Cvičenie chodidiel pre bábätká. Ako na to?
Dobry den, kde najdem ako sa cvicia chodidla s babatkom? Ma 2 mesiace a jedno chodilo ma rovne a druhe je trocha zaoblene
Sama nič a babatkom necvic, mizes narobiť viac škody ako osohu
Je to bábätko a nie nejaká bábika na hranie
Pohladaj si fyzioterapeuta a ten tá naučí ako cvičiť ak je to potrebné
a je to vôbec nutnosť, kto spravil diagnostiku? ten mal v podstate aj povedať - poradiť kde máš chodiť
Fyzio mi to bude vediet diagnostikovat ?lebo jedno chodidlo krci viac dovnutra
Jednoznacne to ries s odbornikom nie na MK!!
Chod za pediatrom, potrebuje vymenny listok na neurologiu a rehabilitaciu a detsku fyzioterapiu
Vacsinou staci uplne jednoducha masaz skratenej slachy, my to ukazujeme mamickam v porodnici. To by ti mal vediet ukazat aj vas pediater, riesila si to s nim? Ak masaz nepomaha tak riesit s ortopedom a fyzio.
áno vyhľadaj fyziot.
Toto je určite na komplexné vyšetrenie u fyzioterapeuta a ortopéda. Dcéra mala tiež mierne zakrivené chodidlo po narodení (diagnóza polohový pes equinovarus). Postup bol taký, že v pôrodnici mi ukázali, ako nôžku masírovať. Detská pediatrička mi napísala výmenný lístok na ortopédiu, kde skontrolovali rovno aj bedrové kĺby (tiež neboli úplne v poriadku a musela byť naširoko balená). Ortopéd nás poslal na Kramáre na fyzioterapeutické vyšetrenie. Tam jej ešte zistili k tomu miernu diastazu na brušku a ľahký hypertonus na rúčkach. Museli sme rok cvičiť Vojtovku, chodiť na masáže nohy a perličkové kúpele a na spánok nosila ortézu. (bolo to hradené poisťovňou). Čiže tá nožička zrejme u vás tiež nebude jediný problém, všetko so všetkým súvisí. Moja dcéra sa celkovo málo hýbala v brušku a aj som mala menej plodovej vody a zrejme to všetko súviselo s tou polohovou deformáciou nôžky. Po roku sa všetko napravilo, aj nôžka aj diastáza a aj hypertonus na rukách zmizol. Nebola to chvalabohu ťažká porucha, ako je napríklad pes equinovarus, čo má genetický základ a musí sa riešiť operačne. Len to bolo treba hneď podchytiť, aby neskôr nezaostávala v pohybovom vývoji.
@mameha7 dakujem tak skocim za fyzio

Na toto ti mali ukazat cvicenia bud v porodnici alebo certifikovana fyzio
Sama od seba nediagnostikuj vlastne dieta a necvic kadeco lebo mu este viac ublizis