Hádzanie dieťaťa o zem
Chcem sa opýtať či je tu niekto, kto zažil ,,trucovanie´´dieťaťa...moja malá bola poslušné dieťa, ale odkedy prišla od otca, ktorý jej všetko dovolí a všetko kúpi, tak je strašne neposlušná a občas zlá...keď ideme do obchodu, zbadá vláčik a je problém ju odtiaľ dostať, pretože otecko ju na to naučil, ale nie je to o tom, síce som proti tomu, ale raz keby som ju tam pustila, bol by problém ju odtiaľ dostať...a keď ju odniekaľ chcem zobrať, začne sa mi váľať po zemi, a keď to urobí niekde v nákupnom centre, bojím sa, že môže nekto zavolať na mňa sociálku, lebo to čo robí niekedy už presahuje hranice a to má 2 roky aj 4 mesiace...som už dosť zúfalá z nej, lebo taká nebola...mám pocit, že chýba jej niekto prísny (otec), ale v našom prípade otec by situáciu ešte zhoršil nakoľko jej všetko chce dovoliť....je preč, s malou sa nestretáva, ale to je jeho chyba...prosím poraďte či máte s niečim takým skúsenosti, lebo ja som už v koncoch
Zasadne som vzdy reagovala bez emocii. Pleskla sa o zem,cakala som obdalec,kym sa zdvihne a vykroci za mnou. Lebo,ked videla,ze to so mnou nic nerobi,rychlo ju to prestalo bavit. A to kupovanie veci? Vzdy som povedala,ze je jedno,ze to chce, ja tete pri pokladni poviem,ze jej to nema nablokovat a hotovo.....a aj som to s kludnym kamennym ksichtom predavacke povedala. Zabralo tusim na druhy raz ;) Cim viac ta to bude nasierat,tym dlhsie to ju bude bavit....zasadne vzdy bez emocii. Aj my sme lezali pravidelne na chodnikoch,na pesej zone na "andela". Vzdialila som sa a cakala,kym ju to prestane bavit....a zasada,nikdy sa nevzdat prva,nedovolit,aby ti praskli nervy,aj ked je to casto velmi tazke. Ked to urobila naposledy,isiel okolo jeden panko. Zohol sa nad nu a povedal,ze on si ju berie...a vystrel ruky k nej......na dve sekundy bola pri mne,hahaha. Odvtedy,len som videla,ze ide do kolien,len som povedala,ze vidim toho uja ako ide a okamzite si to rozmyslela 🙂))
Mozno je este pre nu skoro,aby sa ucila kracat sama......este asi ten kocik potrebuje. Nejdem sa chvalit....ja som dcere nikdy nedala po zadku ani po ustach ani po rukach....nikdy. A bolo z nej tak dobre pokojne a rozumne dieta,az vsetci zirali. Telesne trestanie len prehlbi v dietati zatatost....
Ja si este od detsva pamatam,aky ucinok mala bitka na mna.....ja mam s mojou dcerou ovela blizsi otvorenejsi vztah,ako som mala ja s mojou....
Hlavne sa vyprdni na to,co si o tebe pomyslia okoloiduci....ja som.vzdy na nich len zmurkla potmehutsky....a ludia sa vzdy obratom chapavo usmiali....a mnohi aj zaspominali,ake to mali oni so svojimi detmi,ked boli malinke....ber to z lahkostou ;)
Nechaj vzdy svoj materinsky instinkt,nech ta povedie....a povedie ta spravne,uvidis. Kazda matka ma presne ten spravny kluc na svoje dieta....len ho mnohe,zial nevedia pouzit....
Sorry,som ulietla trosku....a zaspominala si 🙂

@zuzu21161 tazko sa to opisuje. Viem napisat zopar prikladov....dieta zacne ziapat ze nieco chce,zacni ziapat aj ty,,, hodi sa o zem,hod sa aj ty,,, sklbe si vlasy,zacni aj ty....jednoducho ho musis vyviest z miery tak aby nevedelo reagovat a pritom mu nebudes nadavat,bit ho ci sposobovat inu traumu. Neviem ci som pouzila spravne slova,system si musis najst sama.😉