Do čoho namáčate cumlík na ukľudnenie?
Ženy poraďte prosím...do coho namáčať trochu cumel na ukludnenie,ked bábätkám( 6 mesiacov) sa med neodporúča?Prosim o rady mamičky,ktorych deti cumlikuju a majú s tym skúsenost.Dakujem.
Švagriná namáčame do práškové cukru. Nosí ho všade so sebou, v tom obale z kinder vajíčka. Ja keď už potrebujem aby vzal cumlík, keď som bezradna, tak bud dám kvapku medu...alebo namočíme do môjho čaju. Stačí kvapka a hneď ho chytí. Viem nemalo by sa namacat, ale využívam to len v krízových situáciách.
@letfenixa Med sa deťom nedáva kvôli možnej otrave botulotoxínom!
@andreatytler Čo tak trocha ópia? Odvar z makovíc sa kedysi bežne používal 🙂
@fineta Anoo, zvládli. Ale je to aj tak na medailu podľa mna 😁 kým iné mohli odsat mliecko a nechať dieťa na varovanie ja som mala max 2,5-3 hodiny inak apokalypsa. A to, že prikrmy do odstavenia odmietal… ale stoji to za to, ten čas zbehne tak rýchle, že lutujem ako som sa kvôli tomu zbyticne nervacila 😏
Mne inak doktorka povedala, že mám skúsiť pokvaokat cumlík subsimplex. Ten je sladky, ale nepomohlo aj tak 😁
Mne poradili do práškového cukru...
@kukulienka999 to ano... Moja tiez ani fľašku nechcela, takze boli sme spolu nonstop. 😁😁 Najkrajšie časy 😍
Keď išli zuby do studenej vody. Inak nič.
Do slivovice
No keď doteraz naučený nebol ,asi ťažko sa zrazu 6 mesačný naučí ...moja tiež cumel nechce a doteraz ,a to má rok a 8 mesiacov sa chce ukľudniť na prsníku ,keď ju niečo veľmi rozrusi..keď jej išli prvé zúbky tiež bola na prsníku skoro nonstop ..Nerastú vám zúbky ? Alebo bolo dieťatko stále také nespokojné ?
Ak doteraz bol bez cumľa, už ho naň neuč, potom zas budeš riešiť, ako ho odučiť.. Každé obdobie trvá chvíľu a potom príde iné, treba len vydržať.
6 mesačne chces učiť na cumel, aby si si to uľahčila a 12 mesačne budeš zase odnaucat? Ak tvoje dieťa cumel nechce, tak ho nechce. Ach bože 🤷
@chrumka333 presne toto je top vec😄doteraz ju vyuzivam, zvyknem aj primrazit to ovocko, a ma to prijemne na zuby
Cumle vyrobcovia zakazaju namacat do cohokolvek - moze to poskodit ten plast . Poskodene cumle su pre babatka nebezpecne
@tehotna40 novorodenec a dieta do 1.roka moze mat z medu botulizmus, v mede sa mozu nachadzat spory jednej bakterie, ktore su pre vacsie deti a dospelych neskodne, pretoze maju dostatocne vyvinuty traviaci a imunitny system,ale male deti nie, ked sa bakeria rozsiri male dieta na to moze dokonca zomriet.
@annm81 konecne niekto scitany,ktory aj povedal dovod, preco sa nesmie med.;)
@anjelok dufam ze praskoveho, lebo taky krystalovy asi nebude velmi prijemny na dudlovanie.😀
@brrrrrciatko Tak to by ma nikdy nenapadlo.😀 Ved to musi byt lepkave, alebo mazlave.
aj ked moj 3 rocny rad vyjeda praskove umele mlieko lyzickou po troske ako dezert ale on bol odchovany na umelom mlieku.
@selena_luna Nehovoriac o tom ze cumle nie su hermeticky uzavrete takze castice z tych syrupov a medu sa dostane dnu do cumla a potom tam pekne nakvasia.😖
@annm81 Tak, tak. Ked uz namacat, tak do niecoho co zarucene dieta uspi.😀
Ale srandy bokom... zufala mama moze skusit vsetko. OPIUM URCITE NIE!
Raz som videla dokument o tom ako sa niekde v Mexiku stala Coca Cola doslova sucastou nabozenskych ritualov. Bezne ju davaju pit babatkam a tak.
https://www.theguardian.com/world/2019/nov/15/c...
@andreatytler ja uz som tu zazila aj mamicku co odporucala zabku na jazyku vytierat tvrdym alkoholom, tak zas az tak daleko od mentality mexika nie sme 😬
@selena_luna Ved ano... zo zaciatku tejto diskusie to boli vsetko odpovede ze Urcite nenamacaj a potom pozri... uz namacaju hore dole a potom sa cuduju ze ma 2 rocne dieta kaz.
Ja som im obcas namocila do praskoveho cukru
Ked nechce, tak ho nenut. Zaciatok je mozno unavny, ale nakoniec to ocenis. Syn bol bezcumlovy. A bolo to fajn, dojceny 2,5 roka. A nie kazde ukludnenie muselo byt na prsniku. Skor sa s tym musis zmierit ty. Proste niektore deti ten cumel nechcu
Do ničoho. A cumel dieťatku nenut. Je mudrejsie než Ty. Samozrejme,že preferuje prsník, ktorý mu je prirodzeny. Na prsníku sa napapa, napije, upokojí, upraví teplotu, .. Je to ešte maličké dieťatko, dojčí ho na požiadanie. Držím palce!
Tiez mi to nikdy nenapadlo, ale ked sa tak zamyslam mozes skusit kamistad gelik na zubky trosku…ak vazne silno chces naucit na cumlik
@andreatytler 😳😳 to Mexiko
Sú také masážne kefky na zúbky to si zvykne môj poobhrýzať keď má boľavé ďasná, ale najväčšmi zaberá prsník. Teraz bol chorý a hnačkoval. Ďakujem Bohu, že mám takú vymoženosť dojčiť, lebo ostatné šlo von. Obdobie rastu zúbkov pominie rýchlo neboj, môžeš mu aj ty pomasírovať ďasienka prstom, alebo mu daj chladenú plienočku nech si poobžúva. U nás šla aj klasika kukuričné chrumky.

Mna napadlo do jablkoveho pyre by sa dal namocit ako presnidavku myslim 🤭 moji cumle nemali, ale chapem ze cely den dieta na prsniku moze byt narocne