Dieta ide 1x do jaslí
Dobrý deň maminky prosím vás tie ktoré máte deti teda jedno dieťa a tiež vyrastalo samé separuje sa od detí je zvyknuté len na vás ako ste prežili prvé dni v jasliach ako sa niečomu vyvarovať čo spraviť čo ne spraviť no strašný stres mam už teraz a to ideme do jasli za mesiac
@mama4444 ja mam tiez len jedno, tiez chodila do jasiel, dva tyzdne rano plakvala, ale len nez sa zatvorili za mnou dvere, potom uz bola vesela, posielali mi fotky, ako sa hra, neskor uz nevedela obsediet v satni, co som ju prezliekala a utekala do triedy ucitelke do narucia
To chce cas, ale je pravda, ze netreba prenasat na dieta ten stres, oni to citia
Však tam bude s tebou, tak hádam plakať nebude😬🤭 prepáč musela som. Ale inak môj prvé 3dni super, potom 3dni plač a odvtedy ok. Chodí od sept., má 2roky teraz. Hlavne ty nestresuj a všetko bude ok.
@mama4444 Tieto male deti si zvykaju lahsie. Teda myslim ze je to pre nich obrovsky stres a plac velky, ale po tyzdni (alebo aj 2 dnoch) pochopia ze takto to teraz bude a mama nepride aj keby plakal 3 hodiny a prestane za nou plakat. Tie starsie co idu do skolky uz maju viac svoj rozum a chcu rozhodovat o svojom zivote a tak vedia vzdorovat a plakat aj cele mesiace.
Spoj odchod do jasli s niecim co ma rad (jazda autobusom, obkluka na stavenisko kde pojdete pozriet bagre, jazda v kociku popri rusnej ceste kde moze pozorovat auta).
Zacni pripravu uz teraz. Kazde rano chodte akoby do jasli v tom istom case ked budete chodit aj naozaj. Odvez sa az k jasliam a tam jej ukaz ze tam bude o mesiac chodit. Aby aspo ta cesta bola pre nu nieco co uz pozna. Ak je tam ihrisko na ktore deti chodia pocas prestavky, chod tam aj v tom case a nech vidi tie deti ako sa tam hraju.
Pri rozlucke ho uisti ze sa po neho vratis. Vela malinkych deti ma z tohto hrozu.
@danielahamar Materský plurál? 🤣
@andreakotesova tiež som ho nevedomky používala do 1.5r. tento krat🤣, ale naozaj je to vtipné 😁
@danielahamar ja som si dávala bacha 😅
ono záleží od veku, od konkrétnych jasiel ako aké staré sú tam deti, koľko detí je na 1 učiteľku ale hlavne aj od samotného dieťaťa....určite ho nestresuj, neukáž strach, ani ľútosť - to je to najhoršie čo môžeš urobiť....dieťaťu povedať že bude s detičkami a prídeš poň, lebo ty ideš do práce....žiadne dlhé lúčenie, či mojkanie, dať dieťa učiteľke, otočiť sa a odísť....predtým prár krát ísť okolo škôlky, ukázať ako sa detičky pekne hrajú a povedať že aj ono pôjde do škôlky...ale len tak medzi rečou, žiadne tlačenie na dieťa
Neviem si predstaviť tak malé dieťa dať cudziemu do rúk ...desiloi by ma to 😖😳

Hlavne prosim neprenasaj ten stres na dieta...dcera sla tiez do jasli v !najhorsej" mamickovskej faze ako 1,5 rocna, tazky nastup, ale trvalo to tyzden... neplakala, ale proste stala v kute a odmietala cokolvek robit ci jest, potom ju to preslo...nikdy tam nebola chora, fungovala a po roku ju presunuli uz k skolkarom... hlavne daj dietatu co najpohodlnnejsie oblecenie, cumel, mojkaca, jeho flasku s ktorej je zvyknute pit, brindak, veci na prezlecenie nakomplet, na von softshell nohavice, rukavice, ciapku, proste klasiku, co najjednoduchsie sa obliekajuce veci, maju tam s nimi kopu prace aj bez nejakych narocnych kuskov...