Čo robíte s deťmi, keď ste choré?
Ahojte, mam chripku, boli ma cele telo, mam teplotu, nemam hlas, kaslem ako tuberak, do toho 7 mesiac tehotenstva. Co robite prosim s detmi vo veku 2-3 roky v takomto stave? Moj 2,5 rocny od rana pozera telku, a mam neskutocne vycitky. Iba odpocitavam cas kedy pride manzel z prace.
@anonym_autor ak by mi nemal kto pomoct, tak by som spravila cokolvek aby boli deti ticho a nechali ma na pokoji - takze kludne telka alebo mobil cely den. Je to vynimocny stav, takze nemusis mat vycitky. Prajem skore uzdravenie.
Aké výčitky, čím viac budeš oddychovať tým skôr sa mu môžeš zase venovať.
Zavolať starých rodičov, či vedia pomôcť alebo muž skôr z práce alebo ten jeden deň (pár dní) to dieťa proste takto prežije. Nerobíš nič zlé. Inak muž si nevie zobrať dovolenku aspoň do konca týždňa, kým ti bude lepšie? Pre môjho by to bola samozrejmosť.
Pokiaľ nemá kto pomôcť, spravila by som všetko, aby som mala kľud. Takže žiadne výčitky. Si len človek.
No bud by manzel ostal doma, svokra prisla alebo ak nie, tak cely den by sedel pri telke 🤷♀️ co narobis....
Ja ked som bola chora tak som s detmi stavala aspon puzzle alebo sme si citali knizku. Ale zalezi v akom si stave. Ak si uplne KO tak samozrejme inak sa neda. Dieta par dni vydrzi.
@anonym_autor manžela by som v takomto stave do prace nepustila 🤭
A otecko nema vycitky, ze nechal doma dieta s chorou matkou? Bez neho sa zruti fabrika? Mal si dat vypisat OCR na teba a ostat doa, starat sa aj o teba a aj dieta zaopatrit.
A otecko nema vycitky, ze nechal doma dieta s chorou matkou? Bez neho sa zruti fabrika? Mal si dat vypisat OCR na teba a ostat doa, starat sa aj o teba a aj dieta zaopatrit.
@viestta tak zrejme nema….
@anonym_autor mozno je maly rad, ze konecne moze v klude pozerat telku... 🙂
@anonym_autor Aktualna situacia u nas doma. Obaja s muzom mame chripku. Ano, deti od rana do vecera pred TV. Nie, nemyslim si, ze za tie 3 dni sa nedostanu na VS 🙈Nic sa neboj, neubudne z neho. Ked sa male narodi, bude TV este viac 😉
@anonym_autor a co tak otvorit usta a povedat u to na rovinu, ked sa pan nedovtipil sam?
@viestta to ozaj musis byt takato ironicka stale?
Aj u nas podobna situacia akurat ze nie som tehotna. Vobec nemaj vycitky ze je dieta pred telkou. Nic sa mu nestane. Nepytala si sa muza ci by nemohol ostat doma? Moj tiez pracuje ale upravil si veci tak aby mal toho menej a bol aspon skor doma.
Ja som raz mala 40tky a tiez som bola sama s malym vtedy. No hroza. Bolo mi u prdele ze pozeral len telku a aj ze sme von nesli. Tieto trapne vycitky som mala kedysi davno tiez ,teraz by mi to bolo uplne na haku. Akoze co, pride Ta niekto skontrolovat ? Zabudni na vycitky
Ahoj napodobne ja už druhý deň 38.5 starší syn taha 3 den 39.5 manzel tiez leží a menší ako tak zdravý bohužiaľ tablet mobil obcas kreslí stava lego, som rada ze im dám aspon najest a zas ľahnem... skore uzdravenie 🥰
Navlacila som do postele knizky puzzle hracky lezala a hrala sa s malou pozerali sme rozpravky kym prisiel muz a venoval sa jej aspon den dva kym bolo najhorsie.potom uz klasika normalne som fungovala
Normálne manželovi povedz. Mišo nedávam to, potrebujem pomoc. Čo navrhuješ? Kedy a ako nám vieš pomôcť.
OČR, dovolenka, opatrovateľka Čo vezme malého na 2h doobeda von.....
Ak to nechá na teba, tak bez výčitiek buď. Prosto krízové situácie vyžadujú krízové riešenia.
@viestta to ozaj musis byt takato ironicka stale?
