Deti, ktoré nedokážu spať viac ako pol hodinu cez deň
Mám ročnú dcéru, ktorá má so spaním problémy od narodenia. Už ani neviem odkedy mi nedokáže cez deň vkuse spať viac ako pol hodinu. Je jedno či spí v postieľke alebo vonku v káre, ako keby mala v sebe hodinky. Máte aj vy také deti? Ako riešite spanie? Robíte im režim, na dva spánky? Jedna pol hodina doobeda, jedna poobede?
Kedy dávate dieťa spať na nočný spánok?
ahoj môj starší syn spal od narodenia max. 20 min. zo začiatku som z toho bola na palicu 😠 vychudla som do 3 mesiacov na 45 kg a to som nikdy nebola vyžlovitého typu, stále som si robila nervy , že niečo nie je v poriadku a hlavne všeeeetci radili čo a ako mám robiť .... a nič samozrejme nepomáhalo a potom som sa zaťala a konečne pochopila že je proste taký teraz má 7 spí od 10 max. do 6 a potom škola , karate , tenis, hranie skákanie.... a aj tak nie je odrovnaný 🙂 teraz mám druhého synčeka 4- mesačného a ten je úplny opak , pekne spinká 3 krát denne 2 hodky a aj v noci spinká, teraz mám zas nervy z toho či je všetko ok, stále sa chodím pozerať či dýcha 😀 tiež si musím aj na toto zvyknúť asi. Tak ti radím len pohodu klídek, deti sa nedajú prerobiť tak ako chceme - ale trošku poposúvať sa dajú 😉
Moja dcerka bola podobna, od troch mesiacov do roka spavala cez den 30min 😔 az po roku zacala spat aj dlhsie 45min az 1hod 🙂 najprv spavala aj 5x po 30min, postupne sa to upravovalo..okolo roka spavala 2-3x po 30min, v 15.mesiacoch konecne zacala spavat raz a niekedy da aj 1,5hod a to uz oslavujem. V tom obdobi ked spavala len 30min som mohla robit co som chcela, dat ju spat do kocika, spat pri nej, bolo to uplne jedno..aj tak spala len 30min. Prajem vela sil, a drzim palce aby ti zacala malinka spavat dlhsie 😉
@ivka_666 mne sa podarí ju uložiť dva krát cez deň na tie jej pol hodiny ale bohužial v noci sa mi stále budí, sníva sa jej, vypadne duda, nemôže ju nájsť plače a tak dokolečka. Včera v noci bola hore asi dve hodiny. 5x krát som ju uspatú dala do postieľky a za chvíľu plač. Určite tie deti z toho vyrastú, ale druhé dieťa by som také už asi nezvládla.
@venny26 to hej máme skoro rovnako stare detičky..a dnes v noci sme boli hore aj my.. :(..nova ako 2 dni predtym do 1.20 pohoda v postielka buvala a potom uz musela na postel a od 4.40 do 5.55 sme boli hore nevedela sa uloit ani na postely a horko tažko som ju uspala. doobeda spala skoro 2 hod, bola vonku a potom poobede 30 minutovka..a od 15.40 bola horeteraz uzspinka...no len dufam ze dnes bude spať tak akoo predtým,ale zrejme je to teraz tým že som videla ze sa jej tlaci bočný zubok tak neviem, uvidime teda...
ahojte aj moj maly odkedy mal 3 mesiace mi spi 2 az 3 krat denne a max pol hodku, a sa mi to zda malo na take male babo...v noci tiez asi kazdu hodku hore ale len si pyta dudu a zase nastastie spinka ked viete poradte aby spinkal aspon hodku ved ja upratujem aspon na dve fazy alebo ho musim vyslovene ignorovat ☹
@maria613 skús zistiť či ho niečo pri spánku neruší keď spí v postieľke, napr. či mu nie je moc horko, predtým izbu vyvetraj. Napr. moja malá lepšie spí keď má výslovne zimu, a prikrytá paplónom spí pokojnejšie. A začala som jej dávať pyžamo bez nožičiek, lebo mala aj s nožičkami a to nechcela byť ničím prikrytá. Zisti, že či mu napr. ráno nesvieti slnko spod žalúzii. Ja upratujem až keď príde muž z práce, aj tak je to zbytočné malá všetko rozhádže. Variť varím až večer na dva dni alebo sem tam donesie niečo mama alebo svokra navarené. Ak je to možné zapoj do malého programu všetkých. Daj ho strážiť na hodku dve jednej babke, druhej babke alebo si ich zavolaj k sebe domov a upratuj nech sa im oni venujú. A večerné kúpanie prenechaj mužovi, urobte si taký rituál a ty si oddýchneš. A snaž sa spať vtedy kedy malý aj na pol hodku. Ja to tak robím, Keď už nevládzem.
