icon

Dieťa a dva psíky

lencuskapancuska
14. júl 2014

Dobrý deň,

síce ešte nie som matkou, ale za 3 mesiace sa ňou stanem a čím som bližšie pôrodu, tým začínam mať väčšie a väčšie obavy z chodu domácnosti a ako budem všetko zvládať. Opíšem Vám o čo ide:
bývame v dvojizbovom byte a máme dvoch psíkov. Jedného väčšieho psa a ešte malú fenku. Sú milí, dobrí k deťom, len sa bojím ako budem zvládať ich a ešte aj bábätko. Najhoršie na tom je to, že ten pes je neskutočne uštekaný. Keď prichádza partner domov, už keď len začuje naše auto, začne štekať a nie a nie ho zastaviť, keď niekto zazvoní, detto, keď príde návšteva, detto. A najhoršie, neviem ako budem s ním a bábom chodiť von, pretože dosť ťahá a má 30 kg, čože to nie je bohvie čo a už vôbec si neviem predstaviť, ako s ním pôjdem von večer, keď pôjde partner do nočnej. Vyštekáva, až kým von nejde, je celý rozrušený. Vôbec ale vôbec si to neviem predstaviť, aký spôsob mám nájsť, aby boli všetci spokojní a hlavne, aby som ja neprišla pri tom jeho štekaní o nervy. O malej psej slečne nepíšem, s ňou v tomto nie sú problémy, nešteká, neťahá na vodítku a keby aj potiahla, nie je to sila, keďže má len 10 kg, tú zvládnem aj jednou rukou. Najhoršie na tom je to, že pes je partnerov prvý, takže ho berie ako svoje dieťa, má ho veľmi rád a trošku túto moju obavu nadľahčuje, že to určite zvládnem, že som silná, že mi bude čo najviac pomáhať, lenže mám proste obavy, on to takto vôbec nepociťuje ako ja, pretože nebude celé dni doma so psami a dieťaťom. Navrhla som mu, že by sme psovi skúsili nájsť domov, kde bude mať veľký výbeh a kde bude na neho viac času a pôjde do rúk skúsenejším majiteľom, ale to zásadne odmieta, pretože je to jeho miláčik (čo chápem). Tohto psa sme mali ešte skôr, ako sme bývali sami v dvojizbáku a samozrejme, že keď sme sa sťahovali, tak sme ho zobrali so sebou, je to predsa náš (hlavne jeho) pes a malá psia slečna je bezproblémová, nenáročná a hlavne ľahšie zvládnuteľná. Viem, že sa tu už o psoch veľa písalo, viaceré ste písali, že pes a dieťa sa dá zvládnuť, lenže ani raz nepadla otázka ako sa to dá zvládnuť s uštekaným a na vodítku ťahajúcim veľkým psom, ktorý nemá rád cudzích psov, keby nejakého videl, ide ho roztrhnúť a toto si neviem predstaviť, pretože pes predsa nemôže byť zavretý celých 12 hodín doma, musím s ním ísť von a vôbec neviem ako, keď bude to dieťa. Tak mamky, prosím vás, ak je tu nejaká, ktorá má skúsenosti aj s takýmto niečím, tak mi poraďte, ako sa dá takáto situácia riešiť. Možno to teraz len zbytočne nafukujem, ale myslím, že ma viete pochopiť, že čím viac sa blíži deň pôrodu, tým mám z toho väčšie obavy. ďakujem za každú cennú radu

Strana
z2
lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@sakura77 odzačiatku sme ho učili, aby neťahal, on to ovláda, lenže je to stafford a tento je skutočná ukážka pravej staffordej povahy - tvrdohlavý a tvrdohlavý a tvrdohlavý. Ráno so psami chodí podľa toho ako stihne, niekedy je to vyslovene len o potrebe a niekedy sa aj vybehá, lenže pre neho je to šuvix, on potrebuje tak 3x denne po dvoch hodinách aj to aktívne, je to pes plný energie, keď je vybehaný, je spokojný, celý deň prespí, ale odkedy sme sa presťahovali do nového bytu, chce byť stále vonku, keď sme bývali v meste, tak sa tak nedožadoval, teraz keď sme na dedine a okolo nás je pole, stále by bol len vonku, najhoršie na tom je to, že tu sa s prepáčením aj na hovno venčí, nie sú tu chodníky, žiadne výbehy, len kukurica!

