Detské kučierky
Ahojte, ake mate prosim skusenosti s tym ked malo Vase dieta zlahka kucerave vlasky v utlom veku? Kucierky zostali alebo sa vlasky vyrovnali ked dieta podrastlo? Dakujem
@77katarina v lekárni som kúpila, objednávala som práve z pilulky, tak som vybrala odtial.. bol dosť dráhy tak snáď bude dobrý.. tie čo sme mali doteraz som kupovala z drogérie a veru ani jeden nesadol..
@jana_eyre_2 To je jedno, či kúpite z drogérie, alebo z lekárne skoro všetky sú zlé.
Pošlem Vám link, kde si nahodíte zloženie toho šampónu, čo ste kúpili v lekárni a tam Vám vypíše, či je OK alebo na nič :
https://www.curlsbot.com/
@jana_eyre_2 Môžete mi poslať aj fotku, alebo presný názov šampónu a môžem sa aj ja na to pozrieť, ak nájdem na internete zloženie toho šampónu. Ďakujem.
mojej trojročke asi ostanú, geneticky po mne kučery ktoré sú vsadeeeee
@simca06022011 som rada, že nie som sama čo sa cese raz za týždeň, resp ako som na materskej len po zmyti vlasov 🙈 ja po umytí vlasov používam kondicionér, nastriekam nechám pôsobiť a ucesem sa...
@elisebah91 Ja si tiež nečešem vlasy, iba raz hneď po umytí aj to iba prstami 🙂
@elisebah91 Aký kondicioner používate ? Ďakujem
@77katarina dakujem.. toto som objednávala a čistý mandľový olej
https://www.pilulka.sk/alfaparf-milano-semi-di-...
https://www.kucerave.sk/znacka/shea-moisture toto je dobra značka na kučeravé vlásky ci uz pre deti alebo dospelých. Ja síce používam pre moju inu značku ale ona ma afro.
Moja ma kucerave po umyti alebo keď zmizne, ci je vlhko. Inak sa jej postupne počas týždňa vyrovnaju.cesem jubkazdy den, ona ma take vlasy, ze keby som ju nerozcesala tak vyzerá ako strasidlo
@zuzana2299 Áno presne chcela som napísať, že je to na afro vlasy, mne táto značka robí zle na vlasy, lebo ja mám dosť jemnučké vlasy a toto je na tvrdé a afro.
Momentálne tento predávam, lebo fakt mám po ňom hrozné vlasy ....a to som mu dala dosť šancu 😉 minula som polku fľaše.
Je to tento :
@jana_eyre_2 Nevidím zloženie výrobku, nevadí idem si názov hodiť do googlu a uvidím, či mi niekde nenájde zloženie výrobku. Potom napíšem.
@77katarina ďakujem si zlatá 🙂 ja som našla toto
Aqua (Water, Eau) – Sodium C14-16 Olefin Sulfonate – Disodium Laureth Sulfosuccinate – Cocamidopropyl Betaine – Parfum (Fragrance) – Glycol Distearate – Polyquaternium-10 – Sodium Cocoamphoacetate – Ethylhexylglycerin – Sodium Benzoate – Laureth-4 – Laureth-2 – PEG/PPG-120/10 Trimethylolpropane Trioleate - Disodium EDTA – Polyquaternium-7 – Lactic Acid – Butylene Glycol – Ethylhexyl Methoxycinnamate - Glycerin – Carnosine – Sodium Dilauramidoglutamide Lysine – Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract – Bambusa Vulgaris Extract – Caesalpinia Spinosa Gum – Biosaccharide Gum-4 – Potassium Sorbate..
Doma ho ešte nemám, takže tiez len googlim..
Jezis, ja si pamatam tu hanbu v tretej triede ZŠ, ked mi nasa otrasna triedna ucitelka zacala uprostred hodiny nadavat, ze ci sa doma necesem, ci nemam hreben a taketo veci... je to tazke na udrzbu, to hej 🙉 po porode sa mi vsak nejako vyrovnali...
@pupivrca ja som mala ako dieta kucery, po ostrihani na kratko v skolke som ich uz nemala. Ale po prvom porode sa mi zacali kuceravit vlasy a teraz po druhom mam riadne kucerave vlasy 😉 obaja chalani mali kucierky od malicka, ale striham im casto vlasy tak tazko povedat ci by boli kuceravy.
@basska_b to aj mne učiteľka prirodovedy a ešte poukázala na spolužiačku ako má dokonalý účes a nič jej nikde netrci 🤦,trauma do konca života,alebo dovtedy kým som neprijala moje vlasy aké sú..bola to riadna rana pre mňa na sebavedomie kedze tiež v tom ročníku treťom som začala nosiť brile...takže moja sebadôvera išla dolu rýchlosťou svetla ...🙄
@77katarina obycko čo nájdem...
