Dcérka sa budí v noci každú hodinu
Prosím vás potrebujen radu,za kazdu budem vďačná .moja dcéra od narodenia spavala vnoci vkuse 6 hod.teraz už asi mesiac (od 3 mesiaca) sa budí každú hodinu s plačom a keď aj spí tak stále sa presadzuje puči nohy dvíha až k hlave ale brucho ju určite neboli .v podstate viac nespí ako spí.no a spánok cez deň to ani nehovorím.od 1 mesiaca vôbec nespí .zaspí tvrdo a za 20 min prebratia.jedine kde spala bol kočík a šatka.teraz už ani kočík
@nelka1122 ak tvrdíš, že toto je stav, ktorý malá má už mesiac, tak ja by som postupovala takto: vyšetriť reflux, stolicu a ak toto všetko bude okey, tak neurológ. A to bez debaty. Pokiaľ nepomohlo zaviesť nejaký ten spánkový rituál a dieťa má v noci také desy každú hodinu, tak to môže mať neurologický súvis. Čo sa týka cirkusov od partnera, treba sa zamyslieť, koľko krát sa vám krikom podarilo dieťa zobudiť, či sa nezvykne zľaknúť keď partner kričí apd. Nedá sa očakávať, že v rodine kde sú všetci na nervy, bude dieťa kľudné. Ak po ďaľšej Hexe dôjde k ďaľším zmenám negatívnym, tak budeš vedieť, čo bolo príčinou.
@zuzanapjat horšie si to ani neviem predstaviť :D doktor má počas tej hexi ešte presvedčil na rotarixu.keby to náhodou bolo tým tak sa teším na ďalšie.pojdem k doktorovi to bude najlepšie
@nelka1122 takže aj rotarix si dala? Zosumarizuj si proste všetky zmeny za posledný mesiac... aká bola stolica, či neboli zápchy, hnačky, teploty, horúčky, či dieťa keď sa strhne tak plače klasicky, alebo je to skôr taký krik-vreskot ... neprirodzený, či potravu prijíma tak ako predtým, či pribralo za ten posledný mesiac, proste všetko. Či sa dá utíšiť keď je na tebe. Nepísala si, či je v postieľke, alebo spí s tebou, či je schopné stále zaspať a pospať si v šatke atď...
@zuzanapjat a môžem sa opýtať odkiaľ máte toľko skúseností? Mali ste tiež problémy alebo máte vzdelanie v tejto oblasti? Dala som rotarix ano.teplota Max 38 aj hnačky aj zápchy plače veru s krikom.ale to tak posledný týždeň iba.hladna je viac ako predtým.na prse je vždy kľudná.aj sa usmieva aj zaspáva na ňom.aj bez neho a zrazu krik a do toho ten spánok.je v postieľke lebo v posteli byť nemôže keďže partner odmieta odísť.vcera som spala na chodbe .v šatke spí vždy ale celý čas ju musím mať na sebe .aj sa budí ale znova zaspi
@nelka1122 Pokús sa od jeho rečí odosobniť, aj keď, verím, že to musí byť v mnohých ohľadoch ťažké. Bábo ťa teraz potrebuje, a to spokojnú a šťastnú (aspoň najviac ako sa to len dá).
Skús deň prežiť príjemným spôsobom, choďte von na peknú prechádzku, stretni sa s niekým, koho máš rada, porozprávaj sa, alebo relaxuje pri dobrej hudbe. Aby si neprepadala depresiám. A možno sa to krásne prejaví aj na spokojnosti tvojho dieťatka.
Aj reflux, ktorý som v úvode spomínala, možno ruka v ruke odznie...
@nelka1122 kamošky mali nežiadúce, aj moja neter. Ale ako si to teraz rozpísala, že na prsníku je spokojná, zaspí na prsníku, zaspí v šatke, ale mimo toho je problém so spánkom, toto mala kamoška s malou 3 mesiace. Kamoška mala stresy počas tehu a aj po pôrode. (neočkované dieťa), napokon to vzala tak, že dieťa sa cíti bezpečne len na nej. Tiež jej nechce spať ani v kočíku, skutočne len uspávanie na prsníku, spanie s dieťaťom, spanie v nosiči. Inak katastrofa. Ak to doma nemáte ideálne a máš stres, to dieťa stres pociťuje tiež a pokoj nachádza len v tvojej tesnej blízkosti. Proste sa musíš upokojiť! Doplň si minerály, vitamíny, dožič si nejaký čaj na upokojenie ktorý môžeš. A skúšaj všetko možné, aj cumel na spánok. Postielku daj k posteli aby si aspon ruku mohla prestrčiť a tak ju hladkať.
Ešte ma napadlo, či nemáš málo mlieka.
@zuzanapjat dávam aj nutrilon.tiez to beriem hlavne tak že potrebuje mňa.a každý je múdry že rozmaznavam a bude to ešte horšie.strea mám ešte aj z toho že robím bakalara tento rok .dobre že ste napísali do zatvorky neockovane lebo inak by sa všetci do teba obuvali 🙂
@nelka1122 podľa svojej intuície rob... a bude to ok. A doplň si horčík, pri tých stresoch ho máš určite nedostatok. Neviem, ako by to riešili tí, ktorí ťa upozorňujú na rozmaznávanie, asi by ju nechali vrešťať. Držím palce...
