icon

Detská zúrivosť

13. aug 2020

Ahojte, mame 2 deti, a ide tu o 3 ročného synceka milujem ich nadovšetko ale dnes mi praskli nervy, aj by som za neho dýchala keby bolo treba veď je to moje dieťatko.

Hrali sme sa všetko ok, ale starší si pýtal chasea čo má, tlapku tak mu vravím pozic mu nachvíľu ochvilu ti vráti, hráš sa s ním celý deň nachvíľu môže aj on....a mladší ako keby čerti do neho vošli, začal hrýzť starsieho, potom pohrýzol mňa, kopal do všetkého vrátane mňa a starsieho, do postele, hrýzol vankuse, mňa udrel, pohrýzol kopal...úplne bol ako zmyslov zbavený všetko rozhadzoval...ako keby záchvat zúrivosti dostal........tak dostal rukou, na riti má modrinu 🤦😩 ja už neviem, neodsudzujte ma zato že dostal, skúšala som aj po dobrotky, aj objať, aj ignorovať aj zavriet do izby, nepomohlo nič, dostal po riti rukou , neovládla som sa, teraz on už spí, ja tu plačem a uvažujem ako ďalej, ako toto zvládať. Jeho otec ma presne takú povahu, keď dostane amok všetko rozbije dobil často aj mňa. (Už s ním nie sme)

samozrejme idem k psychologicke ale to je otázka 3 mesiacov, termín máme až koncom októbra a ja som dovtedy bezmocná bezradná a hotová 😩😩😩😩

Strana
z2
janettdamian
14. aug 2020

Tu nejde o neho ale o teba. Robí presne to, čo v tebe vyvoláva všetky tie pocity, spomienky, strachy, tak ako si to tu napísala. Časom sa to nezlepší, bude to robiť dovtedy, kým sama to v sebe nevyriešiš. Môžu ho tak akurát liekmi utlmovať, napísať mu diagnózy, ale to je tak asi všetko. Veď uvidíš čo ti poradí psychológ, ak natrafíš na dobrého, tak ti to vysvetlí ako to všetko funguje.

evkakozickova
14. aug 2020

No ja by som sa tiež nenechala byť od vlastného decká vrátim a poviem či sa mu to páči že mňa to tiež boli

ivangeline
14. aug 2020

A spinká dosť? Niekedy sú deti také, keď sú nevyspate.

autor
14. aug 2020

@ivangeline práveže áno, cez obed od tej 11 do tej 14 ....aj keď niekedy je to kratšie ....ale tak neviem.....on to máva či je ráno či je večer....aj keď on keď sa naobed vylieta tak už o pol 8 chodí spať

autor
14. aug 2020

@janettdamian asi budeš mať pravdu....

lenka_21
15. aug 2020

Je v obdobie vzdoru...treba vydrzat a prejde to. Syn si buchal hlavu o stenu, zem a pod.

lenka_21
15. aug 2020

https://eduworld.sk/cd/zuzana-granska/435/obdob...

Zadaj si obdobie vzdoru najdes kopeeeec clankov.

lenka_21
15. aug 2020

@evkakozickova zartujes, ze? Bitkou riedis svoju frustraciu nie jeho. Len mu ukazes, ze bitka je spravna...

evkakozickova
15. aug 2020

@lenka_21 ja moje dieťa nebijem ale keby ma udrelo tak by som ho capla tiež nech vidí že to nieje nič príjemné našťastie môj syn má ešte neudrel

lenka_21
15. aug 2020

@evkakozickova bitkou pri takomto malom dietati nic nevyriesis. Len bude vidiet, ze udriet je spravne, lebo udrel on a udreli jeho.
Mam jedno temperametne dieta a jedno kludne. To nie je o tom, ze mas “dobre dieta”, to je o jeho temperamente a povahe. V kazdom pripade maly z toho vyrastie a treba sa naucit k tomu pristupovat...

selwadza22
24. okt 2022

Nie si ani prvá ani posledná. Aj ostatným mamičkám občas rupnú nervy. Ale cítiť sa za to previnilo nemusíš. Každé dieťa je iné a asi robíš dobre keď to ideš riešiť s psychológom aby to neprerastlo v niečo iné a aby ti poradila ako lepšie reagovať a čo zmeniť aby také niečo nenastalo. Verím, že to bude len také bežné detské a Ty sa zbytočne strachuješ, že to má po otcovi. Ovládať hnev sa dá naučiť v každom veku.

Strana
z2