@jana_eyre_2 Tak konečne som našla po vyše hodine na internete zloženie toho šampónu :
AQUA (WATER), DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE, SODIUM C14-16 OLEFIN SULFONATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PARFUM (FRAGRANCE), PHENOXYETHANOL, GLYCOL DISTEARATE, ACRYLATES COPOLYMER, POLYQUATERNIUM-10, SODIUM COCOAMPHOACETATE, LAURETH-4, LACTIC ACID, SODIUM BENZOATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POLYQUATERNIUM-7, HEXYL CINNAMAL, DISODIUM EDTA, LAURETH-2, PEG/PPG-120/10 TRIMETHYLOLPROPANE TRIOLEATE, POLYIMIDE-1, SCHINZIOPHYTON RAUTANENII KERNEL OIL, BENZYL SALICYLATE, CITRONELLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CARNOSINE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, GLYCERIN, BIOSACCHARIDE GUM-4, LINUM USITATISSIMUM (LINSEED) SEED EXTRACT, CAESALPINIA SPINOSA GUM, POTASSIUM SORBATE
Podľa tohto zloženia je to také : 50:50
Výsledky :
Odporúča sa ďalší výskum
Niektorí ich považujú za kučeravé, iní nie. Môžu byť v poriadku v malých množstvách alebo na objasnenie. Pozrite si naše:
c14-16 olefínsulfonát sodný
Schválené čistiace prostriedky na kučeravé vlasy
Väčšina komunity kučeravých vlasov ich považuje za jemné:
lauretsulfosukcinát disodný
kokamidopropylbetaín
kokoamfoacetát sodný
Výsledok: Odporúča sa ďalší výskum
Niektoré z týchto ingrediencií sú v komunite kučeravých dievčat kontroverzné. Začnite diskusiu v našej Facebookovej skupine alebo získať personalizovanú radu.
@jana_eyre_2 Toto zloženie, čo ste mi sem napísali som našla aj ja, ale keď si ho dám do tej aplikácie tak mi to nechce zobrať, vypisuje že je tam niečo chybné v zložení
@elisebah91
Ten prvý na obrázku kondicioner v spray nie je na 100% vhodný na kučeravé vlasy
Zloženie :
Aqua (water, eau), Cyclomethicone, Phenyl trimethicone, Hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride, Vitis vinifera (grape) seed oil, Hydrolyzed keratin, Sodium benzoate, Lactic acid, Dimethiconol, Cetrimonium chloride, Coumarin, Potassium sorbate, Phenoxyethanol, Cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, Polyquaternium-16, Parfum (fragrance), Linalool, Benzyl salicylate, Amyl cinnamal, Limonene, Alpha-isomethyl ionone, Benzyl alcohol, Citronellol
VÝSLEDOK :
Zistené silikóny
Som si na 99% istý, že ide o silikóny nepriaznivé pre kučery, čo znamená, že nie sú rozpustné vo vode a môžu sa hromadiť vo vlasoch.
cyklometikón
fenyltrimetikón
dimetikonol
Silikóny rozpustné vo vode
Tieto silikóny sú rozpustné vo vode, pretože obsahujú predpony ppg alebo peg. Mnohým ľuďom môžu vyhovovať, no niektorí odborníci na kučeravé vlasy ich neodporúčajú.
cetyl pegppg-101 dimetikón
kučeravé vlasy Schválené alkoholy
Tieto alkoholy nevysušia vaše vlasy, sú schválené pre kučeravé vlasy:
benzylalkohol
Výsledok: Nemusí byť vhodný na kučery
Môj konečný verdikt? Zdá sa, že tento produkt nezodpovedá väčšine odporúčaní pre kučeravé/vlnité. Skúste sa pozrieť na niektorý z našich odporúčaných produktov, napr alebo si vezmite naše pre prispôsobené odporúčania.
@77katarina ďakujem moc za tvoj čas 🙂
@elisebah91 Aj ten druhý nie je vhodný na 100% na kučeravé a vlnité vlasy.
ZLOŽENIE :
Aqua (water, eau), Cyclomethicone, Phenyl trimethicone, Hydrolyzed keratin, Combretum farinosum flower nectar, Prunus armeniaca (apricot) kernel oil, Amodimethicone/morpholinomethyl silsesquioxane copolymer, Glycerin, Lactic acid, Sodium benzoate, Cetrimonium chloride, Dimethiconol, Potassium sorbate, Phenoxyethanol, Parfum (fragrance), Trideceth-5, Linalool, Cetyl PEG/PPG-10/1 dimethicone, Polyquaternium-16, Coumarin, Hexyl cinnamal, Limonene, Benzyl alcohol, CI 15985 (yellow 6), CI 17200 (red 33)
@77katarina vďaka postudujem 😉
@jana_eyre_2 Toto je moja, v maji ma 5 r. Vlásky len hustnú, dĺžky ziadne 😀🙈 Som zvedava ako jej to bude rásť. V budúcnosti chcem urcite Curly Girl Metodu, zatial umyvam klasicky a ako styling cista voda 😀
@shee11 krásne vlásky 🥰
@jana_eyre_2 nooo 🙈 Hrozne jemne ich ma, zatail. Ale tak aspon je iná 😀 Ked som videla fotku, kt. si pridala, tak som bola stastna, ze konecne dievcatko, ktoré nema v 5 r. vlasy po pás. A bola som prekvapená, ako riadne jej narastli. Krasne ich ma teraz !
@shee11 ďakujem 🙂 určite jej narastu tiež čoskoro..

vo vacsine pripadov sa kurierky postupne narovnavaju a len malo ktoremu dietatku ostanu aj v neskorsom veku