@anonym_autor ci sa ti to paci alebo nie, @viesta ma pravdu. Možno muzovi nedocvakne, že mas co robiť sama so sebou, nie to ešte s malým dieťaťom. Navyše si tehotná. Bolo mu to treba povedať, môžeš mu aj teraz zavolať do prace, aby ostal do konca týždňa doma. A nemaj žiadne výčitky, aj keď dieťa pozerá telku od rána do večera. Lieč sa, oddychuj, skore uzdravenie
ja nevidim dovod, aby manzel musel ostat doma, dieta zabavis pri telke a snad nie si chora kazdy den po cely rok.. vsak toto je vynimocny stav, tak pokym to dietatu nevadi a ty si oddychnes, tak budis... niektore by ste manzelov volali z prace kvoli kazdemu sopliku 🙄
No rozdiel je choroba a choroba. Minuly rok som bola tak chora ze som spala 16-18hodin niekolko dni. To by bolo dieta stale same keby nieje muz doma
. Ale so soplom,kaslom a nejakou teplotou 38 sa da vzdy ako tak fungovat
ja nevidim dovod, aby manzel musel ostat doma, dieta zabavis pri telke a snad nie si chora kazdy den po cely rok.. vsak toto je vynimocny stav, tak pokym to dietatu nevadi a ty si oddychnes, tak budis... niektore by ste manzelov volali z prace kvoli kazdemu sopliku 🙄
@cyberk je tehotná, má teploty, kasle ako tuberak. Mala som to nedávno a to ani nie som tehotná. Bola som taká vyčerpaná z tých teplôt a nevyspana, lebo ma budil kašeľ, že som zaspala aj tri krát počas dňa, čo si ona nemôže dovoliť. Nemyslím si, že by sa zrútil svet, keby jej manžel ostal doma tri dni a postaral sa o dieťa aj o ňu. Som zvedavá, či by to dal opacne, keby bol chorý on a mal by na krku malé dieťa. A to by nebol v siedmom mesiaci. Toto nie je soplik.
Stalo sa to asi 2x za tie roky, pozeral telku, bez výčitiek.
@cyberk To zas ja vidim dovod, aby manzel zostal doma. Ked je manzelka chora, ze sa vie ledva postarat o seba, tak preco jej este pridavat zodpovednost o dieta? A duplom take male, ked nieco vyvedie, tak este na nu bude zle, ze co nedavala vacsi pozor. Ale ked mas teplotu, alebo od unavy zaspis, to sa fakt neda ustrazit. A teda musiet pocas choroby este stokrat vstavat, opatrit dieta, najest, napit, otazky, to je za trest. Z toho chlapa neubudne ked sa pocas choroby postara.
Rodicia su obaja, ak jeden nemoze, mal by potiahnut druhy.
@cyberk ja som posledna co bude muza prosikat o starostlivost ak by slo "len" o chorobu. V zivote sa soma o mna nestaral, nevozil ma na tehotenske prehliadky este ani po termine hodinu do nemocnice, doma som si vsetko odbila s detmi s rocnym rozdielom sama, atd atd proste mam na to podobny nazor ako Ty, s tym rozdielom, ze podla toho co tu autorka pise AKO je chora (nie soplik) a tehotna, tak ten chlap naozaj doma ostat mohol, keby len den-dva-tri. Evidentne je ale chlap nedopinavy alebo maju medzi sebou vaznejsie problemy (napriek tomu, ze je na ceste druhe dieta), kedze podla vsetkeho aj autorke vadi, ze nemohol zostat doma a pomoct. Bez ohladu na to, ze sa tu uraza na viestu.
A nie, samotnemu dietatu nic neurobi keby aj 20h z 24 bolo pred telkou. Toto ale pokladam ze menej dolezity problem v danej situacii, ak si mam dat na misky vah "ci decku uskodi nonstop telka" alebo "preco sa chlap chova ako ignorant k svojej zene".
@anonym_autor telku, tablet, moj telefon 🤣🤣🤣 tiez som mavala vycitky ale inak som to nevedela spravit. Sem tam ho zobral dedo k sebe na par hodin.
@anonym_autor ked som mala anginu a nemohla som ani chodit tak telku pozeral aj rocny syn cely den do toho dostal balik chrumiek a bol spokojny🤣 uz ma skoro dva a nebadam ze by to malo na nom nejake nasledky ze som sa mu par dni nevenovala. Muzovi skus navrhnut ocr, ci sa mu neda na par dni, predsalen si aj tehotna, to uz je vyssi level. Skore uzdravenie
Ja keď som chorá tak musím fungovať navariť s deťmi sa naučiť, ale sedím pri všetkom počas choroby ledva stojím na nohách. Keď si ľahnem pustím im telku alebo mobil ako núdzové riešenie. Nemá mi kto postrážiť deti keď som ja chorá.

Manzel si nemoze zobrat OCR alebo dovolenku aspon par kritickych dni a pomoct Ti? Je riaditel zemegule...?