Deti a vatové tyčinky

10. jan 2023

Ahojte mamičky, stalo sa vám, že si vaše detičky, pri chvíľke nepozornosti, strcili samé vatové tyčinky do uška? Prišli sme zo škôlky, malý hneď, ukazoval, že chce uška čistiť, vravím, napapame sa, vyčistime. Zobral si sám tyčinku, dosiahol do skrinky v kúpeľni na ne, vybral si, dal si do uška, neplakal, rýchlo som pribehla, vybrala som mu ju, pozeram hneď, či tam náhodou nieje krv, nebola, len trosku od mazu uspinena. Potom sne vycistili uška, bol v pohode. A o 18:40, sa uložil na koberec na vankúš a zaspal. Co u neho nieje zvykom. Potom sa prebral veľmi plakal, chytal sa za uško a nechcel, aby som sa ho dotkla. Bral mi ruku, aj keď som sa dotkla druhého uška. Dala som mu trosku nurofenu, aby sa ukludnil, aby ho to prestalo bolieť, ak náhodou. A momentálne zase spí.
Bojim sa veľmi, či si náhodou nepichol do bubienka.
Preto sa pýtam mamicky, či máte s tým nejaké skúsenosti, lebo ja som strašný stresman. Neviem, čo od toho očakávam, snáď len podporu, alebo ci ste zažili nieco podobne. Ďakujem.

babulkomale
10. jan 2023

Ide o tie uzke tycinky do ucha, predavane ako kozmeticke? Tie do usi nepatria. Vysvetli ti aj ORL lekar, keby ste tam nahodou isli.
Cisti sa len maz ktory vidis zvonka a to hrubymi tycinkami ktore sa predavaju ako detske napr. v DM. Tie sa do usneho kanala nezmestia a preto su bezpecne.
Dnu do ucha nepatri nic.
A nie, nestalo sa mi to, taketo veci mam vylozene vysoko kam deti nedociahnu a nenechavam ich sa s tym hrat same.

bajka16
10. jan 2023

Ak ho bolí uško, tak si asi trochu do toho pichol. Malo by to prejsť samé ak nie je krv. Treba používať tyčinky s tou ochranou. S tým sa hlbšie ako treba nedostane.

tata1401
10. jan 2023

U nás sú teraz veľmi rozbehnuté ochorenia, ktoré postihujú aj uši...tak možno ho aj preto ušká bolia

viestta
10. jan 2023

Zjtra ho zober na ORL a uchošťúry vyhod, vobec ich nepreba doma drzat

zuzinka888
10. jan 2023

Dufam, ze bude ok. Pouzivajte radsej sprej. Moja starka nas ucila len koncek vreckovku zožmolit a takto vybrat maz ktory trci. Alebo vreckovkou obalit malicek(prst). To na margo toho ked sme sa pytali preco mame 5 prstov. Palec - ukazat ze sa nam nieco paci. Ukazovak- na nieco ukazat. Prostrednik- ukazat vulgarne gesto( sme mali zakazane). Prstenik, klasika obrucka. Malicek - na cistenie ucha😂😂🤣🤣.

autor
10. jan 2023

@babulkomale nechápem, načo píšeš, keď len kritizujes, ako som písala, dostal si na nich sám, nie sú to kozmetické, ale klasické vatové tyčinky do uši, poprosím roluj ďalej, ak máš potrebu sa vyťahovať, že tebe sa nikdy v živote nič zlé stat nemôže, nech sa paci, pýtala som sa tých, ktoré majú nejakú podobnú skúsenosť.
Prajem pekný večer

autor
10. jan 2023

@bajka16 ďakujem pekne za podporu, snáď bude všetko ráno v pohode, ja vstávam skoro do práce, tak uvidíme, ďakujem ešte raz, totižto chcela som mu ich kúpiť, aj sme ich používali, ale už dlhšie sa u nás tie vatové tyčinky s hrubsim koncom nedajú zohnať, ani v drogérii ani v potravinách ich nemali, ale vždy som ich používala

