icon

Čo robiť, ak si dieťa vyžaduje nosenie na rukách?

alenka0
2. máj 2014

Poraďte mi čo mám robiť, keď malá chce nosiť na rukách vtedy, keď sa potrebuje ukľudniť alebo zaspať. Ináč nezaspí. Vyžaduje si to a ja už nevládzem. Bolia ma nohy aj ruky, pretože je dosť ťažká. Neviete mi poradiť ako ju mám od toho odučiť?

kazunomiya
3. máj 2014

@alenka0 jasné, určitý spôsob nosenia jej vyhovuje najlepšie a aj ju uspí. ale prečo by to malo znamenať, že si niečo vynucuje? to si zas podľa mňa domýšľame my dospelí také motivácie. Moje dieťa je asi trochu menej náročné, ale tiež ho najlepšie upokojí buď skackanie na fitlopte alebo chodenie určitým tempom, alebo chodenie a rozprávanie (rozprávam sa s niekým iným a zrazu zistím, že malý je totálne tuhý).

lyzzy
3. máj 2014

@zuzanockamt ...ty mas zo svojim dietatom fyzicky kontakt 24 hodin denne?

alenka0
autor
3. máj 2014

@kazunomiya Moje dieťa neplače často, ja som stále s ňou. Moja spí krásne v postieľke, len niekedy ju treba nosiť a chce spať len na rukách...Inokedy s ňou celý deň nie je problém.
A to, že tvoja nervozita sa prenesie na dieťa je pravda...Ja ju stále láskam a mojkám a ona je zlatučká..

alenka0
autor
3. máj 2014

@vepaga Možno to bude tým, že ma koliky...Lebo nie vždy chce sa nosiť..iba niekedy chce byť stále na rukách...Môže to byť tak, že jej je pri tom lepšie.

kazunomiya
3. máj 2014

@alenka0 Hej, my máme tiež napríklad dnes taký nosivý deň, nešlo mu dlho spať. myslím, že je to normálne, niektoré dni sú také, niektoré iné, aj ja mám každý deň inú náladu a rozpoloženie, dakedy len preto, že vonku je škaredé alebo pekné počasie. Ja sa na to dívam tak, že v tých náročnejších dňoch to musím akceptovať a prispôsobiť sa - teda pokiaľ sa to dá. Inak si i tak nepomôžem.

alenka0
autor
3. máj 2014

Keď tak rozmýšľam...vlastne ani nemám problém 🙂
Keď niektoré nosíte deti stále, tak ja ani nemám žiaden problém s nosením. Veď aspoň si spevním svalstvo na rukách 😀

alenka0
autor
3. máj 2014

@kazunomiya Sranda, lebo moja spí v postieľke skoro celý deň...Ona spí málo a dnes sa jej chce spať. Trošku som ju ponosila a spinká. 🙂

lyzzy
3. máj 2014

@alenka0 ....nie ty nemas problem.....lebo mas v hlave jasno a aj napriek tomu,ze milujes svoju dceru snazis sa nestat jej otrokom.

alenka0
autor
3. máj 2014

@lyzzy Výborne si ma pochopila...

lyzzy
3. máj 2014

@alenka0 ...len tak dalej.Tym ze nebudete furt v kontakte ci ako to tu nazyvaju tvoja dcera nebude mat ziadne traumy ani nasledky.Udrz si svoj zdravy rozum aj nadalej!!!

kazunomiya
3. máj 2014

@alenka0 moj uz tiez spi, ale do nejakej druhej-tretej nic.

alenka0
autor
3. máj 2014

Keď sa nad tým zamyslíme, niekedy sa k nám rodičia tak nesprávali, nebol čas na nosenie a také veci a myslím, že sme dobre vychovaní. Teraz sa hovorí o takej výchove a zaujímavé je, že deti sú rozmaznané, drzé. Niekde bude asi chyba.

shopoholocka
3. máj 2014

Viem,ze to mas urcite tazke,ale malicku mas este velmi malicku,potrebuje citit Tvoju lasku......Uzivaj si to kolko sa da.-)Este je mala nato,aby vymyslala Tvoju lasku Ti 100nasobne vrati 😵 😵 😵

lyzzy
3. máj 2014

@alenka0 ...tazko povedat kde a kedy nastala chyba.

