icon

Dávate med na cumlík pre upokojenie dieťaťa?

simaa111
1. apr 2025

Zdravim. Davali ste niekto medik na cumlicek ak ste nevedeli babo ukľudniť poprípade uspať? Dakujem

Strana
z2
bolarazjedna
1. apr 2025

Med sa deťom do 1 roka nedáva kvôli nebezpečenstvu ťažkého priebehu nákazy botulotoxinom. A med davany na cumlik výrazne poškodzuje zúbky. Určite existujú iné spôsoby, ako bábätko ukludnit. Takto vyrobis iba závislosť na sladkom. Radšej napíš, čo všetko si skúšala na uklidnenie, možno ti poradíme, ako by sa dalo ešte skúsiť.

luliu
1. apr 2025

Nie, med nie je vhodný pre babo, bábätku sa nemá davat
Treba ukľudniť inak, cumlicek bez mediku musí stacit

simaa111
autor
1. apr 2025

@bolarazjedna stále pred nočným spankom mi zaspinka potom po hodinke sa zobudí a už ju nijako nemozem uspat už som skúšala kocik, uspávanky na rukach aj som si k nej ľahla hladkala ju no nič nepomáha. Samozrejme že viem že med nie je dobrý len už naozaj neviem čo ešte vyskusat

luliu
1. apr 2025

@simaa111 med ti v zaspavani nepomoze

simaa111
autor
1. apr 2025

@luliu do sekundy zaspala keď som jej dala trošku medailu. Nechcem ju učiť no už som bola zúfalá ,mám aj staršieho ktorý mi ráno vstáva do skolky a nevedela som ako ju utíšiť aby ho nezobudila

luliu
1. apr 2025

@simaa111 môžeš jej tým ublížiť, v tomto by som nepokračovala

simaa111
autor
1. apr 2025

@luliu som si toho plné vedomá. Viete mi niečo poradiť? So starším som taky problém vobec nemala

luliu
1. apr 2025

@simaa111 nie každé dieťa je rovnaké, syn bol iný, dcéra je iná. Jedného stačí položiť, druhého uspavas hodinu. Je to úplne normálne. Treba len vydržať, zlepší sa to.

simaa111
autor
1. apr 2025

@luliu máte pravdu, u mňa je asi najväčší problém ten že sa stresujem aby nezobudila staršieho tak preto

bolarazjedna
1. apr 2025

Nosenie v nosiči? Dat cumlik bez medu?
Ako ti nakoniec zaspí a za aký čas ? (keď píšeš, že robí to stále) a možno nepomôže nič len čas, neviem koľko má bábo mesiacov... Sestra tiež mala asi 2-3mesiace, keď jej malý v noci bol hore aj 3 hodiny a ona len sa s ním prechádzala v kuchyni s nosičom, aby nebudil školopovinného a otca... Možno by som ešte skúsila dat UM (predpokladám, že nekojis), lepšie ako med...

bolarazjedna
1. apr 2025

A áno, môže byť "problém" aj to, že cíti, že si z toho nervózna, tak aj on je a preto nevie sa dat do pohody a zaspať... Aj keď sa to ľahko píše, ja viem...

simaa111
autor
1. apr 2025

@bolarazjedna práveže kojim doteraz nebol problém zaspala mi na prsníku má 4mesiace no v poslednom čase je to boj

simaa111
autor
1. apr 2025

@bolarazjedna skusim si s ňou ísť ľahnúť skor ako doteraz a na kľude ju uspat čo si myslím že nebude problem horšie je už keď sa prebudí potom mi nevie zaspať 😏

anavixy
1. apr 2025

NIE!!! Mas zle nastaveny rezim alebo ma regresiu, jedno vies zmenit ty, druhe prejde, treba vydrzat. Nerozumiem, ako by mal pomoc cumlik s medom, ach, ale rozhodne to ani neskusaj.

terezkaarthuramax
1. apr 2025

To je hlupost

simaa111
autor
1. apr 2025

@anavixy áno budem musieť zmeniť nejako večerný režim a s tou regresiou tiež som nato myslela. Určite to bude časom lepšie stale si hovorím že je to predsa len obdobie

simaa111
autor
1. apr 2025

@terezkaarthuramax ako to myslíte?

