icon

Čo robiť, ak si dieťa vyžaduje nosenie na rukách?

alenka0
2. máj 2014

Poraďte mi čo mám robiť, keď malá chce nosiť na rukách vtedy, keď sa potrebuje ukľudniť alebo zaspať. Ináč nezaspí. Vyžaduje si to a ja už nevládzem. Bolia ma nohy aj ruky, pretože je dosť ťažká. Neviete mi poradiť ako ju mám od toho odučiť?

daniela1983
3. máj 2014

@nautilka no tak to si mala vazny dovod. ale preco by mala babo nechat odvyknut a vyplakat ked nemusi?

zuzanockamt
3. máj 2014

@nautilka krd si mala zdravotny problem, tak je to ine, ale preco odopierat dietatu to, co potrebuje, ked na to dovod nie je? ... jasne zvykne si spat aj same ... vyplace sa, vystresuje sa a zaspi ☹

lenka1993
3. máj 2014

My mame to iste. Len a rukach, v spravnom tempe, a chodit. Akonahle si sadnem albo zmenik kolisanie je hore. Tak maminka kupila satku aj manducu 🙂. Nosime sa dalej a milujeme to obe.

alenka0
autor
3. máj 2014

Aký je rozdiel medzi nosičom a klokankou...alebo manduca??

zuzanockamt
3. máj 2014

@alenka0 klokanka nie je ergonomicka, dieta visi za genitalie ... v ergonomickom nosici - to je aj manduca ma ergonomicku polohu - zagulateny chrbat, zadok a kolena tvoria pismeno M, zadok je nizsie ako kolena... dieta sa nikdy nenosi tvarou dopredu ... ergonomicky nosic umoznuje nosenie na bruchu - tvarou k rodicovi, na chrbte a na boku

kuwait
3. máj 2014

drzanie v naruci pred spanim jej nevyhovuje?Ze by si sedela a ju mala v naruci pritulenu?

horana
3. máj 2014

Co robit ked mesacne dieta vyzaduje nosenie? Nuz - nosit! 😉 Nic lepsie svojmu dietatu dat nemozes.
V tom veku mne najvaic sedel babyvak, je pohodlny prave na mladsie babetka a paradny siroky popruh, velmi lahko sa s nim manipuluje a ked mi tam dieta zaspalo babyvak siel rovno do postielky tak ako bol (s jemnym dprykrytim pripadne).

alenka0
autor
3. máj 2014

@kuwait Musíš chodiť, hojdať ju a keď zastavíš alebo ju položíš do postele, hneď sa otvoria oči 🙂

kuwait
3. máj 2014

@alenka0 to mas tazke,moj syn mal rad ked som ho drzala v naruci kebyze ho hojdam tak nezaspi,kazde dieta je ine

alenka0
autor
3. máj 2014

@daniela1983 Ani nevidno rozdiel tak na fotke. Vďaka za vyčerpavajúce odpovede.

daniela1983
3. máj 2014

v klokanka skratka visi. v ergonomickom ma nozicky pekne na siroko. skratka radsej nejake eura navyse, nech je deta zdrave, ved to je najdolezitejsie

nautilka
3. máj 2014

@alenka0 skus si precitat clanocek http://detsky-spanok.com/upokojenie-dvomi-rozny...
tam pisu ze je dolezite naucit dietatko zaspat same. ja som mala chrbat v kybli od skakania na fitlopte bolo to stale horsie a horsie. a psychicky ani nehovorim, ked som ju hojdala 3 hodiny a po prelozeni do postele rev. to som ju mala hojdat celu noc? :D
nie nie, nauc svoje dietatko zaspavat same a bude spokojne aj ono aj ty, tak aj moja sa upokojila odkedy zaspava v postielke. Neskor som postupovala podla knihy Kazde dieta sa nauci spat a teraz som spanim uz problemy nemame.

zuzanockamt
3. máj 2014

@nautilka kniha Kazde dieta sa vie naucit spat je dost brutalna, dieta sa sice spat nauci, ale stresove hormony v krvi ostavaju stale

zuzanockamt
3. máj 2014

precitajte si toto ... o metode vyplakavania, ktoru vyznamne podporuje kniha Kazde dieta sa vie naucit spat

Výskum z roku 2012 o metóde vyplakávania: 25 detí vo veku 4-10 mesiacov sa zúčastnilo 5-dňového tréningového programu, kde boli deti ponechané plakať, až kým zaspali samé. Ako sa očakávalo, mamičky aj deti mali v prvých dňoch podobnú - vysokú úroveň stresového hormónu kortizolu na začiatku uspávania, ako aj počas plaču, keď mamy čakali, kým bábätká zaspia. Mamy aj deti prežívali stres. na tretí deň sa počas zaspávania ukázalo, že nebolo v súlade to, ako sa správali, s tým ako reagovali fyziologicky. Úroveň kortizolu v slinách u detí bola vysoká a ukazovala, že stres prežívajú, napriek tomu, že navonok plačom známky stresu neprejavovali - neplakali.