ja som si myslela ze som v tom sama. ale ako citam tuto diskusiu, je nas viac :( Nas maly ma 8 mesiacov. cez den spi 2x. a samozrejme len po polhodke. je to na nervy, lebo sa nemam ani kedy najest. a keby mam aj cas na jedenie, nemam si to kedy uvarit :D a aby toho nebolo malo, teraz v poslednej dobe je aj vecerne zaspavanie peklo. zaspinka a do hodiny je hore!!! nepomoze nic. huci jak pilinak. hladny byt nemoze, lebo ved jedol ked isiel spat. minule sa zobudil ked sa koncil panelak a az o pol dvanastej som si vydychla ze je doma ticho a on spi (a susedia si asi vydychli tiez) co robit? denny spanok viem obcas vyriesit. Lahnem si k nemu a vtedy si pospinka aj hodku, dokonca niekedy aj hodku a pol. ale vecer? nic nepomaha:/
@krisstinaa tak to akokeby si pisala o nasom,vsetko sa to zacalo cca dva tyzdne dozadu.zaspava okolo jedenastej ,casto sa budi,cez den po pol hodke a casto mrnci..pripisujem to zubom,hadam raz vyjdu vsetky a skonci to....dava mi to riadne zabrat; 😨
@castania ja si tiez hovorim ze to asi budu zuby. prvy mu este len pred 2 tyzdnami vysiel a uz cakam na dalsie. ale obavam sa ze sa tym len zbytocne upokojujem. aby nebol taky urevany uz aj ked bude mat zuby mudrosti :/ dobre sa mu spi s nami v nasej posteli. ale nechcem aby bol na to nauceny. lebo ja som bola tiez naucena a asi do 9 rokov som chodila k rodicom do spalne. a to nechcem
hmmm, veru je nás viac...moja dcérka mala v novembri dva a stále sa často budieva...občas prespí celú noc alebo tak 2x zamrnká a spí ale väčšinou je 4-5x hore...občas nad ránom už poradne nespím, lebo sa mrví, plače, kope ma 😒 cez deň dlho spávala svoje 30min každé 2h, okolo 20m sa naučila spať jeden obedný spánok tak 1,5h...ale noci sú stále zlé a to sa chystám čoskoro do práce. Bolo to rovnaké, aj keď som kojila. Rozhodne ešte počkám a najprv skúsime samostatné zaspávanie /teraz zaspáva len pri niekom - pri mne, mm alebo babke/ 🙂
nas bol taky asi pol roka, potom sa to zlepsovalo a okolo 9m spal 1,5h.
ma napadlo ze ci to nesuvisi s pitim kavy, pijete aj kavu ? ja jednu denne a mala mi tiez spava tak 3 krat denne pol hod jak hodinky, ale v noci potom spi okrem nakojenia, ma 5 a pol mes, ste tu aj take co kavu nepiju vobec a predsa spi tak malo deticky ?
malá na umelom mlieko od narodenia. Už máme 2 roky a 7 mesiacov, má pevný režim na spanie, cez obed si schrupne na hodku. V noci spí dobre ale najlepšie pri mne.

@venny26 ahoj aj ja mám dcérku takú polhodinovú ;) A ten problém ju uspať ;) tiež pri nej nič neurobím..... Večer chodí spinkať okolo ôsmej a v noci mi pekne prespí. Cez deň sa ju snažím uložiť dvakrát, ale občas aj neúspešne....