bolarazjedna
1. apr 2025

@simaa111 aha, no nepísala si, že si skúšala kojenim, tak preto som si myslela, že nekojis.... Keď na 4 mesiace, tak aj ja tipujem regresiu....ono sa to bude postupne meniť, ale môže to pretrvávať aj dlhšie.... A teda keď sa zobudí a dáš ho rýchlo na prsník, nezaspí ti znova? Alebo zobudí sa, keď polozis?

simaa111
autor
1. apr 2025

@bolarazjedna presne tak keď ju polozim zobudi sa, prilozim ju znova na prsnik no už mi odkláňa hlavičku že nechce dám jej cisty cumlik pocmula trochu vypluvne ho a tak dookola skúšam.

terezkaarthuramax
1. apr 2025

@simaa111 lebo to je alergen a neni to pre babatka

bolarazjedna
1. apr 2025

@simaa111 tak možno skúsiť ľahnúť si spí s bábom, aby si ju nemusela položiť, len sa odpojí od prsníka..... No môj pŕ o rodený tiež bol taky od 4 mesiacov, keď som ho položila, bol v momente hore, toto sme zahrali aj 2-3x, kým som ho vedela nechať v izbe, potom aj tak po 5-10minutach bol hore a v podstate toto dookola 5-6x, kým zaspal aspoň na 2 hodinky (takže prvé 2 hodiny som iba dookola uspavala), a potom ešte v noci 5-6x bol hore na mlieko.... Bolo to strašné.... Ale po roku sa to zo dňa na deň zlepšilo 🙂

simaa111
autor
1. apr 2025

@bolarazjedna tak práve prežívame to iste obdobie ako vy 🙂 ozaj starší vypil mliečko a spal ďalej no teraz je to aj pre mňa zmena a hlavne je to vyčerpávajúce no ja viem že to je len obdobie ako sa hovorí

lucia13022023
1. apr 2025

Môže to byť regresia. Môže to byť zlý režim. Určite nedávaj med. Dobre dala si, už sa to nezmení, no ďalej s tým už nepokračuj. Radšej si nastuduj niečo o spánku, o spankovych cykloch, o regresii, o rutine atď... Určite už med nedávaj.
A ďalšia vec - môžeš byť problém ty. Ze si nervózna. My sme to tak mali presne v čase prvej regresie. Nervózna som už išla uspavat, lebo som vedela, že to zas bude divadlo na hodinu a spánok bude trvať pri najlepšom až 30min. Keď išiel muž, uspal malého do par minút a spal dlhšie. Išlo ma porazit🙈 keď som išla aj ja v kľude, aj malý bol kľudný. Deti sú ako spongie.

zuzinka888
1. apr 2025

Toto nie je dobry napad- ukonci to. Jednak jej pokazis zubky hned ako vykuknu, med je alergen a nehovorim o tom, ze o par tyzdnov si spoji hrozny plac a chut sladkeho medu a bude plakat stale viac a viac aby si jej dala med. Tieto praktiky mali ostat v minulom storoci. Mozem vediet kto ti toto poradil?

evcagabi
2. apr 2025

A ked jej pojdu zuby, namocis cumel do alkoholu? Tieto dristy starych materi by mali byt konecne nadobro zabudnute 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

taktotedanie
2. apr 2025

@simaa111 NIE!!!

kp7333
2. apr 2025

Moja dcera sa budila v noci kazdu hodinu, nakojila som ju a zaspala. Z toho dovodu spavala pri mne na posteli a nie v postielke. Bolo to narocne, no casom som si zvykla. Spatne si myslim, ze to mohlo suvisiet bud s jej nekludnou povahou alebo s refluxom, ze proste zapijala kyselinu.

leuska1997
2. apr 2025

Ja som dávala a malému nič nebolo 😃😃dakedy tak sa dávalo a žili detičky Jj môže byt reakcia , ale reakcia môže byt z hocičoho………

anavixy
2. apr 2025

@leuska1997 nejde o “reakciu”

lucialucy43
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2