icon

Fajčenie pri bábätku

lilitela
10. apr 2012

Ahojte. Som zaryta nefajciarka, z rodiny fajciarov, manzel je na tom tak isto. Obaja sme alergici, cize mame respiracne tazkosti. Svokor, velmi tuhy fajciar, ma problem respektovat, ze si nezelame, aby fajcil pri nasej malej, ktora ma necelych 8-mesiacov. V interieri sa to ako-tak dodrziava (fajci sa vo vedlajsej izbe), avsak ked sme na zahrade, tak nevydrzi viac nez 10 minut a chce si zapalit, s tym, ze sa postavi 3m od kocika, alebo ze co nam vadi, ved tatrovka na ulici tiez robi smrad a pod. Manzel je vsak nekompromisny a pokazde odtial odchadzame predcasne a pohadani. Ked sa snazil so svojim otcom diskutovat, ten ho poslal do pi... Prosim fajciarov, aby mi vysvetlili, aky maju nazor na fajcenie pri babätku v exterieri, a aby mi vysvetlili ich myslenie, ci skutocne ide o nepotlacitelny nutkavy pocit si zapalit a to aj za tu cenu, ze potom fajciar povie niekomu blizkemu aj nieco tak skarede... alebo ci to my nefajciari dramatizujeme, a podla fajciarov fajcenie v 3m vzdialenosti je uz neskodne? Potrebujem to pochopit, aby som vedela ako to riesit. Existuje riesenie? Nevieme si to predstavit ani do buducnosti, ako mame nechat malu pri svokrovi, ked bude pri nej hulit a odmieta respektovat nas postoj. Nechceme dieta pripravit o dedka. Ma sice este babky, ale ani malej to nebudem vediet vysvetlit, preco by nesmela ist k dedkovi. Ja sama uz vela rokov nemam ziadnych starych rodicov a citim to ako problem... Dakujem

Strana
z2
kristi0000
20. dec 2020

@nykkushka prosim ???

nykkushka
20. dec 2020

@kristi0000 pozri si komu som to písala, nie tebe 😉

kristi0000
20. dec 2020

@kikuska111 pane boze a ty sa nazyvas matkou ??!!!!

sonnenshein
20. dec 2020

@lilitela Som fajciarka, respektive bola som (kym som neotehotnela), a fajcenie pri detoch je pre mna neakceptovatelne. Aj ked este nebola najmladsia, fajcila som vzdy tak, aby som bola oddelena od deti (na balkone, mimo auto kym v nom sedeli), NIKDY v interieri.

kristi0000
20. dec 2020

Hnus!!!!!!!

kristi0000
20. dec 2020

Moja mama fajčila pri mne v tehotenstve aj v byte od narodenia ako som sa narodila a stale fajci v byte ešte mam 2 surodencou mladsich a nezmenila sa :( do dnes mam silnu astmu 2 spreje tabletky 2 druhy . Ako dieta som prestavala dychat. A problem z cukrom mavam stale .
Už musim byt stale na liekoch .
Nikdy by som si nezapalila pri detoch keby ze fajcim ani v tehu ...
Mamicky ja vam len poradim neberte to v zlom nefajcite prosim pri tych detoch ani v tehu . ❤❤❤

Strana
z2