icon

Čo robiť s dieťaťom v daždi?

9. sep 2024

Ahojte, kedze sa blizi chladnejsie obdobie a s tym aj dazde, a s detmi treba chodit von, tak by ma zaujimalo, co mam robit s dietatom (2r) von v dazdi?
Kedze vela krat som tu citala, ze s nimi chodia mamicky za kazdeho pocasia aj na 3 hodiny von a stat von a pozerat ako sa clape v mlakach 2 hodiny sa mi teda nechce. 🙂

Strana
z2
milanemila
9. sep 2024

My sme dnes skakali v mlakach 🤷🏼‍♀️ maly ma skoro 1,5 roka, tak som ho natiahla do nepremokaveho overalu s kapucou, obula gumaky a islo sa. Ale boli sme iba kusom pd domu, keby ho premocilo, nech idemehned dnu. Bolo sme asi 40min, na 3 hodiny by som isla do toho dazda asi iba pod hrozbou smrti 🙈

cookie29
9. sep 2024

@h2 niekedy staci 1/2h prechadzka... staci sa vhodne obliect. Ja tiez neverim, ze vacsina mamiciek je vonku kazdy den ci svieti slnko alebo padaju traktory. Niekedy staci len prechadzka, skocit do obchodu a pod.
ale zalezi od deti. Moje starsi sa nezaujimalo o knizky, kreslenie, plastelinu, puzzle atd skor ako 4r... dovtedy vonku. Behat skakat, kopat, odrazadlo, lezenie a pod. Mladsie to zvladne bez problemov 1 den.

oblecenie99
9. sep 2024

Môj syn je síce rád vonku, ale že by v daždi? Keď bol menší, kukal na mňa, či si robím srandu, že má ísť do dažďa. Keď má gumáky, tak akože symbolicky, na moje povzbudenie, strčí nohu do mláky, ale skôr to robí pre moju radosť, nie pre svoju :D Neznáša byť mokrý, ani zablatený, ani naobliekaný v tých gumových nepremokavých srandách. Tak to máme vyriešené.
Bývame v KE, ani raz! som nestretla nikoho, kto by chodil v daždi s deťmi. Štatisticky á la blue horse by frekvencia výskytu malých detí vonku za tzv. každého počasia a za ideálneho počasia mala byť cca rovnaká, priam nebadateľná. Záhada.

zuzuliatko18
10. sep 2024

Kupila som si tiez gumaky a chodili sme na prechadzku, pricom cestou domov sme skakali po mlakach. Neboli sme vonku dve hodiny, ale tak Pol hodiny az hodinu, ako SA nam chcelo a ako velmi bol drobec mokry.

simonka0112
10. sep 2024

my sme vzdy chodili pozerať s malým slimákov 🤣 ale isto som v lejaku nebola vonku s nim 2 hodiny...to internet znesie😅 ked bolo fakt zlé počasie sme boli doma..ale inak dostal gumáky, dáždnik ( bol rad že ma svoj taky priesvitný , že videl ako mu naň prší) a sli sme sa prejsť...a tiež som nestretavala žiadne iné maminky s kočíkmi alebo tak...asi som zrovna mala smolu na ne...🤣🤷🏻‍♀️neskor som malého učila značky áut to boli vzdy naše ciele na prechádzku ze tam je auto pod ideme k nemu co je to za znacku..ako 4 ročný ovládal 95% značiek áut 🤣

bakken
25. sep 2025

ja tiez idem s detmi do dazda, ale len do obchodu tzn. ze sme von asi 45min aj s rychlym nakupom a tiez ziadne ine deti von nestretneme 🤷🏼‍♀️.. a prave dnes zas neviem co s s nimi doma 😬 druhy tyzden na marodke

hederamonstera
25. sep 2025

Ja nechodim do dazda von, naco by som to robila? Ideme ked prestane prsat alebo mozno max mrholi.

Strana
z2