daniela1983
3. máj 2014

@alenka0 no niekde chyba bude, ale rozmaznane a drze deti maju aj rodicia co ich nenosia, takze asi chyba nebude v noseni. dieta sa do 6 mesiacov neda rozmaznat v ziadnom pripade

hallie
3. máj 2014

@kazunomiya aj ja pocuvam, preco stale nosim a ze si ho navyknem. Lenze mam ho nechat plakat? Nenecham,ked place, trapi sa on i ja, tak aky to ma zmysel? Dudel nechce, chce mamu, v ktorej tele mesiace zil a rastol. A ja mam chciet, aby bol za par tyzdnov samostatny?
To spolocne spanie ma laka stale viac, ale muz sa boji, ze nebude spinkat s monitorom dychu ☹

alenka0
autor
3. máj 2014

@shopoholocka Ona mi ju vracia každým úsmevom.

alenka0
autor
3. máj 2014

@daniela1983 Nehovorím, že ide o nosenie, ale nikde robíme chyby...

alenka0
autor
3. máj 2014

@hallie Plakať ho nechať nemôžeš...To by som nedokázala.

daniela1983
3. máj 2014

@alenka0 chyby robime a tak isto ich robili nasi rodicia, rozhodne sme horsie vychovani ako predchadzajuca generacia :D

alenka0
autor
3. máj 2014

@daniela1983 Veď to 🙂

brumka
3. máj 2014

babysatka 🙂)))

kaja73
3. máj 2014

@alenka0 mne pomohla kombinacie ergo nosica a tejto hodjacky http://www.dojcit-je-in.eu/clanky/hojdacka-pre-... malemu sa v nej velmi pacilo-je vhodna od novorodeneckeho veku a sluzila nam do jeho 2 rokov....fakt super.
Moje dieta proste v leziacej polohe,bez pohybu nevydrzalo nikdy dlho, tak som si pomahala ako sa dalo...

alenka0
autor
3. máj 2014

Vďaka ženy za rady a pokec. Som rada, že každý máme iný názor. Môžem aspoň nad tým všetkým uvažovať a vybrať si z toho niečo.
Idem už k môjmu anjelikovi, aspoň sa naňho pozerať, keď spí 🙂

brumka
3. máj 2014

@alenka0 v satke vb nosici necitis vahu ako na rukach 🙂

brumka
3. máj 2014

@alenka0 v klokabjke aj chrbat strasne boli, cirtis tu vahu a je to nezdrave pre oboch, prvu som na rukach prenosila druhunosim v satke a super aj 4h mi nerobia problem, ked zaspi dam do postielky 🙂

adkat13
3. máj 2014

vydržať 🙂 a reči babiek o tom že si navykne, nepočúvať 🙂 ja som malú prvé tri mesiace snáď ani nepustila z rúk, chodila som s ňou aj na wc... a teraz na to s úsmevom spomínam 🙂

jabadaba
3. máj 2014

@alenka0 6 tyzdnove dieta Ti pripada tazke? Jezisi, ako sorry ale co tu chces oducat? Ved Ta potrebuje! Na to Ta ma, aby si ju tulila, nosila, mojkala!

zuzanockamt
4. máj 2014

@alenka0 este raz opakujem, mesacne dieta si nevie veci vynucovat placom ... na pohyb a pohupovanie je zvyknuta z maternice, cize asi jej trva dlhsie ako inym detom, kym sa adaptuje

zuzanockamt
4. máj 2014

@lyzzy v tomto veku uz nie ... stale vsak spava s nami, ked potrebuje, tak ho nosim, aj ho uspim na rukach, ak je to potrebne - ma 17 kg a nemam s tym problem ... ked bol malym dojcatom alebo novorodencom, tak sme mali intenzivny kontakt - bol noseny, spaval len na mne ... kocik som do polroka takmer nevyuzila ... kontaktne dieta si casom vyzaduje coraz menej fyzickej pritomnosti a kontaktu, kedze tu potrebu si naplnilo v ranom veku