Čo robiť, keď bábätko chodí, ale nesedí?
Vraj tomu treba zabranovat kvoli zdravemu vyvinu, ale ako ked to robi 90% casu. Dakujem za rady ak mate od fyzio alebo niekoho kto sa vyzna.
Nedat mu možnosť sa vyťahovať,položiť do priestoru, nech lezie,stvornozkuje,posilňuje chrbát.
Aj syn sa prv postavil na nohy, chodil okolo nábytku.. Tuším mal 7 mesiacov. Potom z toho išiel na štyri, do sedu a začal štvornožkovať okolo deviateho mesiaca. Cvičila som s nim taky jeden cvik od fyzio s loptou. Mal byť na chrbte a dvíhať nožičky alebo si mal držať loptu nohami. Aby posilnil spodné brusne svalstvo. Ci to pomohlo neviem. Bolo ťažké cvičiť s akčným dieťaťom 🤣
Skus zájsť k fyzio. Každé dieťa je iné, čo platí na moje nemusí na tvoje.
no to je fakt, je to uplne individualne 🙂 ale asi by som sa poradila s nejakym odbornikom, nech mas istotu. viem, ze niektore deti prejdu takto rovno do statia a ani nesedeli, ale ci je to ok, to uplne neviem posudit.
Koľko má to "bábätko" ? Sed je inak jedna z posledných vecí, ktoré sa naučí preto sa nemá dávať sedieť kým to nevie samo.
Netreba robiť vôbec nič, presne takto sa vyvíja zdravé dieťa. Sed je posledná vec, ktorú sa naučí. Všetko je ok.

To nevadi, sed je narocny a byva castomposledny. Moja snad ani sikmy sed sama nespravila
To babatko je uz batola, nie?