Do akého veku deti veria na Ježiška?
Do kedy vaše deti verili že darčeky nosí ježiško? Syn má 6 rokov a tento rok som mu dala za úlohu nakresliť pre tatina darček z lásky.
Ja som do 9.,ked som nasla zabalene darceky. Syn asi v 10-11. a dcera ma 12, este veri, ale uz dooost pochybuje...tak uvidime, ako to dopadne..
Moja 10r stale veri. Dnes sme mali debatu, nehra to, ozaj veri 🥰
Uz pred rokom som cakala, ze jej to v skole ktosi zavesi na nos, alebo isto tento rok, je stvrtacka.
Ona je taka zasnena dusicka.
Syn 7r druhak veri tiez, ale mozno to on prekukne skor, on sa viac zamysla nad tym ako svet funguje 🙂
nikdy žiaden neveril, rovno sme ich viedli od malička tak ako to je , darčeky sme spolu vyrabali hlavne ked boli menši
U nas si to vyjasnili deti v skolke ako predskolaci. Cize uz do skoly isli bez jeziska
Moji maju 8, este stale veria
Mám ma 10 a veri
Staršia ma 7 ( február 8) a ešte verí....ale niečo uš tuší lebo minuli rok po Vianociach mala reči že či to naozaj mi nedávame lebo že sa vždy darčeky objavia keď niekdo odide z izby ( vzdi po večeri ideme do deckej pozerad z okna či nejde)
A mlacia ma síce 4 ale autizmus ju to netrápi vôbec teda neviem teras minuli rok po večeri išla sa hrad darčeky ju nezaujímali ja som jej ich rozbalila as potom že aha co to je
Ja mam 43 a na Ježiška stale verim 🙂❤️ Pre mňa je živý, je mojím Bohom a k tomu vedieme aj nase deti. 🙂 Keď už prišli otázky, ako to je naozaj, tak sme vysvetlili, že od Boha máme všetko - Ježiško nám dáva zdravie, požehnáva prácu, peniažky, aby sme sa mohli obdarovať, všetky dary máme od neho. Otázky prišli niekedy na prvom stupni, presný rok neviem, bol to taký plynulý prechod...
Čože?!! Chcete mi povedať, že Ježiško neexistuje?! Tak to ma ranilo 😭😭😩🤪
5 rokov cca.Ale nikdy sme ,,Ježiška" moc neuznavali.Nezvykavam deťom klamat
Do žiadneho. Normálne im hovoríme, že darčeky nedostávajú preto, že boli dobrí (lebo to im hovoria v škole aj vždy niekto, keď ideme von, mesiac pred Vianocami - a nám to proste nesedí) - ale preto, že Ježiš je dobrý a preto pri oslave jeho narodenín sa navzájom obdaruvame. Lebo je k nám dobrý, tak aj my z toho chceme trochu posunúť ďalším.
@sisska96 nie sme veriaci, takže nevidíme dôvod im pliest hlavu ježiškom , sice boli pokusy zo škôlky ale rýchlo bolo vysvetlené že nie
celkovo teraz ten tlak okolo vianoc musime byt spolu lebo vianoce, musia byt darčeky a patri sa a tradicia a neviem čo ... neberiem, stretávame sa ked chceme a kupime darček hocikedy
@sara07 zaujímavé, ako aj tebe ako neveriacej, aj mne ako veriacej vadí balamutenie Ježiškom, čo nosí darčeky 🙂 tiež sa snažím vysvetľovať, s čím chodí zo škôlky, aj on sa pýta, že to prečo učiteľky tak hovoria. Tiež by som bola radšej, keby neriešili vôbec Vianoce. A hlavne keby dva mesiace vopred neriešili darčeky, kto čo chce a potom spätne kto čo dostal.... Úplne mimo pointu 🤷🏼♀️ či už niekto berie pointu v tom byť spolu, ako sviatok, kedy môžeme osláviť, že celý rok tu sme jeden pre druhého, vo vzájomnej blízkosti a pomoci, alebo ako oslavu Jezisovych narodenín - ale zameriavať deti na darčeky (hocikoho stretneme v decembri na ulici, aj cudzí ľudia "už budú Vianoce, čo chces dostať?" 🙈) je podľa mňa kus mimo...
A pekne Vianoce mimochodom 🙂 Práve mám pár sekúnd čas pri uspávaní :D
Jedna malá 6, keď došla poučená zo školy, druhá 8 a tretí má 7 a ešte verí tento rok...
@any_soj detom som vždy vysvetlila že každy veri čomu chce, deti čo veria na ježiška netreba im kazit radost, ani jemu nikto nekazi radost ako to máme my- mne robi radost mu niečo kupit/vyrobiť aby on mal radost z darčeka ,takže skôr to bolo nosenie ježiška domov, napriek všetkému to dieta malo a tak určity čas proste gulaš
V dnešnom svete you tube a neviem coho ešte? Podľa mňa je to fajn, keď este chodi do skolky, ale už školák by mal vedieť co a ako je. A nie je to o vysmievani sa od ostatných ale o reálnom živote.

Moje majú 5 a 6 a tušia… ale ostáva ešte čaro.