Dvojmesačný drobec je každý deň od poobedia do večera nespokojný

lylyjana
17. nov 2020

Drobec je poslednu dobu kazde poobedie do vecera nespokojny. Je napapany, v suchom ale nezaspi a nechce sa ani hrat. Alebo zaspi na 10min a uz je hore. Chce len jest a byt na prse, vtedy zaspi, ked ho prelozim, tak sa hned zobudi. Cumlik pocuca a vypluje, potom reve. A tak dookola. Aj sa pogrca, kedze vela jedol. Brucho ho asi neboli (koliky to nebudu, lebo aj sa utisi). V nosici sa mu vobec nepaci, a sediet a nim pricucnutym na prse od 16 do 21:00 sa mi teda nezda ako dobre riesenie, "len aby bol ticho".
Nejaky tip cim to je alebo ako na neho? 😊 vdaka!

karhu
17. nov 2020

nas je sice starsi, ale tiez ma dni ze je po poobednajsom spanku zly ako cert, vtedy pomaha vziat ho vonku na cerstvy vzduch..hoci aj k veceru...skuste prechadzku..

juliet86
17. nov 2020

@lylyjana je odgrgnuty? je vyprdeny? skus espumisam mozno.. co na tom prse robi? drienka? papa? kuka? puci sa? taha netaha? vzdy mozes skusit iny nosic inu satku. inu polohu kokenia. napr v pahu na boku a skusit zdrhnut. v noci spinka ako?

dominika_sk
17. nov 2020

Davaš mu vitamin d? Moj bol takyto po dečku, do par hodin po podani zly, uvrešťany, nespokojny, nespavy...

lylyjana
autor
17. nov 2020

@juliet86 toto mi robi iba poobede. V noci spinka dobre, aj cez den, az poobede zacne byt taky. A je aj vyprdkany, vykakany, na prse cuca najorv normalne, ze sa naje a potom uz len dudle na upokojenie sa 🤦‍♀️
@dominika_sk ano davam Devit na obed a on zacne az tak podvecer, rak asi z toho nie (ale tiez mi napadlo )

leniel
17. nov 2020

Ahoj. Cumlík mu ani neponúkaj, nech sa vám nepokazí prisávanie a dojčenie. Mám dobrú a zlú správu. Toto správanie je úplne normálne a bežné. Riešenie nechať ho na prse je dobré riešenie, kľudne to tak praktizuj. ,,Štvrtý´´ trimester ešte stále neskončil a drobek ťa teraz ešte veľmi potrebuje cítiť. Začína mať ale veľa podnetov, ktoré nevie spracovávať, takisto je normálne, že nevie zaspať a potom sa takto trápite. Aký máš nosič? je dobre nastavený? ak sa dieťatko nechce nosiť, môže mu niečo vadiť. Stálo by za to skontrolovať to, príp. vyskúšať šatku - tá sa oveľa lepšie takému drobcovi prispôsobí (som poradkyňa nosenia, mám to z praxe, aj z osobnej skúsenosti - ručiace nosičové deti po naviazaní do šatky zmĺkli a zaspali v 90% prípadov). A ešte k noseniu - kľučový je tvoj pohyb. Pohojdávanie sa, chôdza, pééérovanie na mieste - ten kolísavý pohyb. Ideál ísť von na prechádzku. Dobrá správa - čoskoro to prejde. Toto je len taká fáza týždeň, možno dva a potom si na toto už ani nespomenieš, uvidíš 😉

juliet86
18. nov 2020

@lylyjana probiotika davate?

leniel
18. nov 2020

@juliet86 dojcenemu dietatu nie su treba, mm ma dokonaly probioticky profil

simca06022011
18. nov 2020

podla mna supnut do kocika a ist von...