Deti a dredy
Dcerka v poslednej dobe stale omiela ze chce dredy. Jasne je este malicka a chce vsetko co ma mama ale ked bude starsia ..tych 5 -6 a stale bude chciet tak jej ich asi dam. Preco nie je to pohodlne ziadne cesanie a tak. Ked to ale niekde poviem tak su vsetci zhrozeny ze ci mi nesibe....ale nikdo mi nepovie dovod preco nie
Co myslite je to az taky blby napad? Mame my rodicia pravo detom nejako zasahovat do ucesov? Teda napriklad nedovolit chalanovi dlhe vlasy, nedovolit dcere ostrihat krasne dlhe kucery na jezka, nedovolit nejake dredy alebo cokolvek aj ked to dieta tak chce?
a ano viem ze vela ludi ma predsudky atd..napriklad csi smrad ...no ja ich mam cca 4 roky a vsi som nemala a nemam. Hlavu si pravidelne umyvam detskym samponom a zalejem odvarom s kamiliek levandule a podobnych aromatickych bylin takze nesmrdia urcite ....ked som s tym prisla do prace tak boli vsetci skepticky lebo vsak som vybavovala objednavky + komunikacia s zakaznikmi takze nejaky reprezentativnu vizaz to chcelo...a da sa to, proste som si dala sako, dredy do drdola a nejaku celenku k tomu a vsetci boli spokojny..ono to vystupovanie a oblecenie dokaze vela ..aj ked ma clovek na hlave podivny uces.....lenze toto som robila v dospelosti a keby ma koli tomu vyhodia tak som ochotna niest nasledky ( a s tym som do toho sla vsak som vedela ze v praci moze byt mensi problem)..len neviem ake stare dieta je schopne si toto uvedomovat a niest nasledky za seba
@lujza123 ja som asi tiez staromodna, ale urcite by som v 3 rokoch nerobila to co si dieta zamanie.. Ked ti o pol roka povie, ze chce mať doma koňa tak ho pojdeš kupiť? A čo sa tyka tych vší.. vôbec to nie je taka sranda... Dcera hoci ma 13 rokov - vyskytli sa u nich v škole vši...samozrejme ich mala aj ona - tak ako všetci..Postupne sme to zlikvidovali. O 3 mesiace prišla zo školy znova s tym, že im mame pozrieť hlavy, lebo opäť sú vši..A sama dodala, ze jedna spoluziacka ma dredy a že pravdepodobne je roznašacom ona. V tych zalepenych a posplietanych vlasov nie je šanca zlikvidovať všetko..Iba odstrihnut.. A to som už nepredpokladala, že v takomto veku tie vši bude mať..Na mna osobne dredy pôsobia špinavo a tento pocit si nesiem odvtedy, ked som ešte ako uradnicka v banke vybavovala klienta, ktory dredy mal a ktoremu som sa prizrela do vlasov, ked sa podpisoval a sklonil hlavu a v tych vlasoch sa mu hmyrili chrobaciky a nejake motyliky... Vacsi pocit hnusu som odvtedy nezazila...
jeden chalan na skole nosil pysne vpredu jeden dred...s jeho hnedymi vlasmi to vyzeralo doslova ako exkrement, fuj fuj fuj. 😖
moje dieta chce kona, slona, pavuky, chce byt niekedy chlapcom, chce vediet lietat.... a nic z toho mat nemoze 🙂)) v podstate by mat mohla, ved preco nie? nie je ziaden presvedcivy dovod preco by nemohla.... 😉 neber ma v zlom, ale 5-6 rocna a dredy??? uz len z hygienickeho dovodu urcite nie. ved moze mat zapletene copiky, a pravidelne rozcesat, dokladne umyt, precesat a zase zapliest.....
Pokiaľ by dieťa bolo v mojej rozhodovacej právomoci, dredy by som mu iste spraviť nedala a ani potom dať spraviť nedovolila. To je môj názor na dredy a podobné excesy... Keď by dieťa bolo staršie, myslím naozaj staršie, čo ja viem 14 15 + nech si dá spraviť dredy na vlastnú zodpovednosť. 🙂
Ale pri takomto malom dievčatku by som skôr zvolila možnosť, že by som jej nechala vlásky pozapletať do vrkôčikov a snažila sa ju presvedčiť, že práve to sú tie dredy, čo chcela, príp. že malým deťom sa robia takéto dredy...
@sisaha no oni niektory dredaci tam maju fakt hnus ked sa nestaraju...ale vacsina co poznam niesu prasaci a pravidelne sa staraju...neviem ci niekomu na hlave ziju chrobaky a motyle....skor parazity ako vsi....to skor mohol mat lupiny a vela len clovek ktory to nepozna a nema odvahu to skumat blizsie si tych chrobakov hned predstavy
@lujza123 este nie som mamicka, takze moje nazory su stale v hladine idealistickej teorie, ale myslim si ze ludia deti podcenuju - deti nie su hlupe, a ked im ponuknes fakty a vysvetlenie, vedia sa uvazene rozhodovat, resp. vedia ze ak to nevyjde podla ich predstav, mozu si poplakat, ale vina je len ich...
