icon

Dávali ste deti mladšie ako jeden rok na nočník?

25. jún 2023

Ahojte, prosím Vás, neviem či som blbá ja, ale nebránim sa tomu...moja svokra má presviedča, že už určite má byť mala na nočníku...máme 7mesiacov...spieva o Tom už od 5-tich..ma to vôbec nejaký zmysel ? Chápem že pred 30 rokmi, keď ešte neboli Pampers a deťom to vadilo v látkovej plienke, tak sa zrejme naučili aj skôr...ale ročné ? Aký to má zmysel? Možno sa ale mýlim a moc podceňujem bábätka? 🤣 7 mesačnú mi príde ale ako sprostosť...ale nebránim sa ak má svokra pravdu a ja robím z bábätiek neschopné

Strana
z2
petko81
25. jún 2023

Ja áno
A už Pomalí 5 mesiac nemá plienky a má rok a dvá mesiace
Aj starší bol tak odblienkovani.

babulkomale
25. jún 2023

Ja som látkovala starsieho a nevadilo mu nic.
Nie, take male som netrapila, mal cas a odplienkoval sa behom tyzdna. Davno predtym prestal kakat do plienky, to sa vzdy pytal. Cikanie neskor.

oli18
25. jún 2023

Tak ja si na svoje deti už vôbec nepamätám, je to už 43 rokov 🙉 Ale moje 2 vnúčatá dávala dcéra na nočník od kedy vedeli sedieť. Ide o to, aby si dieťa zvyklo sedieť. Keď bude vedieť chodiť, ujde z nočníka, lebo chôdza je pre neho zaujímavá a poskytuje mu veľa nových podnetov.. Dávala ich po prebudení, pred spánkom, aj v priebehu dňa . Nazývali to eee a deti to dokázali povedať, aj keď ešte nerozprávali.

nevenka
25. jún 2023

Viete, co je na tom najlepsie? Ze vlastne teraz je to uz uplne jedno, ci sa naucili v roku alebo v troch, ako nas prvy syn, bude mat 10 rokov a plienky uz davno nenosi. Dcerka trosku skor, asi 2,5 mala, prve 2 dni sa obcas pocikala a potom uz chodila sama. Nikto sa ich na prijimackach na VS nebude pytat, dokedy nosili plienky. A preto z toho nerobim dramu a nestresujem abi toho 2,5 rocneho, ani seba, a ani takmer 6 mesacnu nebudem.
Ja som od 9 mesiacov nemala plienky a viete co? Mam panicku hrozu z toho, ked mam niekam ist, lebo v hlave "este sa chod vycikat", podvedomie je ludia, velka svina. A ked maly vresti, len co zbada nocnik, vidim, ako ho boli brusko, lebo mu treba kakat a ja mu zamerne nemam dat plienku napriek placu? Tak toto nie.
Dcerka mi zadrziavala kakanie v skolke, mala blok z tych zachodikov vedla seba, ani oddelene prieckou, nic. Doma sa musela zavriet a sama tam urobit velku potrebu, od zaciatku, kym som na to prisla, mi to trvalo. Cele roky v skolke takto ju bolievalo brusko, daco hrozne to bolo, ked sme isli po nu do skolky a potom na tanecnu, nemohla sa ani tam vykakat zo stresu. A dobrovolne nejaky blok dietatu vytvorit, no naco? Lebo ten a ten nema plienku? Strasne ma srdi, ked aj moja mama mu povie, aha pozri, mala J. uznema plienku a je to hanba taky velky a plienky...🙄. Ved dozrie, dam mu este cas, do skolky mi nejde a verim, ze zvladli sme odplienkovat dvoch, tak aj tretie a stvrte. No stres.

cali2016
27. jún 2023

@fineta v 6.mesiacoch vedia babatka sediet?

cali2016
27. jún 2023

@nevenka aj moja zacala sediet sama v 9.mesiaci. Ale toto je zasa dokaz, ze starsia generacia "nutila" male babatka sediet.V 6.mesiaci babatka sediet nevedia. Babatko si ma sadnut same od seba a nie nasilu v 6.mesiaci posadit na nocnik.Ved by sa tam same preboha ani neudrzalo.😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
27. jún 2023

@nevenka staršia generácia tlačila do odplienkovania, lebo každodenne prať tie kopy špinavých plienok bola záťaž. S deťmi sa ani nikam nedalo na dlhšie ísť, veď čo s tými smradľavými plienkami? Kto by ich kde pral mimo domova? Od švagrinej som počúvala historky ako nachystala svoje dvojičky v pol ceste boli obaja precikaní a mokrí a prebaľovala a prezliekala komplet niekde vonku na lavičke. Ale v súčasnej dobe s najmodenejšími poznatkami, dostupnosťou informácií a jednorazovými plienkami naozaj netreba na tie deti toľko tlačiť.

nevenka
28. jún 2023

Ja este doplnim, ze svagrina ma len 1 dieta a dievcatko, zacala velmi skoro rozpravat, kotoricky ale pozadu, taka "knedla", my mame deti, co su stale v pohybe, tento treti je ako sarkan a to neobsedi. Ta mala zacala o vsetkom suvetia, diskusie, bolo vidoet, ze rozumie. Nas aacal rozpravat o rok neskor v porovnani s nou, aj toto je rozdiel. Ona chapala aj nejake dohody, ze ked urobis kaku do nocnika, urobime velky kupel, dame penu. Tak sa tesila, zabralo to. A plienka bol eazom prec. No nasmu mozem rozpravat taketo, on na mna kuka akoze co ja to mu hovorim. A popri dalsom babatku a dalsich 2 vacsich detoch ja fakt nemam kapacitu striehnut, kedy ho posadzat, ked sam nepochopil, zesa ma pytat. Zobrala som plienku, kym sa mi dalo, pytala som sa, nie, neteba. A o par sekund uz bol pocikany. Toto sa mi zopakovalo este 3x, isla som dojcit a co? Necham ho na gauci a cvrkne mi tam? Ani obraz, ani zvuk, nechapal. Takto to mala aj sesternica s malou, maju rovnaky vek s nasim. O 2 tyzdne skusili znova a uz to slo. Chce to cas a pockame. Ide leto a verim, ze to zvladne. Ale nebudem stresovat vsetkych naokolo.

Strana
z2