Dvojročné dieťa sa bojí detičiek

suikatka1
16. jún 2021

Ahojte maminky.
Mame doma 2 ročnú dcérku. Mame taký problém ani nie problém skôr ma to mrzí, že dcérka sa bojí druhých detičiek, keď ideme na ihrisko tak je taka bojazliva, boji sa a stále mi hovorí nebooooo(neboj sa), stále som pri nej a keď si sadnem na lavičku a nechám ju samu, je v pohode až kým k nej nedôjde ďalšie dieťa a stoji ako socha a hneď vola mňa, že mama nebooooo. Ja jej hovorím ze nemusíš sa báť. Je mi to tak ľúto, je šikovná, rozvazuje sa jej jazyk. Ako jej pomôcť? Aj keď ideme na prechádzku a započuje napríklad dodávku alebo keď niekto kosi, tak hneď nebooooo, je veľmi citlivá a kým neide do škôlky chcem jej s tým nejako pomôcť.
Ďakujem 😘

suikatka1
autor
16. jún 2021

@suikatka1 ešte dodám, že ako tak bola v pohode, len cez víkend sme boli na návšteve a po roku videla prababicku a moju tetu a stále ju chceli na kolená, malá nechcela a plakala, a od soboty do slova sa bojí od ludi, som myslela, ale berte to rezervou ci není urieknuta, neviem predtým až tak sa nebála ale od soboty až prehnane sa bojí.

cimage
16. jún 2021

Uz si si aj odpovedala, je to tym, ze ju nasilu brali a nechapali, ze sa jej to nepaci a su to pre nu cudzi ludia, bala sa, je citlivejsia. Moja tiez nema rada ked sa jej prihovaraju, nedajboze ju chcu chytit, to zacne plakat. Tiez ma mrzi, ze je to rodina, ale vidame sa malo. Keby ju nechali na pokoji, tak ona sa rozkuka a bola by v pohode, takto len sedi na mne chrbtom k nim. A vsetci jej rozpravaju, ze neboj sa, uz si velka, atd. Vzdy ked sa stretneme, tak to je prve, ze im poviem, ze nevsimajte si ju a bude v pohode, ale nikomu to neda, je to najmensi clen v rodine. Syn takyto nebyval. Kym ho netahal niekto, alebo nebral na ruky, tak nemal problem. U cudzich sa schovava za mna, ale tam ma to tak nestve ako u rodiny.

suikatka1
autor
16. jún 2021

@cimage a ako ste s inými deťmi? Napríklad na ihrisku? To si môžeme ruky podať, lebo hneď ju chceli pomojkat a malá hneď na mňa mamaaaa a plač, tak som s nou hrala v záhrade len oni stále chodili za ňou a ona väčší stres, povedala som tiež že ich rok nevidela. No a od vtedy koniec, sme boli ráno na ihrisku a horšie ako predtým, teraz úplne sa bojí, aj keď jej pekne poviem, že sa nemusí. Je mi jej tak ľúto...

miadi
16. jún 2021

Nie je urieknuta je to len faza prejde ju to. Len ju do nicoho nenut. Ber ju vela von. A zvykne si.

suikatka1
autor
16. jún 2021

@miadi ďakujem ti,kazdy deň sme vonku, striedame ihriska, chodí so mnou nakupovať.Doma je úplne vymenena, dúfam ze ju to prejde, nech ma trosku sebavedomia a tak by som priala aby hrala s inými deťmi, ale nenutim ju,to vôbec nie, len stále jej hovorím ze sa nemusí báť.

sasanka605
16. jún 2021

Urieknuta nie je. Niektore deti nemaju rady cudzich ludi a pre mu ta tety cudzie boli, pamatat si ich nepamatala. Ja svoje deti nenutim, ked chce k niekomu znamemu ist ide, ked nie tak nejde. Nevidim v tom zmysel nutit dieta objimat a neviem co cudzich ludi, hoc aj z rodiny.

adka3321
16. jún 2021

@suikatka1 aj moja bude mat za 2 tyzdne 2 roky a je presne taka ista ako tvoja. doma je ako cert a ked niekam ideme boji sa kazdeho. na ihrisku ked su nejake nove deticky uteka pred nimi a skryva sa za mna (niektore deti ktore pozna uz berie na vedomie a hra sa s nimi), ale aj chlapov sa dost boji, ked sa hra so susedou, tak sused musi stat 5m od nas, aby sa nebala a neschovavala sa za mna, po nejakej pol hodine ju to prejde a uz sa ho neboji, ale na druhy den znova ten ist scenar 😀 alebo ked nejake dietatko ide za nou, ze ju chce objat uteka pred nim (aj o rok mladsie a o hlavu nizsie, proste sa boji a uteka). tiez ma to mrzi a dufam, ze coskoro sa osmeli a nebude sa tak bat.

