icon

Dieťa sa v 8. mesiaci neotáča

16. feb 2022

Ahojte.

Myslíte, že je v poriadku, ak sa naša dcérka vôbec nechce otáčať z chrbta na bruško? Podarilo sa jej to asi len 5x, aj to sme ju maximálne motivovali. Práve ukončila 8 mesiac. Keď ju dáme na bruško hneď sa pretočí na chrbát - to ovláda do oboch strán. Iné deti už lozia, veľmi som to zatiaľ neriešila, beriem to, že každé dieťa je individuálne, no to otáčanie ma trošku hnevá. Je ale pravda, že dcérka ma len 66cm a okolo 10 kg, takže je dosť ťažká. Celkovo je lenivšia a pokojnejšia - dokáže celkom dlho ležať na chrbte alebo v kresielku. Kedy sa vaše deti začali otáčať a loziť prípadne sedieť?🙂

Ďakujem.

Strana
z2
autor
17. feb 2022

@pribinak super, také videá sú vždy nápomocné🙂 už trénujeme🙂

autor
17. feb 2022

@oblecenie99 jasné, že to dobehneme, nechcem sa stresovať zbytočne. Viem, že sme to mali začať riešiť asi skôr, no kamošky, čo mi písali, tak aj ich deti sa niektoré otačali až v 7-8 mesiaci, tak som to chcela nechať na nu - viac menej, no vidím, že sa jej moc nechce, tak popracujeme na tom určite🙂 škoda, že nie som očkovaná, chcela som s nou chodiť aj na plávanie..

autor
17. feb 2022

@vreckovka2 skúšali sme aj na mäkšom aj na tvrdom povrchu. Skôr jej to ide na tom tvrdšom🙂

autor
17. feb 2022

@hipuska skúšame🙂 dnes sa tam priam unavila:D podarilo sa jej samej pretočiť len2x, no aj to je niečo. Celkom dlho vydržala na brušku, ked som jej dala pred seba zvukovo - svietiacu hračku, tak aj to je pokrok, lebo vždy sa mi z bruška otočila na chrbát a dookola som ju pretáčala a nechcelo sa jej.

autor
17. feb 2022

@buzby detskú lekárku sme navštívili naposledy 3 mesiace dozadu na prehliadku sme mali ísť až teraz. Vždy len pochválila, že dobre priberá a že pekne drží hlavičku. Akurát sme menili lekára, tak určite budem rozprávať aj s nim, mám to v pláne, no ešte máme týžden, tak som ju chcela daako skúsiť rozhýbať, či to ešte nepôjde🙂

autor
17. feb 2022

@simonkazga pediatra máme až budúci týžden. Naposledy sme u neho boli 3 mesiace dozadu. Takže určite plánujem sa s nim tiež ešte radiť, no uvidíme, či sa za týžden posunieme vpred. Určite som spravila aj ja chybu, čo sa týka toho kresielka, som si toho vedomá, no na chybách sa učíme a už trénujeme 🙂

autor
17. feb 2022

@walteaa oo super. Teším sa, že nie sme samé🙂 prvý komentár, ktorý ma upokojil :D určite aj my všetko dobehneme🙂 Nechávala som to na nu. no už jej skúšam pomáhať ako sa dá a o týžden máme pediatra, tak spýtam sa jeho na názor a aj ohľadom fyzio sa s nim budem rozprávať. 🙂

autor
17. feb 2022

@im709vf áno, má toľko kg. Bude to aj tým, že veľmi rada papa, nechcem jej dávať často jesť, no spočiatku si pýtala aj každé 2 hodiny, teraz sme to vymedzili na 3, no mala málo pohybu cez den, tak podla mna aj preto. Vysoká veľmi nemá predispozícii byť obaja s mužom sme memšieho vzrastu a boli sme obaja tiež take tučné deti, no verím, že to vybehá hned ako sa bude dávať viac do pohybu. 🙂

autor
17. feb 2022

@vreckovka2 Áno, to je🙂 na chrbte sa hrava casto🙂 ale zvycajne si vezme hracku ktoru ma po ruke, ked pri nej nie som a meotacam ju, tak sa zabavi aj rukami, len nech sa nemusi pretacat😄 ale uz makame, verim ze za tyzden sa pohneme vpred🙂

autor
17. feb 2022

@nucky ajajaj.. no nasa pediatricka skor vzdy len pochvalila tu vazu, ze super, ze pribera a ze dobre drzi hlavicku, no videla ju naposledy pred 3 mesiacmi to mala tak 1kg nieco menej.. teraz mame prehladku,, hadam to bude fajn🙂

oblecenie99
17. feb 2022

Na plávanie práveže pozor,vie veľmi pomôcť, ale vždy je tam ale. . Nam to vyslovene neodporúčali, lebo pri nom sa deti dávajú prirodzene do záklonu a náš s tým mal problém, dával si hlavu strašne do zadu, lebo nemal silu v rukách a mal aj slabý trup. On už dvíhal hlavu v pôrodnici, mama a svokra boli hotové, že och, aký silný chlapček a práveže to nebolo dobre.. A to plávanie by ho v tom záklone podporovalo. A čo som u nás v KE zisťovala, tak tie inštruktorky plavania neboli aj fyzio a nevedeli sa mi k tomu vyjadriť. Tak sme neriskovali.Čiže aj to je silno individualne, musí sa najprv posúdiť stav a potom sa vyhodnocuje, či treba cviky a keď áno, tak aké. Náš bol sledovaniy od narodenia, lebo tam ten torticolos bol viditeľný hneď a potom zistili aj ďalšie veci, tak preto sme cvičili hneď. Len naozaj, nezlaknut sa, nič sa nedeje, trosku mu pomôžete a keď sa už dá na štyri, tak sa to dieťa môže pekne vycvicit prirodzene aj samo 😉

oblecenie99
17. feb 2022

Ináč dáva sa do druhého vzpriamenia (na vystrete ruky sa zdvihne?)

aurora33
17. feb 2022

Ako píše @oblecenie99 ono nie je problém urobiť nejaký pohyb, skôr ide o to, akým spôsobom je pohyb prevedený, či sa zapájajú správne svalove skupiny a v správnom poradí.
Ja osobne by som tiež neodporúčala plávanie, ani cvičenie na fitlopte len tak podľa nejakého videa.
Ani doma necvicte, len nechajte malé na brušku na podložke, aby si dieťatko nezafixovalo nesprávne pohybové stereotypy a radšej vydržte ten tyzden k lekárovi a pýtajte sa k fyzio.

autor
17. feb 2022

@oblecenie99 zdvihne sa, ale dlho tak nevydrží.

autor
17. feb 2022

@oblecenie99 tak to sa potom poradím s lekárom. Naša skôr dávala do predklonu hlavičku ked bola novorodenec.

autor
17. feb 2022

@aurora33 určte sa budeme radiť, čo on na to povie. 🙂

autor
22. feb 2022

Vďaka za každý komentár. Cvičili sme intenzívne a asi jej to trebalo len ukázať a viac ju davať na bruško. Včera vstala a začala sa gúľať sama od seba a už sa len guľa celé dni 😄 Poviem to aj dr. no vyzera to byt OK🙂

oblecenie99
22. feb 2022

Super, teším sa ❤️

Strana
z2