Facka 7 ročnej dcére
ahojte mamicky. davate takym detom facky? ci len po zadku? v situacii extremneho mojho vytocenia sa jednoducho uz nezdrzim. teraz pred chvilou kopla brata do brucha lebo sa natahovali. neovladla som sa. ostatne moje decka da sa. no ta najstarsia 7rocna dcera ma vie tak nastvat, robi naschvaly, zle, papuluje, odvrava, mozem na nu s dobrym, mozem na nu so zlym - ma ma v päte, potom samozrejme ze uz na nu zjapem a niekedy aj ta facka. bude mat z toho nejaku traumu?
Poniektore sú tu naozaj brzdy a mali by sa naučiť písať. Najskôr napíšu o ľadovej sprche, potom o studenej, potom o teplej vodicke a nakoniec napíšu, že ostatné matky sú Dokonalé a brzdy, nemám slov.
@mamulienka30 toto ked citam je napisane ako z knihy...rodicia ..zato mozu,co si sa zblaznila.pozeraj ocami..dnes je iny svet..a inak citaj poriadne ona sa ta diskusia tyka toho ze ked ju vytocila dcera ci jej moze dat facku .ona netvrdi ze ju plieska kazdy den...a navazat sa tu do niekoho kto ma iny nazor na vychovu.a potrebuje poradit a hned tu jedna co vsetko mudro ziedla ....
@lasenkamilovana pardon ze sa miesam.....ale myslim ze @mamulienka30 citala vcelku pozorne, podla jej reakcii.
zato neviem ci tebe neuslo toto:
zuzulik27 jedna facka za niekolko tyzdnov - to nie je mlatenie!!!! a aj to len vtedy ked si to fakt ale fakt zasluzi.
11. nov o 08:02 • Odpovedz • Páči sa mi to • • Pošli IP •
spytam sa aj teba, co som sa pytala zakladatelky temy:
ako by sa pacilo tebe, keby ti manzel raz za niekolko tyzdnov struhol facku?
bolo by to pre teba prijatelne?
....mozno aspon ty mi odpovies, ked ona na to nemala odvahu....
@katarinamarkova a preco manzel...ved to je trocha v inej teme....ano ja si tiez pametam ze ked som si zasluzila dal mi rodic facku...ziadnu traumu nemam...ak chcete vediet...hlavne sa opytajte jej preco jej tie facky dava....asi ma dovod .ale ja som sa vyjadrovala skor insiemu ...pretoze tam jednu pani osocovala za nieco o com nic nevie..ak zalozite temu manzel fackuje zenu mozeme popisat ....
Nie po hlave - radšej udrieť po zadku !!!!!
@lasenkamilovana jedno ci manzel, ci ina blizka osoba...hocikto, kto by mal byt ten co ta ma lubit....
ja som facku nikdy od nikoho nedostala....asi preto to neberiem ako samozrejmost....a ani ako vychovny prostriedok....skor de-vychovny.
- mozno prave preto ze si ako dieta obcas tu facku dostala, ti to pride teraz ako normalny vychovny prostriedok.
co si citila vtedy ked ti rodic dal facku, pamatas si este ten pocit? co pomohlo, aby si potom zacala posluchat? ta facka? alebo nieco uplne ine...alebo si aj napriek, ci prave pre tie facky neposluchala nadalej?
na facku 7r. dietatu nie je dovod nikdy.
@junova mylis sa.Ta dokonalost nebola myslena na to, ze niekto svoje deti nebije. Ani ja svoje nebijem (pretoze tie moje dve facky,ktore by som skor nazvala tuknutim nez strelenim a naozaj uz v krajnej krizovej situacii,to ja nepovazujem za bitie)! Tu dokonalost som poukazovala na to, ako tu poniektore prehanaju a vhanaju situacie do extremov typu "tvoje dieta bude mat URCITE traumu, taka matka si nezasluzi deti...".Prave naopak, to ze zufala matka, ktora mozno nema take super poslusne deti ci perfektne nervy ako tie moralizujuce a kritizujuce mamicky, sa hned stava tercom takychto hlupych urazok, dobre ze ju nechcu za to do vazenia poslat. Neospravedlnujem to, ale netreba zabudat, ze kazdy sme iny! A kazdy ma aj ine deti, podmienky na vychovu, kazdy si nesie v sebe nieco ine z detstva atd. Netreba hned urazat.