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@vejula ďakujem za rady a určite vyskúšam 🙂

simca06022011
14. júl 2014

@lencuskapancuska no to je take citove vydieranie... luto neluto, cez den zvladnes jedneho psa zobrat s kocikom von na prechadzku, ale dvoch ako? A pises este ze je tam akurat tak kukurica.. tak to si neviem predstavit, dieta das opatrovatelke aby psik isiel von cez den? ;) Alebo do klokanky a hybaj behat, ani unavena nemas pravo cez den byt... ja neveim... mne sa to nepaci, ako si to predstavuje priatel? Este dieta nalozit/vylozit, preniest a nebodaj bude nespokojne, pocikane.... a davat pozor na psa, na dieta... A ked nebodaj budete chori? ;) alebo ako tu niekto spomenul, niekto na vencenie by sa zisiel 🙂)

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@luckymummy viem, že vo viacerých prípadoch by to riešením bolo, lenže dať venčiť psa človeku, ktorý toho psa nepozná a nevie, ako reagovať v daných situáciách, to by som si na zodpovednosť nezobrala, určite to chápeš

sakura77
14. júl 2014

@lencuskapancuska no nejak sa to riesit musí no...drzim.palce

marylis
14. júl 2014

@lencuskapancuska suhlasim s @bbarboraa nedala by som psika prec. Sice sme mali len jedneho psika, ked sa maly narodi, no islo to bez problemov. Novorodenec este na hluk nereaguje, cize pes mohol aj v noci zacat stekat, maly sa ani nepohol, vsetko v pohode. Neskor si zvykne. Nikdy sa mi nestalo, ze by mi pes dieta zobudil. Na prechadzky sme to robili takto- rano siel muz so psom na oobed sme sli vsetci na prechadzku (ja , maly a pes). A potom vecer riesil psa uz len on. Posledny krat sa ide vencit o 18:30. A v pohode to do rana vydrzi. Treba psikom nastavit rezim tak, aby to tebe vyhovovalo. Oni sa prisposobia skor ci neskor 😉

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@marylis súhlasím, lenže my máme psov dvoch, teraz s nimi chodím na dvakrát von a potom by som aj s bábom išla na dvakrát? neviem si to predstaviť, samozrejme, že preč by som ho dala až keby iné riešenie nebolo, chcem si byť istá, že sme vyskúšali naozaj všetko. Ja, dieťa a pes si viem predstaviť, ale dvaja psy, to už ťažšie...

hajajanka
14. júl 2014

@lencuskapancuska Vas by som teda nechcela mat za susedov 😀 Ked partner na psovi tak lipne, tak nech sa stara o svojho psa on! U nas by to bola kratka debata 😀 😀 😀

simca06022011
14. júl 2014

a inak to s tym utratenim je poriadna hlupost, tak budem si utlacat rodinu a domacnost, lebo psik chvilu nevydzi? Fakt niektori ludia su uz sisi s prepacenim z tych psov. Aj my sme mali psa, zhodnotili sme situaciu, ze mu nemozeme davat co potrebuje a bol na nas navyknuty (kedze my sme boli s domu, brat co si psa doniesol sa o neho nestaral a mama ma toho dost aj bez toho), dali sme ho do rodiny kde sa mu venuju a nebol s tym ziadny problem, taktiez byvala kolegyna nemohla mat vlciaka v byte kam sa stahovali, tak ho dali na dedinu cca 10km niekomu do voliery a chodili za nim raz za den. Vsetko sa da riesit ked sa chce 🙂 Mozno to partner bude riesit az po porode, ked uvidi ze to fakt nie je mozne. Jednak je to staford, to nemozes vediet ci nebude nervozny z babatka (moze aj ziarlit, moze mu vadit, alebo bude nervozny z "nevybehania").. a potom sa to bude fakt riesit radikalne a zbytocne na rychlo, ked teraz mate cas to kludne naplanovat 🙂

