icon

Čo robíte s chrastičkami vo vláskoch?

michaela.g
16. aug 2011

Ahojte, moja mala ma 3 mesiace a vlaskov nic moc 🙂 , ale ma vo vlaskoch take zlte chrasticky/supinky robite s tym nieco?
Zatial jej to len jemne vykefeckujem pri cesani...

Strana
z2
helenkasabinka
20. aug 2011

nam poradili v lekarni pred kupanim natriet hlavicku cistym olivovym olejom kupenym z lekarni a po kupani vycesavat a vdaka tomu ma malinky zasa krasnu hlavicku bez chrasticky 😉

mia551
20. aug 2011

my sme pouzili v lekarni zarobenu masticku, ktoru nam predpisala lekarka. je na baze kys. salicylovej 2% koncentracia. zaucinkovalo okamzite. malicka mala natrete na hlavicke cca 4 hodinky, potom som to umyla detskym samponikom a vsetky supinky boli prec... kerasal je myslim to iste len je tam podla zlozenia 1% koncentracia kys.salicylovej...

dana_l
20. aug 2011

tak ako @kamilka22 napisala. dat olej na vlasky asi 20 minut pred kupanim. ja som pouzila obycajny detsky olej. pred kupanim vycesat jemnucko s hustym hrebiencekom. kefka velmi nepomoze aspon nam nepomohla. ono tie supinky prilepia vlasky k sebe tak sa s tym samozrejme vycesu aj tie. ale to neznamena ze jej ich vytrhavas!!! aj nam vypadavaju a jej nemozu lebo su tam prichytene. potom obycajne umyt samponom. ak chces aj 2x lebo ten olejcek ide trochu pomalsie dole. ak mas "vela" na hlavicke tak to urcite na prvy krat nevyceses. zopakuj o par dni.
moja mladsia mala aj trosku na oboci, podobny postup. uz nic nemame.

ja by som ziadne extra sampony alebo masticky nepouzivala. zbytocne vyhodene peniaze. my vsetci sme boli takto "osetreni" a nic sa nam nestalo. to len "farmacie" potrebuju zarabat na nas peniaze a napisu ze sa tie stare osvedcene "babske rady" neodporucaju 😉

diabliq6666
20. aug 2011

my sme na tie chrasticky dostali od nasej lekarky masticku,vyrobenu v lekarni...po kupani som jej natrela a na druhy den boli chrasticky prec

mandragora22
20. aug 2011

ahojte, mozem na to pouzit aj olivovy olej? dakujem

lizatko1009
20. aug 2011

mozes oliv. olej, ale z lekarne pre deti

brnka
23. aug 2011

nam zabral najlepsie Excipial

lucire
23. aug 2011

my máme taky istý problém, ale zatial som to nespomenula dokrorke, dávam šampón od Weledy a ten je zatial dobrý, rozmočí sa to a potom to vyčešem...ja nedávam olejček do vlasov zatial sa mi zdá, že jej sa to tým zhoršuje....takže úplny opak toho čo tu radia 😅

happy3
23. aug 2011

tak my sme mali tiez tento problem/ked mal maly tak cca dva mesiace/,boli sme aj na koznom a tam sme dostali salicilovu masticku,ta pomohla ale tiez nam po nej zliezali aj vlasky a ked sme ju prestali pouzivat,tak sa tie chrasticky obnovili.Potom som kupila v lekarni detsky sampon BABE milk crust shampoo a chrasticky zmizli,mozem ho vrelo doporucit je fakt dobry a pouzivam ho este aj teraz len tak nech sa minie 😀

lenka_da
23. aug 2011

Dcerke sa to opakovalo viackrat, davali sme najskor olejcek s kys. salicylovou, skusali sme aj olivovy olej, napokon najlepsie zabral modry kremik od Biodermy ABC Babysquam. Ucinkoval rychlo, stacilo pol hodinky, umyt a to bolo vsetko. Nie je ani mastny, dobre sa vymyva. Pri syncekovi som uz vobec nespekulovala, rovno som pouzila tento kremik, ked sa objavili supinky vo vlasoch a bolo po probleme. Inak, ja mam extremne suchu pokozku a pri druhom tehotenstve som sa dokonca vyhadzala z akychkolvek znackovych samponov a robili sa mi navyse supiny (brutalne). Pomohol mi tento pripravok od Biodermy na supinky pre kojencov. 😉 Ale je dost drahy, nieco medzi 10-15 eur, nepamatam si presne.

greenline
23. aug 2011

nerobili sme s tým nič ani u syna, ani teraz u dcérky. u syna sa mliečna chrasta už takmer vytratila. (nikdy nebol prítomný zápal). Treba si uvedomiť, že najčastejšie miesto výskytu u dojčiat - temeno hlavy, je chránené iba tenkou pokožkou. fontanela ešte nie je zrastená a ani vlasový porast nie je taký hustý ako u dospelého človeka, plus detská pokožka je niekoľko násobne tenšia ako pokožka dospelého. prepúšťa teda viac UV žiarenia, absorbuje viac škodlivých látok s ktorými príde do styku. a práve kým nie je fontanela zrastená, všetky tieto veci idú dieťaťu priamo do mozgu cez tenkú vrstvu pokožky. preto sa mliečne chrasty tvoria prevažne na tomto mieste a pokiaľ nie je prítomný zápal, majú skôr ochrannú funkciu čiže chránia mozog dieťaťa pred UV žiarením a kolonizáciou nežiadúcimi mikroorganizmami. tak isto všetko čo dieťatku nanesiete na hlavičku a necháte pôsobiť sa mu dostáva cez tenučkú vrstvu kože v oblasti fontanely do mozgu. tie chrasty nie sú moc estetické ale určite majú svoj význam u takýchto maličkých detí. (pokiaľ tam nie je zápal samozrejme alebo iný problém)

zoelaca
12. feb 2015

Ahojte moja mala ma 2 a pol roka a az teraz ma tie chrasticky v hlave.Ale fakt ze vela poradte nieco.Dakujem Peta

vanesa777
13. feb 2015

My sme rovno kupili sampon na mliecnu chrastu. Mala to vsak nemala len vo vlaskoch ale 2 x sa jej to vyrutilo aj na celom celicku az po koren nosa. Strasne som sa bala ze jej to ostane, ale casom to zmizlo. Nielen z vlaskov sme to vyciesali ale aj z toho cielka. Chrasticky sa pekne dali olupat a dnes mam krasnu cici micu 🙂

stastenka42
13. feb 2015

Ja som to natierala obycajnym maslom, nechala 30minut na hlave, potom umyla a pomalicky hrebienkom, nie kefkou, do protismeru vycesala. .islo to pekne dole. .opakujes podla potreby. .

dudelka
23. feb 2015

Nám pomohol jedine šampón ICHTHYO CARE šampón proti lupinám 3% 100ml (Dr. Müller) 🙂

kakajkova
23. feb 2015

Sampon BABE..ozaj vyborny, zabralo hned

Strana
z2