icon

Čo robíte s deťmi, keď ste choré?

9. dec 2025

Ahojte, mam chripku, boli ma cele telo, mam teplotu, nemam hlas, kaslem ako tuberak, do toho 7 mesiac tehotenstva. Co robite prosim s detmi vo veku 2-3 roky v takomto stave? Moj 2,5 rocny od rana pozera telku, a mam neskutocne vycitky. Iba odpocitavam cas kedy pride manzel z prace.

Strana
z2
viestta
9. dec 2025
@anonym_autor

@viestta to ozaj musis byt takato ironicka stale?

@anonym_autor to nebola ironia, to bola dobra rada

anonym_7f188f
9. dec 2025
@viestta

@anonym_autor to nebola ironia, to bola dobra rada

@viestta typická slovenská žena, treba mať poriadne výčitky svedomia z toho, a ešte nezabudni mužovi otvoriť pivečko ku telke a večer poslúžiť, aby nešiel za milenkou. Nejako to zvládneš, však neumieraš, a nezabudni na svojom muža a jeho potreby.🥴

sense
9. dec 2025

Úprimne ak by nemal byť kto s dieťaťom tak telka a bez vycitiek.... Bývala som málokedy chorá a teda keď ma to chytilo tak som dokázala prespať 24 hod čiže muž by aj tak musel prísť domov.

viestta
9. dec 2025
@anonym_7f188f

@viestta typická slovenská žena, treba mať poriadne výčitky svedomia z toho, a ešte nezabudni mužovi otvoriť pivečko ku telke a večer poslúžiť, aby nešiel za milenkou. Nejako to zvládneš, však neumieraš, a nezabudni na svojom muža a jeho potreby.🥴

@anonym_7f188f 1. zakom matky Murphyovej hovori, ze medicina pokrocila tak daleko, ze zena s tazkym zapalom pluc sa v pohode moze postarat o svojho muza so splikom a este zapatrit aj deti aj domacnost. Niekedy mam pocit, ze matka Murphyova bola na stazi na Slovensku v case, ked tento zakon definovala...

terry658
9. dec 2025

@anonym_autor úplne normálny stav. Dieťa nech pekne kuká telku. Mojich to v tomto veku veľmi nebavilo. Musela som skladať lego, čítať knižky, variť. Plastelína ich dosť zabavila. Prosto snaž sa prežiť. Moji majú ADHD takže nejaký pokoj od nich nebol. Ale ak tvoje sedí pri telke tak by som nemala ani štipku výčitiek. Zúfalé časy si žiadajú zúfalé činy. Hlavne sa ty daj čo najskôr dokopy.

liliput12
9. dec 2025

@anonym_autor celi deň telku pre také malé dieťa. 🤷🏼‍♀️ Daj mu hračky pastelky nech si kreslí. Ja som to robila tak , mala sa mi pekne hrala aj hodiny, sa dokázala hrad sa sama . Kreslila si keď ju to nebavilo už..tak som jej dala tabuľu kredit . Knižky si pozerala , a áno zapla som jej rozprávku ale len na Max 30 minút. Nie na celi deň .

anonym_6cdd34
9. dec 2025

Manzel si berie dovolenku. Ak nemoze cely den, tak aspon na 4 hodiny denne. 4 hodiny to vzdy nejako dame. Vacsinou lezim, pustame si Albi knihy, skladame lego, pexeso a podobne pokojne hry. Ak je velmi zle, pustim rozpravku. Nevydrzi vsak velmi dlho. Muz ma potom strieda a prevezme vsetko okolo dietata aj domacnosti. Teraz som bola chora a bola som s dietatom denne 2 az 3 hodiny, zvysok som prespala. Muz dokoncoval pracu aj v noci. Nedalo sa inak.

lenik98
9. dec 2025

To ti aj celkom závidím keď pri telke ti dieťa obsedí že môžeš aspoň v kľude ležať 👏 tiež mám 2,5rocneho a telka ho zaujíma presne na 1 minútu a furt niečo odo mňa chce. Keď som bola chorá tak strašné utrpenie pre mňa... Ani chvíľu kľudu

anonym_9824de
9. dec 2025
@viestta

A otecko nema vycitky, ze nechal doma dieta s chorou matkou? Bez neho sa zruti fabrika? Mal si dat vypisat OCR na teba a ostat doa, starat sa aj o teba a aj dieta zaopatrit.