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@hajajanka ale veď on sa stará, chodí s nimi von vždy viac on ako ja, ja len v prípade, že je 12 hodín v práci, lenže pri dvoch psoch a potom aj dieťati aj len to raz cez deň bude problém

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@simca06022011 práve preto to riešim teraz a chcem riešit už teraz, lenže partner si myslí, že všetko bude okej a nebudeme mať čo riešiť, že všetko vidím negativisticky, lenže ja uvažujem len reálne. A pritom on už veľakrát so mnou súhlasil, lenže keď hnev na psa prešiel, tak zrazu už nebolo čo riešiť, už to bol zas miláčik, lenže to, že je pes momentálne dobrý, neznamená, že ten problém so štekaním a ťahaním sa vyparil, preto mu stále prizvukujem, aby sa to nezanedbalo, aby sa to stále riešilo, lenže potom mu už asi idem na nervy a ja furt do neho hustím, tak som mu povedala, že ja mu už nebudem hovoriť nič, ale potom, keď to aj on psychicky a hlavne časovo nebude zvládať, uvidí na vlastnej koži, lenže neviem či to už nebude neskoro a presne ako ty píšeš, že teraz máme čas vkľude veci naplánovať, potom to už bude unáhlené a všetko robené možno aj v hneve

cessy01
14. júl 2014

@lencuskapancuska ahoj takze ked chces da sa zvladnut aj 5 psov ja mam dve male deti a 5 velkych psov a ziaden problem chodime spolu na vystavy a deti ich miluju stekot zobudi skor mna oko ich a jedineho coho som sa vzdala je skusok nestiham a pravdu povediac ani sa mi velmi nechce behat po luke a cvicit a medzi tym pozerat na deti inak je to o tom ci tych psov chces a pokusis sa to zvladnut alebo si nahovoris ze neda sa nebude sa dat... 😉 a samozrejme pomaha aj manzel bez neho si to neviem predstavit a vencit popri kociku sa tiez da treba ist popozerat niejake miesta kde v doobednych hodinach bude malo ludi aj psov a presunut sa tam aj ked autom tam psov vynahanat a potom prespia do vecera kym pride manzel a pojde s nimi vom on..

dusika11
14. júl 2014

ahoj...mali sme spica a boxera ked sa nam narodili dvojcata..nereagovali na stekot psov...a spic vie byt uhundrany hodne...ale....velmi som ich cvicila ked som bola tehu...na chodzu pri nohe s vodzkou...a bez...na to aby sedeli ked aj macka im liezla po hlave...proste vycvik...
von sme chodili s duo kocikom..rano vychadzka s mm..poobede so mnou a detmi vecer ja bez deti so psami..taky beh..vsetko ok....len ..mala rada ja som zop zaciatku mala psov pripnutych o kocik...ale raz sa mi to skoro vypomstilo...nejaki psi usli s otvoreneho dvora ...nevycviceni ..a chceli zautocit na mojich...bolo to take rychle..nastastie islo veela aut a nestihli prebehnut cez cestu..majitel ich rychlo zahnal spet...vtedy som si uvedomila ze pripnutych psov o okocik je veeelke riziko pre deti..uz som neviazala a museli psi pocuvat na slovo..inac kucapaca s novinami po zadku...zabralo a boxer a spic boli vzorovi..takze cvic este mas cas

simca06022011
14. júl 2014

@lencuskapancuska a partner vie, co urobi so psikom/psikmi ak nastane takyto problem? nech si aspon plan vymysli co bude ak bude zle.

hajajanka
14. júl 2014

@lencuskapancuska Ak je 12 hodin v praci, tak sa nemoze poriadne starat o psa. Ja nie som zaryta antipsickarka, ja som mala tiez dvoch psov a bola to riadna starost ako o deti. Ja som ich vsak mala v rodinnom dome, kde mali volny vybeh a nepotrebovali vencit 2 x denne. S dietatkom, ked sa ti bude chciet, tak pojdes von, so psikmi musis.

