Čo robiť, keď dieťa kaká do slipov?
Dobrý deň, prosím maminky o radu..už neviem, čo robiť. Môj 2,6 ročný syn kaká už asi 3 mesiace len do slipov. Cikať sa pekne pýta, problém nastáva, keď chce kakať. Aj viem, keď to na neho ide, lebo stojí a rozpráva od veci...keď ho aj rýchlo posadím na ten nočník, začne plakať a zadrží kakanie, nevykaká sa proste a potom nekaká aj tri dni. Skúšali sme ho dať aj na veľký záchod s redukciou, aj odísť z miestnosti, aby mal súkromie, nič nepomáha. Ja už neviem, čo mám robiť? Nechcem ho nasilu na ten nočník dávať, lebo sa nevykaká, ale to kakanie do slipov, z toho som už zúfalá. Nemáte nejaké typy, triky? Ďakujem
@zuzinka888 áno, aj to robíme, každý deň mu vysvetľujeme, že aj my kakame do záchoda, aj teraz som bola a som mu to zase vysvetľovala
Motivačný darček ste skúšali? Ak sa podarí do záchoda dostane dobrotu, make auto ja nevie
@veronkaska off topic, 2,6 rocne dieta je vlastne ako stare?
@veronkaska no staršia dcéra bola taka! Cikať sa pýtala pekne a kakala do nohavičiek! Už mala ísť aj do školky, je októbrová a aj sme jej vysvetľovali, že ju tam nebudú chcieť keď bude kakat do nohavíc atď a ona to ponala po svojom, bud pustila do nohavíc ráno pred odchodom alebo držala až kým som po ňu neprišla 🙈
Až cez Vianoce, to mala 3 roky a 2 mesiace, bola u nás návšteva, jej obľúbená sesternica s rodičmi a asi sa pred ňou hanbila, vtedy išla prvýkrát na záchod a aj sa vykakala! Dovtedy nepomohli ani darčeky, ani dohovaranie, proste nič
@veronkaska
odmietla som terorizovat seba aj syna. Čítala do nosníka aj na wc a keď chcel kakat, pýtal plienku. Preslo ho to v skolke za krátky čas, keď videl iné deti kakat do wc. Bolo to asi 1-2 mesiace po 3tom roku.
Dala by som mu plienku. Nech sa vykaka do plienky
Každý deň prať pokakane slipy by má fakt nebavilo
Keď si všimneš že to naňho ide, daj mu plienku a nechaj tak. Len po každom raze povedz, že sa kaká do nocnika alebo do záchoda...
Moja má 3,5 a kaká stále do plienky. Ja som skúsila všetko motivačné, ale zatiaľ odmieta. Tak isto serbel a veľké wc. Vonku ide na veľký v pohode, doma nechce. Neriešim. Od septembra škôlka, tak tam uvidí ako fungujú ostatné deti a mozog pochopí. Aj v mojom okolí, majú kamošky podobné skúsenosti, že po nástupe pochopili.
Ja som bola v tomto ina-a veru som dala dieta aj nasilu... az ozaj sami pochopili ze na wc im to ide lepsie. Rychlejsie.
Dala som ich sadnut. Skusala som u kazdeho aj nocnik. Aj redukciu. Povacsine chceli rovno na wc bez vsetkeho.
@maryetta ale autorka píše, že takto zámerne zadržiava stolicu...ako donútiš dieťa nasilu kakať...
@veronkaska nam pomohla jedna vec. Kupili sme detske nalepky a za kazde vykakanie mohol nalepit nalepku na kachlicky v kupelni...tesil sa vzdy ked lepil aj kakal na redukcii na wc. Dlho ho to bavilo lepit 😉 cela stena bola olepena. ked bol starsi lepky sme oskriabali
@michaela789 dolezite je dieta hlavne upokojit. Myslis ze moji to nerobili? Im bolo jedno keby aj tyzden nekakali. To som im nemohla nechat tak. Moji dostali doslova blok z toho ze im islo tazko.
@maryetta tak ja som takýto problém zatiaľ nemala. riešila by som to tou plienkou, kebyže vidím že potom sa nevykaká vôbec. Asi by som sa bála že ho zapečie tak že pobežime do nemocnice.
@maryetta tak ja som takýto problém zatiaľ nemala. riešila by som to tou plienkou, kebyže vidím že potom sa nevykaká vôbec. Asi by som sa bála že ho zapečie tak že pobežime do nemocnice.
@really8 2 roky a 6 mesiacov
@michaela789 mojim ani plienka nepomohla. Proste nepustili nijak... vrestali aj tak...
@pribinak no veď 3 mesiace v kuse to už nebaví ani mňa prať dennodenne 💩💩 slipy 🙈🙈
@michaela789 lenže čo ak už potom nebude chcieť inde kakať len do plienky 😬
@veronkaska moj to robil uz mal cez 3roky vzdy sa schoval a lustil do slipov. Vela som ich vyhodilA . Jedneho dna som sa nastvala dala mu okamane slipy lavor do vane s musel si ich rucne zaprat.Zazrakom zacal chodit na zachod
Ked neslo vysvetlovanim slo to takto. Sj si poplakal ze to robit nebude. Ja som mu vysvetlilA ze ja to robim stale po nom. Kedze osrate do pracky nedAm
@michaela789 áno presne tak, potom to zadrží, a nevykaká sa aj 3 dni. Preto neviem, či je dobré, ho nasilu posadiť
@slavomira236 dobrý nápad, musím to aj ja spravit
@slavomira236 hihi to je inac dobre 😂😂😂

Trpezlivost, knizky, vysvetlovat, a mozno aj " "ukazka"- ze aj vy robite💩 do zachodu. Alebo to aspon okomentovat ked idete na wc.