Hranie sa s kolesom namiesto autíčka
Ahojte, neukamenujte ma, pravdepodbne iba rpbim paniku, ako stale, ale som prvorodicka a bohuzial som si nacitala niekolko veci.
Syncek ma 9 mesiacov a mame doma auticka, a on ich namiesto toho, aby sa s nimi normalne hral, tak gula prstekmi jeho kolesa, a zuzle ich. To zuzlanie je samozrejmost, spoznava svet, ale to gulanie kolies. A prave toto som citala, ze jeden zo znakov je prave to gulanie kolies.
Ja si myslim, ze je komunikativny, drzi ocny kontakt, da mi najavo, co chce, co nechce. Zatial neukazuje.
Dakujem kocky, hlavne maminkam chlapcekov.
@pribinak aha, takze je to norma, ked ho teraz zaujimaju veci ako tocenie, tahanie, tlacenie gombikov na klaviri, atd. Chvala Bohu, dakujem ti
Keby mal 3 -4 roky a nemal by funkčnú hru , len točenie kolies , vtedy by som uvažovala o autizme ( asi si narážala na to ). Ale tvoje dieťa má 9! Mesicov, čoby si ešte od neho chcela okrem brnkania si prstekmi po hracke?
@111jozefina111 Uplne normal, zaujímajú ho kolesá, neskôr bude aj na ne ukazovať, vypytovať sa a točiť.. aj na odrážadlo aj na všetkom
@kleopatra114
@poslednepogo kocky dakujem vam. Ja sa vobec nevyznam. Clovek si pozrie video a autizme zo zaujimavosti a tam hned tocenie kolies. Tak ma to vydesilo. Ja ze uz v 9 mesiacoch by sa mal hrat s nim normalne.
moja ma 16m a robi to iste.. pohoda 😁
Aj keby ocny kontakt nedrzal, s nicim sa nehral, tak autista byt fakt nemusi...jejda zeny... nepozorujte tak tych drobcov... normalne sa vyvija, rastie, bude hrat este kopu divnych a smiesnych hier, ale kazdou hrou sa uci a "spravne sa hrat", existuje nieco takeho? O autizme ako pise kocka vyssie, pred tretimi narodeninami nema zmysel uvazovat... a je tam milion inych veci, nielen kolesa...syn ma diagnostikovany autizmus od troch rokov (ale podla mna lize spektrum len velmi okrajovo) a ziadne tocenie nicoho nikdy nerobil, on mal ine uchylky 😂
@anjelicek26 to je teraz taky trend, ze za kazdu cudnu vec clovek povie ze autizmus. Vsade pocut iba o tom. 🙄 Kiezby nebol internet. 🙂
@111jozefina111 neboj, Tvoj syncek je určite zdravý, je to úplne normálne. 🙂
@111jozefina111 je toho teraz viac, lebo sa o tom viac rozprava...take deti tu boli vzdy, len teraz ich vieme lepsie diagnostikovat, podporit a hlavne pochopit. Kedysi pozatvarane v ustavoch, dnes integrovane s asistentom v normalnych triedach. Ale ano je to taka moderna zalezitost, ako oznacit "odchylku od normy"... ale ta odchylka od normy nie je vzdy zla...tito ludia su v niecom "horsi", v niecom vynimocny... ludia sa len pomaly ucia tolerancii k inakosti... ale ucia. Tvoj maly je ale urcite v najlepsom poriadku ;)
@ankare
@anjelicek26 odlahlo mi. dakujem velmi.
@111jozefina111 9 mesačný sa ma ako podľa teba hrať s autíčkom? Jedine čo vie, je točiť si s kolieskami alebo si ho podávať z rúčky do rúčky. Mám 2 deti, obe robia s autíčkami to isté, starší sa už aj normálne hrá ale len kolieska ho zaujímali dlho. Dieťa robí veľa čudných vecí...
@111jozefina111 moj syn si odrazadlo dal hore kolesami a dlhe minuty s otvorenymi ustami tocil kolieska. Tiez to vyzeralo cudne ale autista nie je
Môj ma 20 mesiacov a robí to isté, alebo si otočí motorku a točí kolesami, ale vie sa aj hrať.
Nemôžeš na základe jednej 'podľa teba zvlastnosti' určiť diagnózu.
Moja prvá dcéra bola do polroka braná ako hlucha, lebo jej nevedeli odmerať uška. Najprv v pôrodnici, potom sme boli párkrát na usnom, všade že je hlucha, ale ja som hovorila, že neexistuje, že dieťa klipka očami keď niečo buchne, otáča sa za zvukom, reaguje na meno, rozprávala, blabotala.
Az nás poslednýkrát poslali na špeciálne vyšetrenie, kde ju uspali a tak namerali že je úplne zdravá počuje.
Aj to, čo by nemusela 😝🤭 teraz ma 11r..
je v poriadku. a v poriadku bude istý čas aj to keď ich bude dávať do kolóny, alebo parkovať vedľa seba alebo zoskupovať podľa farieb, atď 🙂
nechala by som ho nech sa hraje, ved je to dieta, je to uplne normalne. V dnešnej dobe je vela hračiek a určite si v buducnosti oblubi aj nejaku inu hračku
@111jozefina111 tu si hľadala uňho autizmus keď mal 4 mesiace
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/su-to-znamky-autizmu/?page=2

@111jozefina111 9 mesačný sa ešte nevie “normálne” hrať s autíčkom. Točenie je jednoduchý úkon a preto to robí.