icon

Denné spinkanie 11 týždňového bábätka

henrietavad
24. sep 2021

Ahojte,
Chcem sa poradiť nakoľko som prvorodička... naša malá neobľubuje moc spánok počas dňa..Jedine co zaberá,ak ju nakrmim pred dennym spankom , tak ako tak vtedy pospi - niekedy 30 min niekedy 3 hodiny.. Nakolko včera som sa rozprávala s pani co rieši zdravie bábätiek, tak moje otázky sú nasledovné: Je nesprávne kŕmiť a týmto spôsobom uspať 11tt bábo pred dennym spánkom? Ak to je nesprávne, viete mi poradiť ako ju mam inac uspať? 🙈 Snazim sa spievanim,hojdanim , len položenim do postieľky,hladkan atd - ono vždy niečo z toho zaberie,ale to uspávanie trva prinajmenšom hodinu a aj viac...Co robim zle,ako si viem pomôcť? ci uspavat hodinu a viac je v poriadku? A teda nemám kŕmit dieťa pred spánkom,lebo si na to zvykne a to bude pre mňa "konečná"?
Ďakujem za každú dobre mienenu radu ❤️

sejbipi
24. sep 2021

Kojíš?

henrietavad
autor
24. sep 2021

@sejbipi áno,kojim

babovka2321
24. sep 2021

@henrietavad vacsia konecna je naucit na hojdanie, kocikovanie a podobne :D v noci sa zobudi, dam mu cicku a spime vsetci dalej. Neviem si predstavit v noci ist niekde kocikovat, len aby dieta spalo.

Ziaden pristup nie je spravny ani nespravny. Rob tak, ako to tebe a babatku vyhovuje. Spokojne babatko, spokojna mama. Ked budes s babatkom bojovat, nakoniec budes sama nervozna 🙂

sejbipi
24. sep 2021

@henrietavad Ja som toho názoru… kľudne bábo uspi na prsku. Potiahne si možno 10-20x a zvyšok len dudká-saje a to je ich potreba, tak sa uspinkávajú -saním, to ich ukľudňuje. Nevnímam to ani ako rozmáznávanie, keďže to potrebujú. Samozrejme, 100 ľudí 100 chutí. Príde do takého veku- možno o mesiac, o dva kedy zaspí aj hojdaním a hladkaním, len akoby nato muselo “dozrieť”. To sú moje vlastné skúsenosti. Ak zaspinká na prsku- postavíš sa a prebudí sa- tak buď s ním. Domáce práce nikde neujdú, ale čas s drobcom áno, uteká tak nesmierne rýchlo. Tiež ma veľakrát hnevá neuprataná domácnosť ale ten čas s dieťatkom je o toľko viac vzácnejší ❤️ Fakt neboj, dospeje do takého veku, kedy zaspi akokoľvek, aj tak ako nebudeš čakať 😁

henrietavad
autor
24. sep 2021

@sejbipi hej hej, na bordel doma sme si už zvykli..mne nevadí s nou byt vela, muž má pochopenie pre chod domácnosti .mna len vylakala tá pani, ze uspavanie na prsniku ze je v podstate nesprávne..no tak sme aj uspany rychlejsie,a aj pokojnejšie - vtedy sa mi nebudi po 10 min ..pred chvíľou sme to skusali všelijako inac, v priebehu pol hodiny bola trikrát hore 🤷potom som jej ponukla prsník a krasne zaspala...ale ak vravíš, ze ono sa to vude postupne meniť, a zaspi aj inym spôsobom, tak tomu budem teda veriť...ja len napr ked raz pojde k babke spať, ci ho ona úspešne uspi niekedy bez prsníka😅

henrietavad
autor
24. sep 2021

@babovka2321 v noci fungujeme rovnako ako si popísala.. mňa zaujimalo ze co cez deň,ci davat na prsník alebo nie

babovka2321
24. sep 2021

@henrietavad mne nezaspi vzdy pri papani cez den, hold, musim hojdat... ale ked zaspi pri papani, som stastna prestastna :D nastavim kameru a vytratim sa z postele.

Samozrejme by som bola radsej, keby vedel zaspavat sam, ale trapit ho este nemienim. Ako bezdetna som si myslela, ze budem "ucit" dieta zaspavat same, nekojit vela v noci, atd atd... ale cim viac sa prisposobim malemu a jeho potrebam, tym sme vsetci stastnejsi a spokojnejsi doma.

lenka2710
24. sep 2021

@henrietavad ja som teda nekojila, ale malý bežne zaspával pri flaske a teda možno aj do pol roka, možno aj dlhšie, už si nepamätám 😊 zlaté časy, napapal sa a spal! Teraz??? Ma 15 mesiacov, večer vypije mlieko a skoro vždy ešte hodinu cvičí jogu ci co a potom až zaspí! Môžem spievať, hladkať, neviem co, tak si užívaj keď ti babo zaspáva pri prse alebo flaske 😉

zara1357
Autor odpoveď zmazal
henrietavad
autor
24. sep 2021

Ach ďakujem vam..upokojili ste ma teda ❤️❤️❤️
Este otazka: nechávate ich zaspávať pocas dna v tichu, alebo s nejakou hudbou? Lebo kvoli tomu tiez pocuvam, ze nech malú neucim na ticho...

zara1357
Autor odpoveď zmazal
babovka2321
24. sep 2021

@henrietavad cim je starsi, tym ma vacsi problem zaspat pri hluku (telku stisujem, ked ho uspavam, ale nie uplne). To su rady, neucit dieta spat v tichu. Pani odbornicka tiez spi rada v hluku? :D

marianna_peskova
24. sep 2021

Ja som pri synovi skúšala možné a nemožné, len aby zaspal. Osvedčilo sa mi len zaspanie na mne a jemné položenie do postieľky.

tehotna40
24. sep 2021

Moja tiež tak zaspavala, už nekojím mala bude mat 10 mesiacov a doteraz pred denným spánkom aj keď je najedena musí vypiť aspoň 110ml čaju alebo vody inak sa neukludni a nezaspi. Takže rob tak aby bolo dieťa spokojne.

henrietavad
autor
24. sep 2021

Super baby, ďakujem za vase rady😘 všetko som si prečítala a beriem na vedomie.

marianarem
24. sep 2021

@henrietavad To s tym hlukom podla mna dost zavisi od dietata. Moj zo zaciatku spal cez den pri svetle, normalne sme sa rozpravali, aj s navstevami, pustala som si filmy, hudbu, hocico. Ked som kocikovala a spal, volala som s kamoskami. Ked mal nejake 2-3 mesiace, zacali mu vadit ruchy doma a uz len v tichu a tme. Ked mal 4 mesiace, zacal sa mi budit na tie telefonaty a radsej ma pocuval, nez by mal spat 🙂 Takze odvtedy sme na tichu aj doma aj vonku a vyziadal si to tak sam. Kamoska ma rovnako staru a jej mala si zase tie telefonaty pri kocikovani zacala ziadat a inak uz nezaspala 🙂

henrietavad
autor
24. sep 2021

@marianarem waaw,zaujímavé..no ja by som bola rada keby trosku zvuku zvládala aspoň ked sme v kočíku,lebo tam sa tiez budi na hocijaký hlasnejši tón..ale telefonovanie jej zatiaľ nevadí. No uvidime,ked vrsvis ze ss to meni, mozno aj u nas bude

jankakiko
25. sep 2021

@henrietavad moj ide mat 5 mesiacov a ak mu nedám cecku ani nezaspim či deň či noc a nič mu nie je zdravý ako ryba 🥰