@zuzanapjat ďakujem
Neviem co riesite vsetci ockovanie ako pricinu nespavosti. ved okolo 4 mesiaca sa prirodzene meni spanok dietata. Prechadza na spankove cykly ako u dospeleho, jeden cyklus u babatka je okolo 40 minut u dospeleho okolo 90 minut (jediny rozdiel). Treba proste naucit babatko odznova zaspavat. Najlepsie ak sa nauci zaspavat same v postielke, ked sa v noci zobudi ,nie je stresovane , kde zmizla mamicka ( to ak v pripade ze zaspava na rukach, v satke, s mamou na posteli a podobne), a pokojne si znova zaspi. Pravdaze ak je chore, rastu zubky, vsetky pravidla idu bokom a babatko chce mat pri sebe stale mamu. Ale to je jedina vynimka. Mne moj maly ,21 mesiacov, spi 12 hodin vkuse sam v izbe uz od 14 mesiacov ( prestala som vnoci krmit).
@mony219 ešte raz... očkovanie som spomenula ako jednu z možných príčin, nakoľko to tak je. Deti sa v tedy nebudia ani nie tak s plačom, ako zvláštnym krikom/vreskom a keďže toto dieťatko aj dvíha nohy k hlavičke, je možné, že má aj bolesti, alebo kŕče. Poznám matky, ktorých deti mali po očkovaní poruchy spánku a takéto vresky... napr. po Hexe. Porucha spánku je mimochodom neurologický problém - nie normálna vec/ak pretrváva. Po očkovaní proti rotavírusu mávajú zase deti bolesti brucha, kŕče, hnačky... preto som písala o vyšetrení stolice. Opakujem ešte raz, nemusí to byť príčina, ale môže...... ak sa niektoré neviete zmieriť s tým, že to môže byť vedľ.účinok očkovania, nakúpte si odbornú literatúru, popýtajte sa matiek ktoré prestali očkovať svoje ďaľšie detičky a potom komentujte. Mimochodom aj to ako tu niektoré spomínali, že ich deti spali aj tri dni a tešili sa z toho... tak čuduj sa svete tiež je to neurologická príčina - tej spavosti. Môj prvý syn mal to isté a nasledovala poškodená bunková imunita, porucha reči, porucha pozornosti..... keďže mám odborné knihy na túto tému, čuduj sa svete, presne preto môže mať dnes veľa detí poruchy reči a pozornosti. Dnes sa ale všetko to, čo kedysi neexistovalo považuje za normálne! Ak tu niektorá napíše, že dieťa má 3 roky a stále takto viac nespí ako spí - je to porucha spánku, nie normálny jav. Túto tému som s autorkou aspoň ja ukončila pár dní dozadu a naozaj nerozumiem čo koho vedie k tomu sa k očkovaniu vracať. Nech sa páči, očkuj, ja som tiež od očkovania autorku neodhovárala. Každý má vlastnú hlavu. Ale je pre mňa šokujúce, ako sa táto téma bezdôvodne otvára spätne. Asi ste málo prežili a máte málo priateľov ktorí mali problémy s deťmi ako cez kopirák.
tiež je klamstvo tvrdiť, že ak by takto plakalo alebo malo vedľ.účinok tak len do 2 týždňov od očkovania..... zato niektoré chodia s deťmi po očkovaní po neurologických ambulanciách roky? alebo sa rieši ich neliečiteľná hnačka po očkovaní cez pol roka kým sa to dá do poriadku? Spánok a bruško dieťatka autorky sa možno dá doporiadku do týždňa, možno nie. Ale podľa mňa je skôr nezodpovednosť, ak niekto hovorí "je to normálne" či "zuby" ... koľko žien takto zanedbá zdrav.stav dieťaťa, lebo každý povie "áááá to asi len zuby".... jasné - od tretieho mesiaca a bude si to hovoriť do siedmeho, že? Miesto aby aspoň stolicu dala vyšetriť...
@zuzanapjat prepáč, ale hoci opakuješ že očkovanie je jedna z príčin, ty si tá ktorá sa k nemu stále vracia a potom to naozaj tak vyzerá že šak jasne - to z očkovania...tie deti ktoré tak kričia/vreštia (to čo sa pripisuje očkovaniu) tak prekričia celé dni a myslím že tie by tak kľudne nezaspávali...mám mamu po mozgovej príhode, rovnako sa strháva zo spánku až pokiaľ sa jej nepodarí dostať do hlbšej hladiny spánku, niekedy sa jej to podarí do 10minút, ale niekedy to trvá celú noc. Vyzerá to tak že zaspáva, zrazu a mykne a preberie sa a takto to niekedy pokračuje až do rána. Psychiarička to zhodnotila ako neschopnosť mozgu vypnúť - počas dňa mal mozog veľa podnetov, bol stále v strehu a večer keď by ma vypnúť mu to jednoducho nejde. Máva to len občas, niekedy to trvá týždeň a potom to samo prejde a zaspáva "normálne". Ale ano, je aj očkovaná(prepáč, nedalo mi ripnúť si).

@nelka1122 Nie nadarmo sa hovorí, spokojná mamička - spokojné bábätko. Zrejme ten smútok alebo nervozitu z teba cíti. A krik vníma celkom určite.
Skúste sa s priateľom porozprávať (asi klišé, ale býva účinné), ubližujete si navzájom práve v období, ktoré je tak nádherné a neopakovateľné...