icon

Dali by ste dieťa na stráženie neznámej osobe?

27. okt 2024

Ahojte baby, ani nejdem po radu, pretože ja mám v Tom viac menej jasno ...ale čo by ste spravili vy? Nakoľko kamarátka mi vraví že ona by jej dieťa dala..
Deti budú mať prázdniny, a v práci mám zákaznícku ktorá si chce moje dieťa zobrať ,kým budem v práci ...mne sa to nepáči ..
Nepoznám ju, neviem kde býva, neviem ani jej priezvisko, neviem o nej nič .
Ale ona sa ma ani nespytala len mi povedala že príde pre syna...je prvák ..
Viete nechápte má zle a nevravím že nemôže byť už v poriadku ale je psychiatrický pacient, a vyzerá že aj je , je dokonca bez liekov , ktoré vysadila...bežné mi rozpráva že s mužom by si zobrali do opatery diéta ale už sú starý ( 55) a že ona má psychiatrické diagnózy ,tak im nedajú ..nechcem aby sa nejak upäla na moje dieťa..
Kamarátka mi hovorí že mám dať že aspoň sa zbavím malého na pár hodín a že ona aj tak bude ťažko niesť keďže je labilna,keď poviem nie...a ja poviem nie ...nemám z toho dobrý pocit, naozaj nemám ..ono ja ju nepoznám ,všetko čo o nej viem , je to čo som tu napísala..takže ak príde pre malého poviem nie..čo by ste spravili vy? Zaujíma ma to či len ja som taká bojazliva..

autor
27. okt 2024

@muchotrafka298 vraj už je v poriadku, vyliečená , myslím že 2 roky ...ale ... vieš no vždy tam je to ale

simona20201309
27. okt 2024

@angeli121212 tak nech čítam ako čítam úvodný príspevok aj 5x.... ani náhodou z neho nevycitam že je pevne rozhodnuta nedať jej ho. Reálne o tom uvažuje. Keby sme jej my tu napísali,,jasneee je to v pohode...neboj sa a daj..." tak 100% sa nechá opäť ovplyvniť a syna by dala.
Má v tom ,,VIAC MENEJ jasne"... ani viac ani menej....

limoncino
27. okt 2024

Nie, nedala by som dieťa len tak hocikomu. A to som na ne bola v podstate stále sama, keď boli maličké, bola som unavená, vyčerpaná, ale nedala. Moje deti som dala maximálne mojej mame na pár dní na prázdniny, alebo keď bola dcéra vo veku Tvojho syna, bola prespať s kamarátkami u inej spolužiačky, ale v našej dedine, u niekoho koho som poznala a keby chcela ísť domov, som pri nej za 5 minút. Ja nechápem, ako môže niekto dať svoje dieťa hocikomu, videla som to vo svojom okolí veľakrát, zoznámenie na ihrisku a už na druhý deň dieťa strážila nová kamoška o ktorej ta matka nevedela že absolútne nič. Ja som raz strážila kamarátke dieťa na pár hodín, dievča malo ale už 10 a sú to rodinní priatelia a aj to mi kamarátka písala každu chvíľu či je všetko v poriadku, poznala ma roky, dievča veľké a aj tak sa bála, preto nerozumiem ako by kolegyňa dala dieťa cudzej osobe ešte psychiatrickemu pacientovi.

autor
27. okt 2024

@muchotrafka298 ako so mnou keď sa príde porozprávať dobre, vypočujem ale do rodiny ju nepustím no..žiadne deti jej strážiť nedám ani nič

autor
27. okt 2024

@simona20201309 nedala by som jej dieťa určite ,ja mám sama z toho zlý pocit ...určite nie ..

angeli121212
27. okt 2024

@simona20201309 ok ja to vidím inak.. myslím, že v tomto bode už nema význam to ďalej rozpitvávať

marsmykkok
27. okt 2024

autorka ak si na dieťa úzkostlivá, ubližuješ mu tým, neumožňuješ mu napredovať, rásť, to reagujem na ten príspevok že nedáš ani babke...

muchotrafka298
27. okt 2024

No tak vies co, ja na tvojom mieste by som sa s nou uz ani nebavila. Lebo pri taktomto psychicky labilnom cloveku vobec nevies, ze co spravi. Ja by som bola opatrana aj ako dospela osoba, nieto este ked sa jedna o dieta. Tvoj syn ma 6-7 rokov, co je malo na to, aby vedel zhodnotit riziko, ze mu niekto moze ublizit, zle sa k nemu chovat. Lebo ty naozaj nemozes vediet, ze co je ona za cloveka. A kamaratka je inac normalna? Ze ona by jej dieta dala? Tak nech da. A vobec ty neber ohlad na to, ze ona je labilna pani a moze jej odmietnutie urobit zle. Ked ublizi synovi alebo tebe, tak na to potom kto bude brat ohlady? Ano, musis rozmyslat aj takto, ze vidiet ten najhorsi scenar.

