icon

Dávali ste deti mladšie ako jeden rok na nočník?

25. jún 2023

Ahojte, prosím Vás, neviem či som blbá ja, ale nebránim sa tomu...moja svokra má presviedča, že už určite má byť mala na nočníku...máme 7mesiacov...spieva o Tom už od 5-tich..ma to vôbec nejaký zmysel ? Chápem že pred 30 rokmi, keď ešte neboli Pampers a deťom to vadilo v látkovej plienke, tak sa zrejme naučili aj skôr...ale ročné ? Aký to má zmysel? Možno sa ale mýlim a moc podceňujem bábätka? 🤣 7 mesačnú mi príde ale ako sprostosť...ale nebránim sa ak má svokra pravdu a ja robím z bábätiek neschopné

Strana
z2
andreakotesova
25. jún 2023

Nie. Deti mi na nom nechceli sedieť ani ako 2-rocne 😅 hneď sli na normálne WC. Netráp ho. Ma ešte čas.

pribinak
25. jún 2023

Nie, nemá to zmysel. Začali sme keď mal 2 roky. Za 3 dni bol bez plienok

fineta
25. jún 2023

Samozrejme, že áno. Hneď ako vedeli sedieť, okolo pol roka. Všetky tri deti boli odplienkovane do 1,5 roka.

kvietok2012
25. jún 2023

Davala som ho sediet na nočnik ako vedel sám sediet...sedel tam chviločku niekolkokrat denne (3-4x) , tak nejak si zvykol a neskor sa sám pýtal...

autor
25. jún 2023

@fineta no dobre ale rok im trvalo kým boli odplienkovane...aký to malo dovtedy zmysel? Lebo svoju prvú dcéru som naučila keď mala 2 roky a za 5 dní bola bez...teraz mám novú svokru 🤣naozaj ma to zaujíma, možno sa tu nájde aj ročné dieťa ktoré sa už pýtalo samo

janickacrazy
25. jún 2023

Sestra dávala od 6 mesiacov deti na nočník, pekne sa odplienkovali ako 1,5 ročné. Len to musíš dávať každý deň furt, pre mňa to bolo otravné a som lenivá matka, priznávam. Takže som dávala až okolo 2 rokov a aj to tam nechceli byť vôbec. Ale každé dieťa je iné, za vyskúšanie nič nedáš.

autor
25. jún 2023

Len či napríklad by nestačilo ju učiť na nočník až v roku a pol napríklad a keď sa nakúpia gaťky a nechá sa v Tom dieťatko tak mu dôjde že lepšie je ísť na nočník nie? Prvú som tak odplienkovala

petamich
25. jún 2023

nie, staci si precitat zopar clankov o tom, v akom veku vie dieta vedome ovladat zvierace, nevidim zmysel v tom, aby som ho 10x denne davala na nocnik a vybudovala v nom pavlov reflex, nic z toho nie je vedome, takze nie a uz vobec nie dieta, ktore nevie sediet, akoze opriem o stenu a posadim na nocnik a pre istotu este vankusmi oblozim ale vsak fajn aspon budu mat fyzioterapeuti "co zrat" 😵‍💫

fineta
25. jún 2023

No to, že si vytvorili veľmi skoro návyk. Nemali pred toaletou žiadny blok ako niektoré trojročné deti v mnohých príspevkoch aj tu na koni. Ich vrstovníci nosili ešte minimálne rok plienky, na ktoré sme už doma pomaly a isto zabudli. Nám to takto vyhovovalo, ale samozrejme, každý si to nastavuje podľa seba a druhého do toho nič.