@viestta Všade to tak nefunguje..Môj muž mal roky prácu, kde za seba náhradu nemal.Ziadne péčko,žiadna PN.
Ani keď som bila v pôrodnici nemohol ostať doma. Prišla mama zabávať kým bol v práci.
Ja som bývala od syna škôlkára často chorá, teda všetci .Ale ja som astmatička a muž nikdy ani raz neostal doma. Sama na dve deti, nie raz chorá ako pes a dodnes nechápem,ale vždy som zvládla a bez výčitiek ak aj pozerali rozprávky. Nikdy som sme neboli rodičia ,že sne sa ím venovali a vymýšľali program 24/7 .Vedeli sa zahrať aj pomáhať v kuchyni od malička.

viestta
9. dec 2025
@anonym_9824de

@viestta Všade to tak nefunguje..Môj muž mal roky prácu, kde za seba náhradu nemal.Ziadne péčko,žiadna PN.
Ani keď som bila v pôrodnici nemohol ostať doma. Prišla mama zabávať kým bol v práci.
Ja som bývala od syna škôlkára často chorá, teda všetci .Ale ja som astmatička a muž nikdy ani raz neostal doma. Sama na dve deti, nie raz chorá ako pes a dodnes nechápem,ale vždy som zvládla a bez výčitiek ak aj pozerali rozprávky. Nikdy som sme neboli rodičia ,že sne sa ím venovali a vymýšľali program 24/7 .Vedeli sa zahrať aj pomáhať v kuchyni od malička.

@anonym_9824de a ked mal dovolenku, tak spadla fabrika? A keby si zlomil nohu, tiez by nemal PN? Nenahraditelnych su plne cintoriny, to si malokto uvedomuje A dost z tych nenahraditelnych sa vystriedalo aj na UP.

anonym_0f0cfd
9. dec 2025

@anonym_autor oddýchni si, si mama, čakáš bábätko. A vôbec nemaj výčitky kvôli telke 🙂 an tri dni po sebe a čo… Aj ja som to tak riešila. Urobila som fakt že nutne, dala som malej papať a utrela zadok po wc. Inak celý deň TV, tablet a voľna noha 😃 úplne mi bolo jedno ze prehodí celý byt, potrebovala som sa dať dokopy. Takže oddychuj, myslíme že dieťa je Rado za pozeranie telky ❤️

anonym_8f9176
9. dec 2025
@anonym_autor

@viestta to ozaj musis byt takato ironicka stale?

@anonym_autor ja by som poprosila muža aby zostal doma aspon 1-2dni. Pripadne aby dieta odviezol k babke, svokre. A aby prisiel skor z prace a uvaril mi čaj, vymenil spotene pyžamo atd.

anonym_9824de
10. dec 2025
@viestta

@anonym_9824de a ked mal dovolenku, tak spadla fabrika? A keby si zlomil nohu, tiez by nemal PN? Nenahraditelnych su plne cintoriny, to si malokto uvedomuje A dost z tych nenahraditelnych sa vystriedalo aj na UP.

@viestta S tým súhlasím, len to bolo presne v tom čase keď u nás bolo veľmi zle za prácu a už pri nástupe mu bolo povedané, že žiadne PN nestrpí zamestnávateľ.
Dovolenku mal len celozávodnú .Drel 240 h. mesačne, dva krát mal 270 h.rekord.
Podotýkam,že v tom čase mal za tie hodiny 600 eur a na pracoval na dohodu.
Nie nerobil to dobrovoľne a v tom čase rád by mal inú. Ale po 15 rokoch sme skončili s podnikaním a robotu sme nevedeli zohnať žiadnu. To bolo síce dávno, ale môj muž má prístup k práci stále taký, že aj chorí ide do práce, pretože firma je od covidu nie bohvieako prosperujúca a prvých prepúšťali maródovačov.A samozrejme ak nevymeškáva má aj 13-14 plat.

Strana
z2