšľajúce, tak sú presne opačné typy žien, ktoré žijú inak ako ja. My tu zbytočnými hádkami a bitím sa do pŕs že len ja vychovávam správne nezmeníme nič. Výsledok si každá z nás užije o niekoľko rokov, pretože to dieťa sa bude jedného dňa prezentovať tak, ako bolo vychovávané a k čomu bolo vedené. To mi nevyhovorí nik, že dieťa nie je obrazom svojich rodičov.

0silvia0
31. aug 2018

@ssslnieckooo k poslednej vete: dieťa je obrazom svojich rodičov + obrazom zdedených génov, žiaľ, z vlastných skúseností, s niektorými povahovými črtami človek neurobí nič, absolútne nič... stačí sa pozrieť na súrodencov, ktorí dostali rovnakú výchovu a stane sa, že aj z dobrej rodiny sa vykľuje sem-tam čierna ovca ...

kittykat22
31. aug 2018

@ssslnieckooo výchova dieťaťa je dnes veľmi náročná. Každý má pocit, že vie ako dieťa vychovať, všetci sa valia s dobre mienenými radami a keď je problém tak je buď dieťa choré alebo matka neschopná. Ja vidím na svokre ako má 3 synov každý z nich je nielen povahovo ale aj vizuálne úplne iný. Je až neuveriteľné, že boli vychovávaný rovnako. Jeden je precitlivený, druhý je super sebecký, tretí je salámista. Sú od seba 1 - 1.5 roka takže výchova "stádová" pretože na nejaký individuál nebola príležitosť. Podľa mna výchova jemne koriguje už vrodenú povahu dieťaťa. V dnešnej dobe je všetko založené na myšlienke, že dieťa je také aké si ho matka vychová - s čím po tom, čo vidím v okolí, v rozdielnych povahách súrodencov - nesúhlasím. Byť matkou je dnes ťažké. Dieťa sa považuje za nejaký svatý grál, keď sa do troch rokov nevychová a nedá sa mu láska, tak to pôjde do hája. Musí vyvážene jesť, mať pohyb, všetstrane sa vzdelávať. Príde mi, že z materstva sa stala športová disciplína na úrovni olympijských hier.