alenka0
autor
3. máj 2014

@nautilka No ďakujem. To som mala na mysli, keď som vravela o odučení. Myslím, že môžeme nosiť deti, ale nemôžu byť zvyknuté byť na rukách. Pomojkať môžeš, ale musí vedieť aj samo zaspať. Moja vie aj sama, ale stále sa to s tým nosením zhoršuje. Mám pocit, že sú to nejaké maniére 🙂 Nemôžem byť na nohách aj cez deň aj v noci, potom sa mi podlamujú nohy a som nervózna. A to nemá zmysel.

zuzanockamt
3. máj 2014

@alenka0 mesacne dieta maniere nema ... byt v kontakte je jeho fyziologicka potreba, tak ako jedlo, pitie, vylucovanie, spanok atd

lyzzy
3. máj 2014

moj nazor....cez den nosit ok....ked vladzete nech sa paci.Ja mam len jedny krize a jeden chrbat.Ale dieta ma zaspavat v postielke a nie na rukach.Tot moj nazor

alenka0
autor
3. máj 2014

@zuzanockamt Ja viem, ale myslím si, že hlúpe nie je. Keď niečo chce vyžaduje si to. Niekedy začne plakať, dvihneš ju a usmeje sa, dáš ju akože naspať, hneď plač. Myslím, že treba mať dieťa pri sebe, ale treba ho aj naučiť ako zaspať. Nemôže chcieť celú noc spať na rukách. Necítim si niekedy ruky a zaspávam na nohách. Musí spať aj v posteli a to ho treba naučiť... Každý si zvykne na najlepšie...

lyzzy
3. máj 2014

@alenka0 ....tak ho to nauc

vejula
3. máj 2014

@alenka0 ahoj alenka... Do roka moja moja mala nevedela čo je to kočik. Nosila som ju doma i vonku, krásne obdobie... Cez den v šatke spala kedy jej prišlo. KEdže som ju v šatke aj nadojčila nemala som oštaru s vyberaním a opätovným uväzovaním. Tak malé babatko ako maš, by malo byť ešte nonstop s tebou. Ono v podstate by malo byť ešte tvojou sučasťou, ale vdaka evolucii a tomu, že sa naša postava vzpriamila a tým pádom sa naša panva zúžila a navyše nárastom mozgu - teda hlavičky dieťatka, musela príroda posunuť termín pôrodu do doby, kedy by ešte dieťatko malo byť v maternici. PReto si myslím, že je absolutne prirodzené, že dieťa potrebuje nonstop cítiť matku a doplnať ten deficit, ktorý mu bol vdaka evolucii ukradnutý... PReto určite odporučam šatkovať

alenka0
autor
3. máj 2014

@lyzzy Veď sa snažím a pomaly to ide. Teraz len diskutujem, lebo som zvedavá na názory a skúsenosti ostatných.

alenka0
autor
3. máj 2014

@vejula Už som to písala...jej je dosť jedno či ju nosím ja alebo niekto iný..takže asi to tak až nebude. 😒

lyzzy
3. máj 2014

@alenka0 ....ved to je v poriadku 😀

alenka0
autor
3. máj 2014

Musím ešte napísať jednu vec, lebo by som klamala. Mám pocit, že zle vyzneli moje správy. Malá mi spí v postieľke...naučila som ju to, len postupne si stále viac vyžaduje nosenie. Moje správy vyzneli omylom ako by som ju len nosila...tak to nie. Ale aj tak je toho dosť. Vyžaduje si to len niekedy. Inokedy nemá problém zaspať.
manžel ju často bral na ruky aj všetky návštevy a teraz si začína stále viac vyžadovať nosenie.

briketa
3. máj 2014

@alenka0 zavinujes napevno? Ak nie, tak skus, za to nic nedas. a potom sup do kocika a kocik mas mensi, utulnejsi ako postielku, mojich som ukocikovala a nenosila som pred spanim. video ako zavinujeme

https://www.youtube.com/watch?v=vMBn-hdA3e8

(tu vrchnu decku netreba)

vejula
3. máj 2014

@alenka0 Sama píšeš, že si ju naučila spať v postielke, teda si ju prinutila prispôsobiť sa okolnostiam. Potlačila si v nej tu primarnu potrebu po tvojom naručí. Samozrejme, ked momentalne, aj pričinením tvojho mažela či rodine, ktorá ju brala na ruky, ZAčíNA POCIťovať nádej, že jej smäd po neustalom ludskom kontakte môže byť naplnený, dáva na javo svoju vôlu. JEj ignoraciou ju zas len prinutiš prispôsobiť sa okolonostiam. to je môj názor

briketa
3. máj 2014

@alenka0 takto, najspokojnejsi, potom do hlbokeho kocika a tak sme spali. cez den som deti mala na sebe. na spanie nie.

alenka0
autor
3. máj 2014

@briketa No moja nechce byť v kočíku, dám ju tam, keď zaspáva a keď sa zobudí ideme s vreskotom domov. Neviem prečo tam nechce byť.

alenka0
autor
3. máj 2014

@briketa Ona musí mať ruky voľné, lebo taktiež sa neukľudní.