vikusjk
16. jún 2021

@suikatka1 nic si z toho nerob, ono ju to prejde. Ak chces, aby to preslo skor, mozno si skuste najst nejaku kamosku, ktora by obcas prisla aj k vam domov, ak tam je v pohode, ale nenasilnou formou, napr. hrat sa vsetci spolu, aj ty a mamina dievcatka atd. A pokracovat v tom, ze chodite von. Drzte sa 🙂

miadi
16. jún 2021

Neboj zachvilku bude naopak cela zblaznena do deti bude chciet kamosky a hrat sa este to len pride

felicita027
16. jún 2021

Podľa mňa keď bude pripravená na kontakt s cudzími tak sama sa začne socializovať na teraz je postačujúce, že stále má možnosť vidieť aj cudzie deti a ľudí a pozorovať, že jej nič neurobia. A takým situáciám, že niekto ju bude nasilu brať do budúcna by som sa snažila vyvarovať pretože dieťa nie je bábika s ktorou sa budú hrať kedy a koľko sa im zachce.

suikatka1
autor
16. jún 2021

@suikatka1 ďakujem baby😘
V tomto bude asi po mne, mama hovorila že ja som bola taká, čo sa týka rodiny, tak nechápali to, že sa bojí, a ešte teta mi povedala, že však počkaj v škôlke sa zblaznime.Chodim s nou každý deň von medzi deti, áno bohužiaľ nemáme tu kamaratky, ale ako rodič snažím sa ale nútiť ju nebudem aby potom ešte viac bála. Posledne mesiace sa jej rozvazuje jazýček a keď bude viac rozprávať možno to bude ešte lepsie. Ďakujem vám som myslela, že len my to tak mame, lebo už som dostala naložené ze je rozmaznana a mamin cecek je, ale my s mužom ju nerozmazname, koľkokrát sa hádže doma na zem a ignorujem a po chvyli dôjde za mnou, vonku to vôbec nerobí, doma je vymenena. Nebudem nadtym lámať hlavu a dúfam ze po čase sa vonku otrka🙂

miadi
16. jún 2021

@suikatka1 normalne mà vzdor doma aj z toho vyrastie. Nie je rozmaznana ma len 2r chova sa prirodzene svojmu veku toto vsetko prejde problem by bol Keby taka bola aj v 4+ rokoch a to nebude . Mà trochu social anxiety. Ale aj to je len faza ze si uvedomuje uz ze su cudzi .Hlavne nech ju pribuzni nasilu nedrapu k sebe. Mali by jej dat sancu si zvyknut na ich pritomnost a osmelit sa. Potom sa bude chovat inak. Moja mala ( bude mat 6r) neznasala ked ju svokra hnet drapla ako ju videla a to ju niekedy videla aj denne. Vzdy revala branila sa .. svokor jej to nerobil k nemu dosla kludne mala ho za to radsej. A je mega spolocenska, vobec sa netrap.

cimage
17. jún 2021

@suikatka1 zaujima sa o deti, ale este sa s nimi nehra. Ked sa nahanaju,tak sa pripletie. Minule boli na ihrisku cca 8-9rocne baby a stale isla tam kde sa hrali,ale uz ked ju chceli nosit, alebo chytat, tak utekala.

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monika494
25. jún 2021

My to iste, ma 3r.do skolky sa tesi, no na ihrisku ked pridu dalsie deti tak ide prec a boci od nich. Alebo ked prehovori neznamy clovek na nu a povie a ty sa hanbis? Ja poviem vzdy, vy ste cudzi, nrpozna vas. Doktor mi vravel, ze je to znak inteligencie. Ved keby male dieta utekalo za kaudym kto sa nan pozrie, mohlo by to nestastne skoncit. A este poznamenam - dlhorocna ucitelka vravela, ze hanbenie prejde a nema sa do nicoho nutit.

letfenixa
25. jún 2021

@suikatka1 môj syn sa začal, z ničoho nič, strániť a až báť detí, keď mal 2,5 roka a trvalo to 1,5 roka. Ani teraz nie je lev salónov, ale škôlku zvláda aj iné deti na ihrisku.
Dcérku uisťuj, že si pri nej a nechaj ju, nech je po jej, nenut ju nasilu do interakcie s inými.

suikatka1
autor
25. jún 2021

@letfenixa ďakujem ti🙂aj tak robím, keď sme na ihrisku a chce si zobrať hračku a vidí tam deti tak hneď ze Aj Mama tak idem s nou, zoberie hračku a sama sa hraje.Dufam ze ju to prejde, bojím sa kvôli škôlke lebo niekedy je taka citlivá, stačí keď niekto na ňu dlho pozerá a už ma drží a kútiky ma dole. Doma vymenena, ale chce to len čas a ako píšeš ja ju nútiť nebudem lebo o to by bolo horšie.

letfenixa
26. jún 2021

@suikatka1 trápiť ma to trápilo, ale nič to nepomohlo. Ľudia sú rôzni.