icon

Dokedy môže dieťa používať cumlík?

21. nov 2024
Strana
z2
terez26
21. nov 2024

Do nástupu ms...ale nie 6rocneho😄ale len na spanie...

mima172
21. nov 2024

Túto otázku som kedysi dala zubárke a povedala mi, že ideálne vôbec a ak už tak do vylezenia jednotiek hore i dolu. Našej sme ho vzali ale troška neskor, bola hrozný závislák, mala rok a dva alebo tri mesiace.

rivini
21. nov 2024

Najlepšie je nedat ziaden cumlik. My sme ho mali len na zaspanie, pocas dna nie. A zrusila by som ho vtedy, ked to odporuci zubarka. Vacsinou do tretieho roku zivota. Je vsak rozdiel, ak dieta obcas potrebuje cumlik na zaspatie, alebo ho nosi v ustach aj pocas dna.

ailiba
21. nov 2024

Bavila som sa o tom s logopedkou. Do dvoch rokov. Moje deti mali obe do dvoch rokov a maju krasne zuby.
Niektore deti dudlik potrebuju. Inak si cmulaju prsty a to je horsie.

magic08
21. nov 2024

Tiež 🤣

banalu
21. nov 2024

Moja ma 3 roky a stale ho ma na spanok, a ano je to cisto moja lenivost 😂
ale bolo by dobre, na tom zacat pracovat, teraz ked sa konecne nedogrca pocas kazdeho vacsieho revu, tak to mozno aj pojde bez komlikacii 🤔
Na zubnej ambulanciu sa vyjadrili, ze vsetko vyzera ok (pytam sa to vzdy na preventivke, a rovno poviem, ze stale ma dudu na spanok).

mariska1989
21. nov 2024

Môj názor je že to tak do 2 rokov .

hubka51
21. nov 2024

Dcéra mala do roka a pol ale mala na spánok.Zuby ma pekné.Syn mi veľa plakal tak mal dudel aj cez deň asi do pol roka.Bolo to pre môj psychický pokoj potrebne 😁🙈 (nenechávala som ho nikdy vyplakať)Teraz má 13mesiacov a snažím sa mu dávat na spánok ale v podstate má len na zaspávanie lebo keď zaspí tak mu vypadne a je bez neho.Občas mu dám na prechádzke aby mu nenafúkalo do pusy.Uvidim kedy ho začnem odúčať možno v lete.

amelie2017
21. nov 2024

Dcera mala 2roky 10 mesiacov, ked sme boli u zubara..vsetko ok..2 mesiace neskor - zoberte jej cumel, flasku, slamky, zacina sa jej uz deformovat paladar..obaja so synom nali cumel do 3 rokov..
Poznam ludi, co cumel nemali a strojcek nosia/ nosili, co ho mali do 6 rokov a strojcek im netreba.
Ak dieta nema cumel 24hod, ale napr. len na momenty ukludnenia, zaspavania, tak je to ok.
Ja mam osobnu hranicu prave tie 3 roky, +- par mesiacov.

Strana
z2