icon

Čo si myslíte o lyžovaní dvojročného dieťaťa?

majusska202
1. jan 2020

Dobrý deň, chcem sa opýtať na názor. Mam syna 2 roky a 3 mesiace. Hrozne sa mu páči lyžovanie o ničom nehovorí len ze chce lyžovať. Je veľmi zdatný od 9 mesiacoch chodí vie už bicyklovať a jazdi na dvojkolesovom odrazdle. Inými slovami je športovec futbal hokej ja naša každodenná vec. Viem ze deti by sa mali učiť lyžovať kvôli kĺbom po treťom roku života.
Takže prejdem k veci myslíte si, že ho mozem postaviť na lyže nech to skúsi alebo radšej nie? Aké sú vaše skúsenosti u malých detí s lyžovaním? Jasne ze bolo by to len párkrát. Myslím ze uňho je to len veľká túžba ako pri veľa činnostiach.
Ďakujem za odpoveď

Strana
z2
cuttina
13. jan 2021

@amelie2017 neviem, kde posobi tvoj muz, ale my berieme aj mladsie deticky, sme s nimi na pre deti urcenom svahu a venujeme sa im vzhladom k veku. Nikto z nich nechce robit hned Vlhovu, ale zoznamovanie sa s lyzami a snehom nema predpisane vekove pravidla.

amelie2017
13. jan 2021

@cuttina lyzoval v spanielskych pyrenejach, stredisko Baqueira-Beret.

cuttina
13. jan 2021

@amelie2017 aha, sice som tam bola, ale my v Cechach. Ale aj tak, myslim, ze vsade su instruktori podobni, urcite zalezi, co si ten rodic predstavuje a ja som tiez odmietala ambicioznych rodicov, ktori chceli, aby ich malinke, chvilu ledva stojace dieta, lyzovalo ako pretekar.

iapam
5. jan 2024

@belllinka áno🙂

ciernysokol
5. jan 2024

Poviem to rovno-pre instruktora ucit 2rocne dieta je najhorsie,co existuje.99 percent deti v tom veku nie je schopne urobit nic poriadne,nedokazu pochopit,ako sa brzdi a preco to maju robit,akonahle odide mama,zacnu plakat a placu az do konca so soplom po pas.nohy maju este slabe,najvacsia je hlava v prilbe,ktora ich zavazuje.ak nejaka lyz.skola zoberie tak male dieta,je to len kvoli peniazom.ak rodic silou mocou chce s takym malym lyzovat,najlepsie,ak to urobi sam,nie ho dat do lyziarskej skoly.

cuttina
5. jan 2024

@ciernysokol zaujimave, dnes som bola s jednym uz starsim byvalym instruktorom, ktory uz nerobi a pytala som sa ho na nazor, ze Gaborik dal obidve deti na lyze pred druhym rokom. Jeho druha dcerka ma este len rok a osem mesiacov a uz teraz bola na lyziach. A on mi povedal, ze tak male deti (pokial uz vedia stat a chodit) sa najrychlejsie naucia, lebo ami nepadnu a proste hned idu. Ze aj on v takom veku dal svojich dvoch synov a sam zacal s lyzami pred druhym rokom. O nasej dcerke, ked mala tri roky, instruktor povedal, ze je este prilis mala a slaba Mozno sme ju mali dat este skor, ked sa to dieta neboji a pride mu to prirodzene. Samozrejme, s nejakou technikou zacat az ovela neskor.

kristinapetronela
5. jan 2024

Moja mala 2 roky a 3 mesiace keď prvý krát lyzovala .išla by aj skôr ale nebol sneh.takze smelo do toho

ciernysokol
6. jan 2024

@cuttina bolo to tu uz spomenute,co sa dieta v troch rokoch uci tyzden,v 5tich sa nauci za 2 hod.3 rocne deti sa nezvyknu bat,ale ak su bojazlivejsej povahy,aj take byvaju,boja sa aj 2 rocne.nie vsetky deti su nebojazlive,drave,agresivne,su aj jemnejsie typy,tym sa uci tazsie.,vadi im,ked spadnu,ked fuka,ked sa od nich nieco vyzaduje.pri 2rocnom dietati sa plati za babysittera a nie kazdy instruktor ma na to nervy.

Strana
z2