icon

Čo robiť, ak si dieťa vyžaduje nosenie na rukách?

alenka0
2. máj 2014

Poraďte mi čo mám robiť, keď malá chce nosiť na rukách vtedy, keď sa potrebuje ukľudniť alebo zaspať. Ináč nezaspí. Vyžaduje si to a ja už nevládzem. Bolia ma nohy aj ruky, pretože je dosť ťažká. Neviete mi poradiť ako ju mám od toho odučiť?

Strana
z5
zuzanockamt
4. máj 2014

velmi zaujimave 🙂

Matky ze sociálně ohrožených poměrů byly po porodu v porodnici požádány, aby se zapojily do výzkumu. Jedna skupna dostala běžné dětské lehátko, druhá dostala nosítko a instrukci používat ho denně. Matky byly během roku sledovány a dotazovány s cílem zjistit míru interakce mezi matkou a dítětem a děti byly pozorovány standardními metodami, které mají za cíl posoudit typ vazby s matkou. Skoro polovina matek z nosící skupiny používala nosítko skutečně denodenně, další používaly nosítko 2-3 krát týdně, některé méně. Nosící matky byly už po několika měsících citlitvějšími vůči svým dětem, především reagovaly dříve na jejich signály. Po roce měly nosící matky se svými dětmi většinou bezpečnou vazbu (83%), mezi nenosící skupinou to bylo 38%. Zejména děti které byly nošeny denně měly se svými matkami skoro všechny bezpečnou vazbu. Zdroj FB Z břicha na břicho

alenka0
autor
4. máj 2014

@adkat13 Podľa mňa to nie je normálne...A sprchovala si sa ako?

adkat13
4. máj 2014

@alenka0 ja si myslím, že je to úplne normálne. ako tu už niekto spomínal, bábo po 9 mesiacoch v brušku si nevie okamžite zvyknúť na to, že má byť zrazu samo. potrebuje maminu náruč. mne to nikto nepovedal, ani som si to nikde neprečítala, jednoducho som to zistila, keď som videla, ako sa hneď upokojí, keď ju vezmem na ruky. sprchovala som sa, keď ju mal na rukách tatino

adkat13
4. máj 2014

@alenka0 a čo sa týka spánku, v noci spinkala normálne, ale cez deň väčšinou na rukách, prípadne na mne, veľakrát sme takto zaspali obidve a ver mi, teraz mi je niekedy smutno, že to tak rýchlo ubehlo. malá má 15 mesiacov a nie je z nej, napriek tomu, že sme ju nosili, žiadny rozmaznanec 🙂 ale každé bábo je iné, niektoré to nepotrebujú vôbec, resp. minimálne.

Strana
z5