icon

Dajú sa zvládnuť štyri deti za 5 rokov?

alexandra206
21. feb 2017

Prosim da sa to zvladnut....prosim len osobne skusenosti

Strana
z3
mamjka
22. feb 2017

Všetko sa dá, ak sa chce 😉 k nám štvrté drobatko pribudne za 2 mesiace 🙂

oriesocek
22. feb 2017

My sme boli 4 súrodenci za 5 rokov. Keď porovnávam moje deti a nas ako sme vyrastali, tak je to neskutočný rozdiel. Veľa sme doma pomáhali so sestrou s mladšími súrodencami, domácnosťou. Boli sme oveľa samostatnejší, napr som varila a piekla jednoduché veci od 6 rokov a pod.

20tanicka20t
22. feb 2017

Tiež čakám štvrte za 5rokov...Keď som sa to dozvedela..tak som bola v šoku...no hneď ma podržala moja doktorka..ktorá mi povedala že vzdy je lepšie keď niekto nový pribudne..ako by mal odísť..bohužiaľ pani doktorka mi o pár mesiacov zomrela..na nezabudnem na tieto jej slová..potom to super zobral aj môj manžel...ktorý by chcel kľudne aj 10deti...takže mám v ňom oporu...neboj sa určite to zvládnete...zachvilku rodim a u nás to vypadá niekedy ako po výbuchu..niekedy sú ťažké dni inokedy ľahšie...ale keď vidím ako sa aj drobci tešia na nového súrodenca tak mi to dáva silu....ber to ako naše poslanie...byť matkou...mnohé mamičky túžia po dieťatku...a nemajú..Všetko zvladnes neboj..

stepanka274
22. feb 2017

@rutie super napisane, s nasimi tromi chalanmi je to presne tak, jeden od druheho sa ucili, mali sme rovnake nacinie ked sa islo von a ked sme sa stahovali tak skrinu s muzom postavili za 20 minut, no radost pozerat a my sme dali este stvrte dievca, to bolo radosti 🙂 🙂 🙂

pips
22. feb 2017

Ja mam 3 za 5 rokov. Je to super ale narocne .pokial sa clovek v noci vyspi, tak je to vynikajuce. Pokial nie, niekedy som sa citila ako namesacna ale vsetko sa da. A lubia sa len 3 nie je dobre cislo lepsie je 4 ale manzel uz nechce....p😍

tinko72
22. feb 2017

@rutie odpadla som 😉 ... perfekná si 👏 ako si to super napísala 😘 teším sa.... už len dožiť sa +10 rokov

wwwwerunka
23. feb 2017

Ahoj . Som 8 rokov vydata a momentalne cakame 6 teho drobca( no vlastne 7meho. O jedno babo sme prisli) a zvladnut sa to nejak da. Ak vas extremne netlacia financie( uvery atd...) to 1 dietatko sa tam medzi tymi ostatnymi uz "strati"🙂 Zaciatky budu narocne, to asi vies ale potom najdes system a pojde to. Budes mozno unavena a mozno niekedy budes mat pocit ze to nezvladas ale urcite to stoji za to. Ja mam niekedy pocit ze som asi musela zosaliet ze som sa na to dala ale neviem si ani predstavit ze by som tu ktorekolvek zo svojich deti nemala! Kazde je ine a v niecom vynimocne. Reakcie okolia su vseliake. Mnohy ma lutuju vraj ma to nici( asi sa boja ze mi v zivote nieco ujde😀. ) ale kaslem na nich! Hlavu hore!

cammille
23. feb 2017

@pips presne tak, pokial sa clovek v noci vyspi, tak nie je problem😊😍

nini1010
23. feb 2017

Otazka je ze ci mas na vyber...

vililienka
18. mar 2017

jasne ked sa daju 3 za 3roky...

vililienka
18. mar 2017

@rutie tolko optimizmu som už dáááávno nevidela nepočula nečítala a už vôbec nezažila 🙂 koľko máš detí ?

sunny8
19. mar 2017

V dnesnej dobe je to luxus mat tolko deti

emilia25
19. mar 2017

Narocne to budeme mat baby az v puberte ked kazde dieta povie ze chcem toto a hento lebo aj spoluziaci to maju.a toto sa mi nepaci to nosit nebudem.ucit deti k skromnosti veru na jednej strane sveta pravda no na druhej strane clovek nechce aby boli ako chudatka za to ze ich je viac.este si to veru ani predstavit nevieme ked ich mame malinke.

alexandra206
autor
19. mar 2017

Ahojte mi sme o 4babo prisli 7+5 teraz uz zvazujem podviazanie

moonlight1210
19. mar 2017

@alexandra206 tak to mi je ľúto.