0silvia0
25. jún 2023

Ja som tiez davala tak ako pise @fineta
Tiez obe deti odplienkovane uplne v cca 1,5 roka.
Ako dovod by som uviedla zvykanie si na nocnik.

autor
25. jún 2023

@petamich no skôr sa prikláňam k takýmto názorom aj ja...síce malá sedí už od 5-tich no príde mi to úplne zbytočne skrz aj krátku močovu rúru a aj ta schopnosť ovládania,,ďakujem baby za odpovede a klobúk dole vytrvalým mamkam, ja sa radim tiež do lenivejsich

lentak1223
25. jún 2023

Tak budeš tu mať názory aj také aj také. Mamičky, čo dávali budú tvrdiť, že sa odplienkovali preto, lebo sedeli na nočníku od pol roka. Určite také aj sú. Ale možno, len na to dozreli a nočník tam nehral žiadnu úlohu. Ktovie. Ja som dávala najstaršiu, tiež skrz rady od mamy. Vykašľala sa mi na neho. V 2 rokoch sa odplienkovala na redukcii na záchod. Možno by to dala aj 1,5 ročná...ale to mi nenapadlo, že WC potrebuje k šťastiu. Druhú som absolútne neriešila, v lete predtým ako mala mať 2 roky som vytiahla nočník, dala dole plienku a za 3 dni bolo po plienke. Takže rob ako to ty chceš a cítiš. Ak máš chuť dávaj ju, ak si myslíš, že to počká, tak to nerob. Jedno je isté. Do školy už s plienkami nepôjde😉

0silvia0
25. jún 2023

Rob ako citis, je to tvoje dieta. Svokre staci povedat, ze doba sa zmenila, odporuca sa uz nieco ine a netreba sediet na serbli uz od 5 mesiacov, nech to laskavo akceptuje.

thereisabear
25. jún 2023

Tak kedysi mali všetky deti látkové plienky, ľahšie bolo posádzať na nočník ako toľko prať. Proste bola nižšia spotreba, ak sa dieťa popri plienke vycikalo aj do nočníka. A aj teraz je to výhoda, pri jednorázových plienkach.

20erika07
25. jún 2023

Syna som davala odkedy vedel sedieť, mama vravela, ze nas tiez tak davala a plus nas aj krmila ked sme sedeli na nocniku , syn neprotestoval ,posedkal ,porobil co bolo treba ,odplienkovany bol tiez okolo 1,5r ,jeho kde sme dali bol ok, pri dcerke to uz tak lahko neslo . Bozechran posadit na nocnik, prehla sa ako luk a plač, tak to som ani neriešila, skusali sme potom redukciu a wc ked mala po 2.roku ale detto, plač, strach, bala sa , ze jej mucha vleti do zadku, neviem kto jej to nahovoril. Az po 3.roku sa to podarilo ale nie nám, jej - ona jedno ráno vstala ,odhodila plienku a povedala, ze ide na wc a odvtedy len na wc.
Tak ja som za ked vyskusat a bude uspech preco nedavat na nocnik posedkat aj skôr ked uz vie sediet,ten navyk nie je na škodu, ale ak je tam odpor, nechat tak, skusat postupne, nenutene

syslik81
25. jún 2023

moja mala nocnik ako stolicku :-P sedavala na nom(oblecena) ked sa hravala... neskor v lete uz bola starsia som ju povyzliekala a behala naha po byte a dvore a na nocnik sa naucila hned kedze sa ho nebala a prislo jej normalne si sadnut

moony99
25. jún 2023

Od 6 mesiacov som dávala dcéru,krásne si zvykla, vždy som jej dala nejakú hračku.Potom mala nočník pri posteli,vždy keď išla spať a vstala posadila sa naň a mala 14 mesiacov úplne bez plienok,Je to veľká úľava pre oboch .

majamat
25. jún 2023

moja dcera na nocinku niekedy sedela okolo 1,5r, ked sa jej nic nehccelo,a le ked mala nieco urobit, tak des a hroza. ani za svet. bolo teplo, behala bez plienky, parkrat sa mi pocikala na podlahu a 1x sa tak smykla na tom, ze si hrozne buchla hlavu o prah. vtedy som povedala dost. na co trapit dieta. v 2r sa odplienkovala sama "zo dna na den"

majamat
25. jún 2023

a to teda vedela zadrzat, lebo ked mi v 1,5r chcela cikat, prisla si dat plienku,. no hlava jej nebrala, ze sa o da aj do nocnika, v 2r to pochopila a slo to.