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1mina
10. jan 2023

Nemalo by sa podla mna nic vazne stat ak tam nebola krv, skor ako pisu baby teraz je vela chorob, moji obaja si presli zapalom usiek pred vianocami. A teda mna tiez na orl zrusila ze im vobec nemam cistit usi, obaja mali zatlaceny maz dnu to im vycistila, a ze palicky vobec nepouzivat, jedine zotriet ked tak to co vyteka servitkou napr. Tak odtedy aj ja neouzivam

autor
10. jan 2023

@tata1401 snáď, on býva často chorý, odkedy nastúpil do škôlky, je viac doma ako v skolke, aj dosť skoro bol unavený, čo nieje u neho zvykom

autor
10. jan 2023

@zuzinka888 to je super, podarená starká 😁.
Ja si práveže vždy dávam na také veci pozor, len to bola sekunda nepozornosti, deťom som naberala jest a išla triediť prádlo, na pranie, on si vbehol medzitým do kúpeľne a vzal si tyčinky zo skrinky. Bud sa postaví na špičky, alebo si zvykne vziať stupienok, alebo stoličku, aby si niečo vybral, to robí denne aj 10x pri chladničke.

larazivago
10. jan 2023

Ja si skôr myslím, že ucho ho už ominalo, preto si chcel pomôcť tou tyčinkou...bolelo ho tak ci tak. Nie je to štandard u detí, dobrovoľne si len tak čistiť uši.

autor
10. jan 2023

@1mina už ani ja nebudem používať, len nech je v poriadku.

autor
10. jan 2023

@larazivago náš si práveže dáva uška čistiť stále, vždy pýta od manžela, aby mu ich čistil

oskorusa
10. jan 2023

Podľa popisu to vyzerá, že sa mu niečo dialo v ušiach už pri príchode zo škôlky, keď chcel čistiť. Určite to nesúvisí s tou tyčinkou. Zrejme sa rozvíja nejaký zápal. Uvidis do rana, podľa stavu zavolaj pediatrovi a navrhne další postup. Držím palce.

nikpa
10. jan 2023

Stalo sa, nabudúce budeš opatrnejšia. Keby si poškodil bubienok, je to silná, prudká bolesť, piskalo by mu v uchu a stále by ho bolelo takže asi aj v noci by bol nepokojný. Nemyslím si, že si praskol bubienok. A poradím ti, že tie tyčinky ho odnauč a je jedno či tieto alebo tie detské s tou zarazkou. Ide o to, že keď mu budete často s tým čistiť uši, viac mu uškodite ako pomôžete. Ten maz má v uchu svoju úlohu a tým stálym šparanim a vyberaním znižuje svoju produkciu, az sa mu prestane tvoriť úplne. A potom bude ešte len problém 😕 Ja som si takto čistila uši pravidelne a stalo sa mi to, na ORL mi ani nepomohli, dr mi vynadal, že si za to môžem sama a mám si prestať hentak čistiť uši. Mala som ich z toho úplne vysušené, žiadny maz sa mi tam netvoril. Bolo to na nervy, nič mi nepomáhalo, uši ma svrbeli a pálili niekoľko mesiacov, kým sa mi maz obnovil. Ale stále to nie je ono a to už je asi 2 roky.

1mina
11. jan 2023

Nemyslim zeby si jednorazovo s nimi ublizil, aj moja starsia 4 rocna toto vedela spravit 🙂 akurat mali ten maz zatlaceny dnu ale to aj 2 rocny ktoremu som sa to snazila len ja jemne vycistit. Ale to zas doktorka na orl vam odtial vycisti za 10 sekund. A maly ako este ho boli usko ? My sme sa s timi uskami natrapili ked dostali bacile

1mina
11. jan 2023

@oskorusa inak tiez si myslim ze to bude tak ako pise autorka, aj moja malá ked mala zapalene usko tak celu noc odo mna pytala aby som jej strcila.prst do ucha 🙈 asi maju pocit ze to im ulavi ked si tam cosi daju

autor
11. jan 2023

@1mina ahoj, dnes už dobre, potom ako som mu dala nurofen, zaspinkal a spal až do rána, ráno som volala manželovi, tak vravel, že sa nechytá vôbec za uško, že neplače, v poriadku bol, tak asi si len buchol do uška a ho to bolelo

babulkomale
11. jan 2023

Nekritizujem, to tak beries ty, odpovedam na otazky, mimochodom aj na tu, ci sa nam to stalo.
Verim ze si sa dozvedela vela noveho co v konecnom dosledku pomoze hlavne tvojmu dietatu a o to predsa islo.

autor
11. jan 2023

@babulkomale ospravedlňujem sa za včerajšiu prudkú reakciu, bola som strašne nervózna z toho, že plakal a že sa chytal za uška a nemohla som sa ich ani dotknúť, tak som sa neskutočne bála o neho a uvedomujem si, že som reagovala nepekne, začo sa ti ešte raz ospravedlňujem. Áno, dozvedela som sa tu viacero veci a budeme sa podľa nich riadiť, ďakujem