marsmykkok
27. okt 2024

A pani nech si zoberie psíka nejakého a stará sa o neho, pomáha útulku, nejaké dobrovoľníctvo, ak má rada deti tak možno na toto ju nasmeruj https://tvojbuddy.sk/budbuddy

autor
27. okt 2024

@marsmykkok jej nedajú na stráženie dieta žiadne , ona má zaznamy

autor
27. okt 2024

@muchotrafka298 ved ja vidím to ako ho unesie a viac ho neuvidím..čo ty vieš ? Aj také existuje

muchotrafka298
27. okt 2024

Ty ju nepoznas, nevies o nej nic, len ze sa pride porozpravat k tebe do prace.Tu je velke riziko aj to, ze pri tychto psychicky labilnych ludoch nevies, ze co sa sa moze stat. Oni su velakrat uplne ini z minuty na minutu. Ja by som na tvojom mieste bola opatrna, aby sa na teba prilis nenaviazala, aj ako na dospelu osobu. U nich treba hned stopnut aktivity, ako je toto strazenie, ze nie, dakujem, nemam zaujem, mam vyriesene. Dovidenia.

simona20201309
27. okt 2024

7 či 8x si tu zopakovala že sa pýtaš zo zvedavosti. Zo zvedavosti na naše reakcie však? Tak sa zabavj ďalej...

autor
27. okt 2024

@simona20201309 vieš čo vidím veľakrat na koňovi tiež témy ktoré mi hlava neberie a vieš čo nereagujem ...nemusela si ani ty

lizatko1009
27. okt 2024

Takej by som nedala. Je úplný rozdiel taka osoba a napríklad ja som vcera strazila kamarátke 1,5 rocneho syna cely den, strazila som ho uz ako 7 mesačného a toto je rozdiel,pozname sa 10 rokov a vie, ze moze mi doverovat na 110%, ale ty ju nepoznas a doveru nemas.

lejduska
27. okt 2024

Prečo to vôbec riešiš, nie a hotovo. Nemôžu o tom rozhodovať cudzí ľudia, to není rodina ze sa zdrahas co je správne. U nas dcérku vola suseda hrať sa,že nemusíme ani my ísť nech s nou ide a zrušili sme to,dali sme rec s dcerkou o pravidlách s kým kedy nože ísť a suseda tam určite nespadá,nie bez nas

majlo1234
27. okt 2024

Dala by som deti strazit k susede, ku kamaratkam, ku starkym, ku tetam. Nikde inde

januska12323
27. okt 2024

Nie nedala by som a ani by som ho so sebou nebrala do práce aby ho náhodou nevidela. Nevieš čo sa takému človeku odohráva v hlave.

candii
27. okt 2024

Nemyslíš vážne, že kamarátka by dala úplnej cudzej žene o ktorej nič nevie dieťa aby sa ho zbavila 🤦🏼‍♀️ to čo je za matku. Samozrejme by som jej dieťa nedala a ani by som nad tým nepremýšľala. Dieťa nie je vec, že hocikto môže prísť a zobrať si ho na pár hodín a vôbec by ma nezaujímalo ako to tá pani zoberie. Jednoznačne nie. Ja nedám svoje deti ani mojej starkej lebo ma 80 rokov a žiaľ je uz dosť hluchá.

autor
27. okt 2024

@candii myslím že nedomyslela ani kamarátka , už má deti veľké , dospelé, myslím že sa nad tým len nezamyslela

mariska1989
27. okt 2024

A kamarátke je kompletná ? Ona by dala takej osobe dieťa ? Ktorú nepozná a vie o nej čo vieš ty ? . No mám blbý pocit ako sa stará o svoje dieťa 🙈

autor
27. okt 2024

@mariska1989 jej dieťa je už dospelé

mariska1989
27. okt 2024

Tak Boh vie ako sa stará keď bolo malé keď taký postoj teda dala . Akože ty máš zdravý rozum rozmýšľaš ok . Ale kamarátka no neviem neviem

misicka31
27. okt 2024

Príde,príde,bude cirkus?polícia a čau🤷

slavomira236
27. okt 2024

Ked nechces povedz jej ze dakujem nedam. Dieta vas nepozna nepojde s vami. Ved ti ho nebude trhat z ruk. Ak by som niekoho hladala tak dala by som cudzej najprv slolu by sme boli potom na hodinku dve...ale nie nejakej psychicky chorej zene

shelby88
27. okt 2024

Nie nedala by som

eliska13
27. okt 2024

Nie!nech sa fixuje na niečo, niekoho ineho

nikpa
27. okt 2024

Toto mi príde ako zlý vtip. Keby mi takmer cudzia osoba povie, že si príde pre moje dieťa tak ju vysmejem. A nemusela by mať ani žiadny psych. problém. Ved to nie je morské prasiatko na stráženie...

martinka13
27. okt 2024

V žiadnom prípade. Prečo by som mala dávať dieťa cudziemu človeku? Ani omylom

beronsche
27. okt 2024

Ale toto je divné tiež, že nezveris dieťa ani jeho starým rodičom..
samozrejme, neviem, aké sú vzťahy, ale ak sú dobré, znamenalo by to, že dieťa je s blízkymi osobami..