@luvika Jasné, niektoré mamičky preháňajú. Aj ja občas nakricim na deti a dám im po riti. Nikto nie je dokonalý. Facky ale nemám rada, lebo sa mi spájajú s bitkami v detstve. Ja viem, že každé dieťa je iné, aj deti. Chce to pevné nervy, ktoré aj mne občas prasknú. Ale potom ma to mrzí a deťom sa ospravedlnim. Mne sa moja mama nikdy neospravedlnila.
preco by mala traumu? Myslim, ze skor su take drze decka, lebo sa s nimi zaobchadza ako v rukavickach. Nepamatam si, ze by v mojom detstve boli 7 rocne deti drze, skor strarsie deti. Nas mlatili a nemame nijake traumy. Za toto, co spravila bratovi, by som jej urcite strelila. Musi sa naucit mantinelom a niekedy sa po dobrom neda.
uz sem-tam mi pride vela...raz za cas dostane moja 6rocna na zadok aj to potom patricne olutujem, ale facky mi pridu prilis silne....dostala som od mamy jednu jedinu ked som mala 16rokov a dodnes to vnimam velmi ponizujuco, inak ma nebila. podla mna to je dehonestujuce. a osprchovat decko studenou vodou je pre mna zrele na psychiatriu prepacte. som vybusna, kricava, viem v afekte silnejsie chytit dieta, potiahnut k sebe, ale facky a sprchy to akoze sory. my sme dospeli, my davame detom priklad, my im mame ukazat ze sa mame vediet ovladat. a v konecnom dosledku ak ma dieta vytoci je to en preto, ze sa dam vytocit.
Ja len nechapem logiku - kopla brata do brucha tak som jej dala facku.... to akoze malo aky vychovny vyznam? Nebi brata lebo ta zbijem? K ostatnym komentarom typu sprcha atd sa radsej nevyjadrujem.
@katarinnak Ja som nevravela nic o ospravedlnovani faciek a pod. ale o POCHOPENI vlastnych rodicov, ktori museli zvladat sedem deti.
@oktobermimi vrátiť mame facku je riadne silná káva... to by som si nikdy nedovolila. A vieš prečo? Pretože som nikdy v živote od svojich rodičov žiadnu facku (ani po zadku) nedostala a z tohoto dôvodu som nikdy nebola zvyknutá riešiť problémy fyzickými výpadmi. Vyzerá to tak, podľa tvojho príkladu, že tí, ktorí boli trestaní fyzickými trestami sú náchylnejší tieto tresty alebo "výchovné" prostriedky používať. Aj keď moja mama spomína, že ich mama tĺkla varechou a vôbec sa jej to nepáčilo, tak už vtedy vedela, že svoje deti nikdy biť nebude. A skutočne - nikdy na nás rodičia ani ruku nepoložili.
@0silvia0 to su tvoji rodičia na mna zas nikdy tatin nevztiahol ruku len ona...
pozor ale pri malom dietatku je rozdiel dat mu riadnu po zadku/ plienke alebo ako ja len jebmnulinko caplem a poviem že nono smetiak napr. ale nebijem ju to by som nemohla, nie som moja matka 🤐 a tú facku vtdy som jej vrátila oprávnene lebo som bola dospelá vedela že fajčím kupovala my sasm cigi a na popud nejakej kamaradky ma lištila lebo ona keby jej dcera fajčila tak ju liska?... tak ako sorry ale ja nie som nieči tu si buchni ked ti niekto povie .. dufam e sme sa pochopily 🙂
(vypadávaju my písmenka 😅 )
@oktobermimi chápem aj bez vypadnutých písmenok 😎 ale aj tak by som nebola schopná vrátiť matke facku. Proste za žiadnych okolností, ale to som ja.