pleja
25. jún 2023

Staršie dieťa nakakalo do plienky od cca 9 mesiacov. Dieťaťu treba cikať zvyčajne keď sa zobudí, teda stačí ho dat sup sup na nočník, nejaký zvuk typu ccc a išlo to. O zaspinenu alebo minútu plienku menej. Mladší neskôr, ale súviselo to aj s ročným obdobím, v zime sa ti nechce rýchlo vyzliekať dieťa z kombinézy. A presne ako tu píšu, ziadne bloky neskôr s wsckom, a ja o starosť s plienkami menej... Na rozdiel od mnohých ďalších rodičov.

nevenka
25. jún 2023

@fineta ale ako Ti "sedeli"? Lebo teda moje v 6 mesiacoch ani nahodou nesedeli, ani v 7, 8...sa mi mari, ze v 9 mesiacoch sa aktivne posadili...

ivangeline
25. jún 2023

Nie.

thoughtfulweirdo
25. jún 2023

Nie, obe sa zbavili plienok za pol dňa hneď na prvý pokus bez nacvikov pred 2.narodeninami 🙂 ja som príliš lenivá na nejaké posadzanie a podobné hokusy pokusy 🤣

fineta
25. jún 2023

@nevenka posadila ich hneď po zobudení, spravili čo mali, zabalila ich a vybavené. 😊

sulavikova
25. jún 2023

Áno, dávala. Mal 6-7 mesiacov a už sedel sám. Do 1,5 mával plienky len na noc, príp. na cestovanie. Občas sa síce nejaká nehoda prihodila, ale zvládli sme to.

opi14
25. jún 2023

Ja počúvam od manželovej babky, že on ako dvojmesačny sedel na nocniku. No sedel, držala ho tam. Lebo že pri svojich deťoch robila chybu, začala až v 3 mesiacoch a už nevedeli obsedieť. Maly ma 4 mesiace, nočník sme už kúpili ale tiež som lenivá ho tam držať kým niečo spraví. Začnem až keď začne sedieť. Ale som podobného názoru, ze to bude náhoda, keď sa mu to podarí. Viem cca kedy cika, ale keď cika pri dojčení, to neviem ako spraviť na nocniku 😀

dadis
25. jún 2023

My sme pri synovi odpozorovali, ze vzdy pocas ranneho smochtlenia v manzelskej posteli po vstavani a dojceni kaka..vzdy, kazdy den. Tak sme okolo polroka kupili nocnik, ze ved vystihneme..aspon nemusime prebalovat..no a pekne kazde rano sa vykakal hned po posadeni a uz viacej sme prebalovat kakanicu nemuseli, inokedy cez den sme cez den nocnik nevytahovali, od 1,5r bol bez plienok cez den, o par mesiacov na to aj v noci. (dokonca na dovolenke v 10m sme ho rano pridrziavali posedeneho na zachodovej doske, do ktoreho sa rovnako vykakal 😄😄). Dcera uplny opak, nemala skoro ziadny rezim, ani v kakani 😂, tak to nemalo zmysel ju nahanat nocnikom. Cca od 2 rokov sa odplienkovala cez den a v noci sme davali plienku tusim este ako skolkarke.

jaaty
25. jún 2023

Je to vysoko individuálne. Moja dcéra od 9 mesiacov kakala len do nocnika. Raz som skúsila a keďže sa jej to zapáčilo, ranná rutina bola na svete. Ti však neznamená, že tak fungujú všetky deti alebo že by ich bolo treba začať učiť pred rokom. U nás to bola náhoda a vyšlo to. Ty si musíš poznať dieťa, ak chceš skús ak nie, netreba.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
stannkal
25. jún 2023

Čítala som ze to je niečo čo sa nedá natrenovat ale musí to v dietati dozriet, a to sa deje u vacsiny deti medzi 2 a 3 rokmi. Autor (pediater) tvrdil ze je to zbytocna strata casu a stres pre vsetkych zucastnenych, ked sa dava nepripravene dieta na nočník, takže my sme dcére nočník aktivne nenanucovali. Mala ho pripraveny ale nechali sme to na ňu kedy bude mať o to sama záujem. A áno staršia generácia ti hrdo povie ze ich deti boli odplienkovane už v neviem akom skorom veku, ale napr to ze sa tie deti potom ešte ako skolaci pocikavali v noci, ti už nepovedia 😀

Strana
z2