17alisha
19. mar 2017

@emilia25 preto je dolezite im vstepit spravne hodnoty, kym su este male, potom ich to, co maju ostatni nebude zaujimat 🙂

k teme...ja mam sice zatial len jedno dieta (o jedno sme uz prisli), tak vnutorne citim, ze mam mat 4 deti...prosto plne obsadeny kuchynsky stol 😀 a kazdy na mna pozera ako na trafenu, ci som normalna v dnesnej dobe...a vies co na to poviem? myslite si, ze v 16.storoci to mali ludia lahsie? a nemam pocit, ze by ludstvo vyhynulo...ved dnesna doba je najjednoduchsia na zivot zo vsetkych, ktore doteraz boli, tak preco nie? 🙂

janickacrazy
19. mar 2017
sticker
rutie
20. mar 2017

@vililienka Dakujem. Mam 4 deti za 5,5 roka 🙂

stepanka274
20. mar 2017

@emilia25 ja ich mam uz v puberte, ale su super. Vedia si aj vykseftovat, predat, kupit lacno a aj brigadovat musia ked nieco chcu. Tak mozem zhodnotit ze viac deti, ktore neziju vo financnom nadstandarde, prebytku je pre ne velka skola zivota. Vedia sa podelit, ale si aj vazit a vyrovnat s tym ze niektore veci mat okamzite nebudu.

vililienka
20. mar 2017

@rutie no ja mam 3 za tri a celkom to bola fuska ked boli vsetci v pkienkach,kazdy inokedy spal ine jedol plus jeden vyvojove vady....,ale asi aj preto ze som bola sama na to a plus pubertak, ale pravda je aj to ze je to čím ďalej lepšie🙂 a krajšie až mám chuť mať ďalšie 🙂

maslenka
23. mar 2017

@rutie nádherné, aj keď samozrejme, že len zriedkakedy takéto dokonalé, ale predstava krásna

vineyka
5. jún 2017

@rutie teraz som zistila ze som tehu. hladam clanky kolko zien je takych. no o tom som nechcela. dostala som sa sem a precitala si co si prave napisala. DAKUJEM.. placem normalne som sa rozrevala ako som si to prave predstavila.. si uzasna a dakujem za toto zhrnutie. som jedinacik a uz teraz sa tesim na vela deti a vela vnucat a tie dovolenky v sieti .. 😀

rutie
5. jún 2017

@vineyka Tak blahoželám. Hlavne nech ste zdraví, potom budú aj tie dovolenky v sieti.

caribe9
10. nov 2017

Ja mám jednu 6 ročnú slečnu, dva a pol ročného syna, 1 a štvrť ročnú slečnu a o mesiac sa má narodiť ďalšie. Takže medzi synom a dcérou je rozdiel cca 15 mesiacov a medzi dcérou a babom čo sa má narodiť zase cca 15 mesiacov. Tri deticky úplne v pohode až som prekvapená a to sú riadne živé striebra. A pokiaľ nebude bábo nejak extra zle tak si myslím ze to bude v pohodicke. Pre mňa je nakoniec výhoda že sú tak skoro po sebe. Už som taká naučená na ten kolobeh. Zvyknutá na plienky, mliecka a podobne. Horšie som vnímala druhé dieťa lebo to bolo 4 roky po prvom a to už som pociťovala viac. Teraz tu zmenu až tak nevidím a necítim. No uvidíme o mesiac. 🙂 Každopádne si myslím že raz to bude veľká výhoda keď sú takto po sebe. Budú mať k sebe bližšie, lepšie si rozumieť a vedieť sa spolu pohrať. Ja som spokojna ale stačilo 🙂 už chcem byť netehotna 😀 ten pocit uz ani nepoznám 😀 držím palce 🙂

armimi
10. nov 2017

Drzim palce, urcite to zvladnes. Ani sa nenazdas a budu ti pomahat 😊My mame 5 deti za 7 rokov ☺. A kazde je inak vynimocne. Urcite si ho nechajte a uzite.

Strana
z3