Ahoj mamička tiež mám 7 vlastne teraz už 8 ročnú dcérku a tiež vzdorujeme, máme ešte dvoch chlapcov jeden mám DMO lahkú formu má síce sedem ale sa správa na štyri, a mám ešte 9 mes. chlapčeka, takže tiež mi utečú občas nervy ked sa dcerka správa ako oni a snaží sa získať, pozornosť, stalo sa mi že mi vyletela ruka , ked som bola už totálne vyčerpaná a všetko brala ako hrach na stenu ešte ma aj poslala... čo bolo pre mne aj pre nu dôležité že som si našla na nu čas , vyhradila som si celí den pre nu a vysvetlila v klude že ju lúbim že je rovnako dôležitá ako chlapci, že je moja princezná a tiež že sa jej ospravedlnujem ked mi vyletela ruka, lebo takto to nie je správne a že ma to mrzí, no musí si uvedomiť že aj ona má na tom svoj podiel a tiež urobila chybu. väčšinou je taká ked naozaj na nu nemám dlho čas a ona ma potrebuje. Slečna je už rozumná , pochopí to, je pravda že sa pozabudne, ale si to pripomenieme, že aj rodičia majú svoje hranice trpezlivosti 🙂
@luvika ja mam velmi narocne obdobie s mojou 5a pol rocnou dcerkou, strasne byva protivna za vsetko mravci tiez skusa hranice a mna proste vytecu nervy ked mi slubuje ze uz to nespravi a o hodinu to spravi zas s vetou jaaaj prepac luto mi je to alebo zabudla som..a ked neposlucha tak zvysim hlas tak ze kricim a riadne lebo som nahnevana z toho aka je drza robi to z vacsej casti len mne, k manzelovi je lepsia aj ked aj od neho dostala po zadku ja jej tiez dam lebo niekedy neviem inak, je to hrozne niekedy som uz zufala ☹
Vsade su len same dokonale, bezchybne matky, ktore nikdy nezlyhali v nicom. BABULE, NEDOKONALE MATKY, UZ SI TO ZAPAMATAJTE: AK CHCETE RADU SPYTAJTE SA OVERENEJ NEDOKONALEJ KAMARATKY, NIE TU NA MK KDE SU LEN SAME DOKONALE MATKY. TU vam totiz nepomozu, neporadia, ale opak sa stane, budete frustrovane a este vacsi pocit zlyhania zo seba samej ziskate "vdaka tymto skvelym matkam".
sranda 😀 ja som dostala facku aj po zadku v skoršom veku aj za menšie prečiny, že by som mala nejakú traumu? nie 😀 sme štyria súrodenci keby nás moja mama nekrotila verím že by skončila na psychiatrií
ja si myslim, ze matka ktora sa NIKDY pri detoch nevytocila to musi mat v hlave pomylene...alebo je extremne lahostajna...dobra mama sa vzdy snazi vysvetlit...ale niekedy je to zbytocne..decko to ma uplne na haku...lebo si mysli, ze mu patri svet...ale rodic ho ma z toho omylu zobudit...ma ho aj lubit, aj trestat, aj vchovavat...dieta musi pochopit ze zle konanie ma nasledky...nehovorim o mlateni nonstop...ale ked ho nechame chovat sa zle, to ako keby sme ho nenaucili chodit cez cestu a cakali, ze auta sa budu uhynat jemu...deti treba velmi lubit,hlavne lubit, aby to vedeli, ale tak isto maju a musia vediet ako sa treba spavat k rodicom a tiez k druhym ludom...nezalezi vsak len na vychove ale aj na povahe...ja neviem ako vychovam svoje deti....budem to vediet az ked budu mat 20 rokov a viac...ale spravim vsetko co je v mojich silach aby som ich naucila co si myslim, ze je spravne a co si myslim, ze nie...
@zuzulik27 Piš si že bude mať traumu .Mne mama dala ako 9 ročnej facku kvôli tomu že brat(4) spadol z postele a mama z toho obviňovala mňa.
Do teraz to mame neviem zabudnút a myslela som si že ma mama nemá rada.Už som ani ja nemala mamu rada tak ako pred tým.A takým deťom ešte po zadku treba dávať,nie po papuli.
vzhladom k tomu kolko ma to dievca teraz objima a posinkuje....myslim ze ziadnu traumu nema 🙂 a nikdy tu facku nespomenula....
Aj ja mam prvorodeného vysloveneho provokatera ale NIKDY by som mu facku nedala, radsej tresnem do steny.
Mna a mojich surodencov fackali v jednomu kuse a poviem ti, ze za to do dnes (mam 32r.) Nemam s rodicmi dobry vztah a nikdy som ho ani nemala

ľutujem, že som sem niečo napísala.. poniektoré veľké brzdy.. hlavne by sa mali naučíť čítať a nie iba prvú vetu a hneď kritizovať a moralizovať.