Čo si myslíte o ľuďoch, ktorí nechcú zaviesť cumlík?
Co si myslite o ludoch, ktory nechcu dovolit aby baby zacalo pouzivat cumel?
@ivanakal to ze riesi momentalne takuto banalitu, neznamena ze nema vazne problemy. Mna tiez zaujimaju rozne prkotiny ale som vazne psychicky chorá.
A čo si myslíš o dieťaťu ktoré cumel nechce? Aj keď by to matka odcenila? Mám doma tri také.
Ani jedno moje dieta nemalo dudel, ale nevedela som, ze si kvoli tomu budu o mne ludia nieco mysliet :D tak som zvedava co sa docitam 🙈
Ze maju potom o starost menej pri oducani..su deti ktore dudel nechcu ani za svet..a potom take co budu dudlat aj do 6 rokov..dudlik je dobry pomocnik ale zapezi od babetka a nic sa nema prehanat.
Myslim si ze ked sa bude kazdy starat o seba, bude o vsetkych postarane.
Kazda matka chce pre svoje dieta to najlepsie. Cumel napriklad znizuje riziko SIDS, netreba z neho robit pomaly diabolsky vynalez. Nech si kazdy robi ako uzna za vhodne.
Autorka: v akom vztahu si k dotycnemu dietatu? Aj ked tip by som mala 🫣
@gladys_07 tipni teda
Tiez sme nedavali cumel, v dnesnej done, ked vieme, ze s kazdym cumlom dieta hlta mikroplasty, sme SA rozhodli proti. Syn bol dojceny a nemal potrebujes cumla.
@terezkaarthuramax oducit je ine, ako ho zahanbovat. A kolko krat som to uz pocula na verejnosti-ty mas este cumel, sa nehanbis, taky velky chlapec. A tento chlapcek nema cumel…to iste s rozpravanim, s plienkami….ale cumel je vylozene nieco, co nie je nevyhnutne, preto nechapem, preco rodicia za svone rozhodnutie neskor decko manipuluju a zahanbuju.
Je to každého rozhodnutie😇svojej malej ho dávam len na zaspanie a po čase ho sama vypľuvne.
@veronicka1901 moja sestra má 2,5 ročnú dcéru, ktorá stále nosí plienku a má cumel🫣a vkuse nalepená na mamu, sestra si s prepáčením ani prdnúť nemôže, lebo ináč spustí hysterický plač🫤no a za chvíľu škôlka, takže zdieľam váš názor😄
@dominikademeter bude to mat sestra s malou tazke, skolka je velka zmena a do toho este oducat od cumla a plienky, no nic moc veru :(
@veronicka1901 presne🫤deje sa aj to, keď Emily niečo poviem, aby to nerobila, tak spustí krokodílie slzy a už ide k mame, aby ju utešila. A to nijako nezvýšim hlas, pekne jej poviem. Nechcem sa jej starať do výchovy, dobrú radu jej dám, ale mala by si s ňou vedieť rady ona sama.
@majlo1234 ja taketo frazy nemam rada, ani by som dieta za to nehresila. Lebo moze byt aj chore.. mohlo by to uraziť tu mamičku,ktora robi.čo moze.
@dominikademeter tvoja sestra sa stazuje, alebo je spokojna so situaciou?
autorka a tvoj nazor na takychto ludi je aky?
Občas sa posťažuje, ale že by z toho bola na větvy si nemyslím
Nič a ani o tebe si nič nemyslím, že zakladáš takúto tému 😄
@beronsche určite hra, a vraj aj dojčenie.
@simca06022011 veď práve, s mierou.
@thirstymonk iba jedna fakticka poznamka-cumel je umelou nahradou za prsnik a nie naopak...
je to kazdeho vec, ale ja som skor za nepouzivanie alebo iba do urciteho veku...my sme dudlik mali od narodenia, ale pouzivali sme ho len ojedinele...kedze syn bol dlho dojceny, tak na uspavanie sme pouzivali prsnik a nie cumlik...okolo 8.mesiaca som mu dudel prestala davat a bolo, ani si nevsimol 😀
Sú veci, na ktoré netreba mať za každú cenu názor. Netrápi ma dieťa ktoré dudel nemá, rovnako ako ma netrápi dieťa ktoré dudel ma
ze mudro robia
Pre nášho syna ešte asi nevyrobili taky cumel ktorý by chcel... Áno. Prvých 6 mesiac bolo náročných keďže som dojcila ale cumel si to mňa určite neurobil. Teraz ma rok a pol, este dojčím ale. Uz len 3x denne a cumel mu vôbec nechýba ani cez den ani v noci...
...ja nemyslím o nikom nič... či už musíme myslieť niečo o všetkom/niekom/niečom???
Nič, je to každého vec moja mala cumel aj bola roky kojena .Oducanie nebolo tazke
A co je cumel povinny? Sestra nedala a ja som jej to len odobrila. Moji cumel nechceli ani za svet a som s tym tiez ok. Aspon sme nemali starosti s oducanim...
Nas reval ked sme mu davali cumlik. Takze pre mna o starost menej. Ani druhemu by som nedala.

naše dieťa cumeľ nemalo, nám sa to s manželom nepáčilo, tak sme nedali. Sme divný? Nie, úplne normální ako tí, ktorí dali. Je to každého vec.