icon

Do akého veku spávali deti s vami?

dejnas
18. jan 2014

V poslednom čase som na túto tému zo zvedavosti dosť diskutovala s kámoškami; a tiež sme nedávno riešili rovnakú otázku aj s manželom....
preto ma zaujíma, ako je to u vás ?
neriešim vhodnosť, či nevhodnosť takéhoto spánku...
konkrétne mám na mysli deti, ktoré spávali / spávajú s rodičmi spoločne v manželskej posteli (t.j. nemajú špeciálnu posteľ, či postieľku umiestnenú v spálni)...
do akého veku? a čo ich motivovalo "naučiť sa" spať vo vlastných postieľkch a izbičkách?
ďakujem za odpovede 😉

Strana
z2
lubica7
18. jan 2014

NAJSTARSI SPAVAL V POSTIELKE HNED VEDLA POSTELE OD NARODENIA OBCAS U NAS V POSTELI ALE KEDZE NEBOL DOJCENY TAK SOM TO NERIESILA>Druheho som uz dojcila a kzym potreboval v noci papat spinkaval u nas v posteli cize do nejakeho 7 mesiaca a potom v postielke hned vedla postele.aspal vo velkej posteli a potom som pprekladala oboch.Potom to takto slo do nejakeho roka a pol lebo som sa bala ze sa budu navzajom budit.Stale vsak boli snami v izbe.Do svojej izby isli az ked sa mal narodit najmaladsi a ten snami sapava v posteli stale aj ked sa ho snazim davat do postielky aspon na urcitu cast noci aby siom si pospala a le okolo polnoci sa zobudi na papanie a potom este ason 3x a to sa mi ho nechce prekaladat a tak si spinkame.A takto budeme pokraciovat kym nam to bude obom vyhovovat 🙂

evickapooh
18. jan 2014

s nami v manzelskej posteli?_no na to by som ich nikdy nenaucila...do cca 9 mesiaov boli v koliske vedla mnaz. posteli.potom mali normalnu detsku postel ...teraz ma vacsia uz normalnu postel ale este stale spia s nami v spalni.mala spi vedla mna,drzime sa za ruku..vacsia spi vedla otecka....a maju 4 a pol a 8 rokov...ale uz planujem ze v blizkej buducnosti pojdu naraz do detskej izby...len kedy to bude...hm to este neviem...lebo nam to tak este vyhovuje ...a samozrejme aj devcatam...

bibiana20
18. jan 2014

mala do 2 rokov spala s nami v posteli a v 2 aj 2 mesiace zaspava sama vo svojej posteli ktoru mame ulozenu v spalni a jej decka izby je zatial obyvana hrackami,ale takto mi to vyhovuje som na nu naviazana a citim sa super ked viem ze spi s nami v izbe nemam nutkanie ju davat este do druhej izby ked bude chodit do skolky potom budeme nad tym rozmyslat,alebo ked bude druhe babetko,ale zatial ako to je nam to vyhovuje uzivam si to,lebo rychlo vyrastie a potom uz nebude chciet s nami spinkat 🙂

ellenie
18. jan 2014

Dcera do roka a pol spavala v postielke s nami v spalni, od roka a pol spi sama vo svojej izbe, doteraz tam spala v postielke, po novom roku spi uz na posteli 🙂

ocko78
18. jan 2014

@dejnas my fungujeme tak ako@maruska123 dcera ma 4 rocky a syn2 ucime ich uz kazdu noc zaspavat v detskej ale aj tak kazdu noc pridu za nami a kazde rano sa budime vo stvorke...nedam za nic toto obdobie

maca_p
18. jan 2014

nespavaju, ale kazde nadranom dokvitnu 😀 .
spavali do 2,5 a 4,5 a nie a nie si zvyknut, na to, ze rodicia im v posteli vlastnme zavadzaju 🙂

monikafilip
19. jan 2014

Aj môj 4ročný syn spí so mnou v manželskej posteli, manžel je vysťahovaný v detskej 😉
Nám to tak vyhovuje, malý spí veľmi nekľudne od narodeni a keď som pri ňom, len ho pohladkám a potúlim, upokojí sa a spí ďalej a ja tiež. Keby som mala vstať, ísť za ním do detskej, ukľudniť ho, vrátiť sa do spálne a zase zaspať... Tak celú noc nespím.
Ale teraz čakáme druhé bábo, tak som zvedavá ako to bude... Asi budem mať bábo na prsniku a Filipka zaveseného okolo krku... 😎 Veď uvidíme, poriešime za pochodu...

dominka11
19. jan 2014

sme rozdelení, ja so starším v spálni a tata s malým v detskej. On ho totiž vačšinou uspava a zaspí s ním 🙂 ale Kubko sa mi už pýta do detskej, tak malého zoberieme do spálne k nám a uvidíme dokedy bude malý s nami. Myslím, že určite do 3rokov. Ešte sa zvykne budit v noci a hlada či je niekto pri nom a hlada furt dudle 😀 Ked pojde do školky už by som rada, že by boli obidvaja v detskej spolu. Inak mne nevadí spanie s detmi, som rada, že ich máme a rýchlo rastú, tak si to ešte užívam. Lebo za pár rokov sa zavrú do izby a potom si budeme užívat samotu 😝 🙂

vamajka
19. jan 2014

starsi nikdy nespaval s nami a mladsi od 5 mes. do 5 rokov potom sme ho odstahovali do detskej k bratovi no vnoci aj tak pride k nam a to je uz druhak v marci bude mat 8 no ja sa utesujem, ze snad to uz dlho trvat nebude, skusali sme vselico a ked sme mu vecer pohrozili, ze ak k nam znova pride bude trest, tak sa v noci nasackoval k bratovi.

fomarik
19. jan 2014

Do konca prveho roka. Teda nasa dcerka sa najlepsie vyspala ked pri nej nik nebol ale srdce mi nedovolio odist od nej skor. Od roka spava v svojej izbicke sama.

bubu4125
19. jan 2014

Moja od narodenia spala v postielke,no vždy v jednej izbe. Nakoľko bola každých 5min v inej polohe, nemohla som ju nechať na veľkej posteli. Keď mala dva, kúpili sme jej veľkú posteľ a tak isto cestuje po nej, ešte že je tam tá zabrana,ináč by bola pravidelne na zemi... Minule spala so mnou na manželskej posteli, Ocko v obývačke, vôbec sme sa nevyspali. Buď ruku alebo nohu som mala v tvári...

Strana
z2