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@cessy01 hmmmm nie je to také jednoduché ako píšeš, auto máme len jedno, priateľ s ním každé ráno chodí 20 km do práce a ja vodičák nemám, takže bez tak, aj keby auto bolo doma, je mi na nič. Okrem toho, som písala už vyššie v komentáre, že tu sa strašne zle venčí, nie sú tu žiadne chodníky vybudované, bývame uprostred poľa, kde tých psov pustiť nemôžeš, pretože je to súkkromný majetok a chodiť s kočíkom a so psom čo tahá a ešte s jedným psom po ceste, kde chodia autá 80, tak to jedine s redbullom asi. Viem, čo myslíš inak s tým venčím, lenže to naozaj chodí keď tak aj s autom priateľ, keď má voľno v práci, vždy sa mu venuje, dokonca viac ako mne 😕

lady511
14. júl 2014

@lencuskapancuska noo dva psy a dvojizbový byt?..možno tak pre malé rasy,,ale ten psík tam nemá vybeh preto je možno taký aký je,,mal by mat výbeh,,záhradu,priestor,,,určite ho dat preč,,lebo neviem ako to vyriešiš ked budu potrebovat íst von,,a mala ti bude náhodou spat,,,necháš ju samu v byte?

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@simca06022011 s malou našťastie problémy nie sú, lenže myslím, že on plán nemá žiadny, on si myslí, že sme obaja superhrdinovia, ktorí všetko zvládnu s prehľadom. Ja zvládam strašne veľa vecí, myslím si, že ako väčšina žien, lenže aj ja raz môžem vybuchnúť, nervy mám tiež len jedny, najhoršie je to, keď je človek nevyspatý, vtedy je nervózny, práve preto potrebujeme náhradný plán, čo keby...

fufababu
14. júl 2014

@lencuskapancuska ja by som na tvojom mieste dala psa na vycvik nejakemu profesionalovi. my mame s manzelom rocnu nemecku dogu, je to obrovsky pes, ale byvame v rodinnom dome a pes je na dvore. ma vsak vela energie takze potrebuje aj prechadzky. tiez dost taha, ale nie az tak aby sa nedal zvladnut. ma totiz skoro 70 kil a keby potiahol poriadne tak ma taha na zemi za sebou 🙂 doteraz to nevadilo ale ak mam ist na prechadzku s miminom aj s nim (co by som rada), tak pes musi proste posluchat na slovo. prave preto ho ideme dat na vycvik profesionalovi, ktory cvici policajne psy. mame na neho dobre recenzie. je to sice dost drahe a nas havo bude u neho mesiac, ale stoji nam to zato. tiez by som si nevedela predstavit ze ho dame prec.

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@lady511 veď to, že náš druhý pes,malá fenka, to vidno, že je spokojná s tým čo jej dokážeme poskytnúť, lenže veľký, keď nemá dostatočný pohyb, je v úvodzovkách zlý. Ja som hovorila, že už by som si do bytu nikdy nebrala psa a keď aj, tak malého, ale takýto pes potrebuje priestor a aktivity, lenže tohto píka sme mali skôr, ako sme sa sťahovali do dvojizbáku, tak sme ho predsa vzali so sebou, keďže je to náš pes

lady511
14. júl 2014

@lencuskapancuska to uplne chápem ,,máte k nemu vztah ,,je ako člen rodiny,,velmi dobre to poznám,,lenže ide o to že sa má narodit dietatko VASE dietatko a musíš už len ty uznat či je to vaic ako pes,, 😔 ,,aj ekd je to tažké ale tvoj je v práci a toto ostatné bude len na tebe,,,ved ho možete dat k známym alebo do naozaj dobrých ruk,,,mám to aj ja za sebou tak viem o čom to je vzdat sa svojho miláčika 😒

lencuskapancuska
autor
14. júl 2014

@lady511 naozaj chceme ešte za tie zostávajúce tri mesiace vyskúšať všetko a keď to nepôjde ani tak, tak v tom prípade by sme museli pristúpiť ku krajnému riešeniu. Ja si to veľmi dobre uvedomujem, priateľ tiež, lenže on si to zatiaľ nechce pripustiť, práve preto, že to je miláčik

lady511
14. júl 2014

@lencuskapancuska je to určite tažké ☹

Strana
z2