Čo by ste robili inak vo výchove a v starostlivosti o dieťa?
Som mamickou 3-mesacnej dcerky, no uz teraz sa spatne pozeram na to, co som zazila a vravim si, ze by som niektore veci uz robila inak . Ako je to s vami? Co by ste robili uz dnes inak vo vychove, v starostlivosti, v pristupe? Mozno to niektorym mamickam pomoze 🙂
Nemenila by som asi nic. Chyby robi kazdy, ale na nich sa aj uci. Je to prirodzene a deti su velmi zhovievave a daju nam cas a chyby odpustaju. To, co som sa naucila pri dcerke, z toho teraz tazia chlapci... za to jej budem vzdy vdacna. Za to aka je. A vdaka nej aj jej brat. Povahou, spravanim. Vychovavame jeden druheho. V zivote nie su druhe sance, preto taketo co by bolo keby je uplne zbytocne.. ziadne co by keby.. radsej rovno spravne... aj ked to spravne je po kazdy raz inak ;)
@anjelicek26 úplne super si to napísala.... je to tak, každá matka, ktorá má viac detí, vychováva a pritom sa učí .... 😉
pre každú matku je DôLEŽITÉ a naopak NEPODSTATNÉ úplne niečo iné....
a v neposlednom rade - každé dieťatko je iné !!! má svoje špecifické potreby.... jedno zbožňuje cumlíky, druhé ich vypľúva.... jedno sa rado nosí na rukách, či v šatke, druhé je spokojné v kočíku, ďalšie zaspí pokojne samo vo svojej postieľke, iné spáva do 6 rokov pri mame ....
jedinou chybou by bolo - nemilovať ich!
preto sa to nedá takto jednoznačne zosumarizovať a vymenovať "omyly"

@zuzidr tak toto isté si hovoríme aj my s mužom 😀 že raz do našej postele dovedie aj frajera a budú obidvaja medzi 😀 nami