Moj ocko je maximalne netolerantny voci tetovaniam, piercingom, dredom, atd. - mali sme za puberty so sestrou co robit aby sme mohli aspon samponom zafarbit. Vysledok bol taky ze segra ma 21, tunely v usiach a piercing v oboci a ja mam 25 a tenke tunely tiez a normalne mam kriklavo ruzove vlasy, tie som teraz kvoli tehotenstvu docasne zrusila...a s usmevom nasim hovorime ze tak vyzerame preto ze nam nic nedovolili za mlada, tak to dobiehame teraz 😀
No, sedim a eozmyslam 🙂) ako by som sa zachovala ja... Niekedy ked vidim pubertaka s niecim co sa mi nepaci na hlave poviem si - dufam ze tak moj domov nikdy nepride lebo mu to oholim 🙂))) ale je pravda ze je to vzdy skor zo srandy. Je fakt ze uplne vsetkemu co dieta chce sa vyhoviet neda, otazka je ci su dredy az taky velky problem... Ja osobne by som to neporovnavala s piercingom, kerkou ani nicim takym podobnym 🙂 🙂))) teraz som si spomenula, ja ked som chcela v puberte piercing do nosa tak mi mama povedala nech idem na druzstvo - tam to robia zadarmo... Hned ma to preslo 🙂
Ale k teme, ja by som asi isla do toho - po rozhovore o tom ze ked sa to nebude pacit vlasky budu musiet ist dolu...
@lujza123 no ja by som dredy dieťaťu nepovolila..ked budu moji plnolety nech si robia 😝 skor nie..brat ich ma ako pišem 13 rokov a NIKDY nemal vši,nič,o to sa treba starať-on sa stara 😉 na neho som si už zvykla..zo začiatku mama predychavala no už daaavno to bereme v pohode..no dieťa-to nie 😅 copiky ano...
a k teme----- deti toho nakecaju vela..moj 4r.zahlasil že ak bude mať 10rokov bude mať 10deti 😀 takže asi tak 😀 a chce psa,koňa,sestričku,"džip",tank .. 😅
@lujza123 No myslím, že je potrebné nechať deťom istú dávku suverenity, ale nie vo všetkom a za každých okolností. Síce mám iba malé dieťa, no mám dvoch súrodencov a viem, čo sa stane, keď sa deťom nechá prílišná sloboda. Stanú sa z nich malé šeredné zvery, ktoré nerešpektujú nič a nikoho. Keďže dredy vyzerajú ako vyzerajú a môžu so sebou prinieť všelijaké prekvapenia, nemyslím, že práve to je vec, v ktorej by mohli malé deti rozhodovať. Ak sa tvoja dcéra vyjadrila, že ich chce, ponúkla by som jej možnosť vrkôčikov ako jedinú možnú alternatívu a vysvetlila jej klady a zápory nejakým detským spôsobom. A ak by aj potom chcela, tak by som jej ich dala spraviť. Ale ak by mi napr. 10-ročná dcéra povedala, že si chce prefarbiť vlasy, nedovolila by som a neponúkla by som ani alternatívu so šampónom. Lebo je to niečo, čo je trvalé a predstavuje to pre mňa veľký zásah do výzoru. Ak by sa chcela namaľovať, tak by som jej to možno povolila, ale za určitých podmienok - doma, cez víkend a pod., pretože to sa dá ľahko umyť.
@lujza123 ide o to, ci si to dieta nerozmysli. urobit dredy predsa chvilku trva a dolu ich uz nedas. Problem by teda mohol nastat, ked si to rozmysli a bude musiet ist nakratko, pripadne ak by sa napriklad v skolke vyskytli vsi, a ona by musela znasat vyholenie 😒
inak by som svojmu dietatu uces nejak nezakazovala, teda zakazovala by som farbenie, jedine ak by syn chcel mat na hlave hennu 😀
@renab urcite ano, celu pubertu som bojovala s pocitom ze vsetci ostatni mozu viac ako ja len kvoli tomu ze moji rodicia maju iny vkus ako ja a aj ked som dospela stale tam tie spomienky kdesi su. Rodicov milujem a vztah s nimi mi to urcite nepokazilo, a inak s odstupom casu uz aj oni otvorene priznali ze to velmi prehanali...
@radusiq myslím, že s takýmito myšlienkami bojuje väčšina puberťákov, lebo ľudia zásadne chcú vždy to, čo nemajú. takže keby si nebojovala o vlasy, tak by si bojovala o niečo iné. Aspoň si myslím. Ja som tiež bojovala s mamou, aby som mohla chodiť na diskotéky, lebo ostatní mohli a ja nie. S odstupom času si myslím, že som nič nestratila, keď som začala chodiť neskôr.
@lujza123 Ahoj. Ja by som to svojmu dietatu asi nedala spravit, niekedy sa aj mne dredy veľmi páčili ale ked som zistila, že sú v tom aj chrobáky, potom ti to začne odrastat a svrbí ta z toho hlava tak už som to nechcela...a navyše ked ta to omrzí, musíš si celú hlavu ostrihat... ked chce, nech si dá spravit jeden-dva pramienky na skúšku a potom uvidí či to chce...ale pravé dredy sa už rozčesat nedajú a ked sa nedorábajú vyzerá to otrasne, určite to nebude pre nu účes na celý život 🙂

to pišeš o tom 2,5ročnom dievčatku? 😅 dredy? 😀
aj moj brat ma dredy už par rokov,teda presne 13rokov 😀 /má 33r a ma ich od 20ky 😝 / je to jeho štýl,už si každy zvykol,bez nich si ho predstaviť neviem..Ma ich pod zadok 😝
Ale dufam že nemysliš važne že by si to dala malej dcerke 😅 alebo je to ironicky? 😅