Išli by ste so 4-mesačným bábätkom na dovolenku do Rakúska?
Ahojte, manžel ma prehovára na dovolenku v Leogangu v Rakúsku (650 km). Ja sa obávam, či to nie je príliš skoro vláčiť bábätko po dovolenkách v zahraničí. Možno som len príliš uzkostliva. Kedy ste prvý krát boli s deťmi na dovolenke vy?
My sme počkali, až bude mať rok.
@irusa preco 😊
@zuzuliennka1 podľa mňa je to ešte malé dieťa... necítila by som sa dobre... prebaľovanie, dojčenie robenie kasiciek ak nedojci...ja mám rada domáce prostredie,kde mám režim...
@denka259 ak je babatko dojcene a pouzivas nosic, sla by som. Jemu je jedno, kde je. 🙂 hlavne ze ma cici a mamu. 🙂
Boli sme s cca polrocnym v Tatrach....ja by som pockala.
Vsade pocuvam,ze teotenstvo nie je choroba,ze detmi zivot nekonci....ale myslim,ze par mesiacov pocas tehotenstva a potom po narodeni sa snad zena moze vzdat trosku kadecoho...lebo dieta ten vylet nepotrebuje,potrebuje mat pohodlie a klud,ono z tych vyletov nic nema..a niekedy zbytocne riskujeme.
Zavisi od toho aky typ matky si. 4m by som ja zbalila plienky , kocik a seba. Nic viac take male dieta nepotrebuje. Niekto iny by zabalil pol domacnosti. S 2m sme cestovali po slovensku s 4m sme boli na dovolenke v madarsku na kupkach. Neviem preco by matka nemala z dovolenky nic mat. Ja osobne som planovala ist mesiac po porode na lyzovacku ale to mi nevyslo nakolko som mala velke oci a bola som este fyzicky rozbita.
nešla..ešte si to ani nezvyklo,že je na svete /vo svojej izbe so svojimi rodičmi/ a už ho ťahať do tramtárie...načo? čo mu utečie? čo utečie rodičom?
@denka259 s polrocnou uplne v pohode, horsie s dvaapol rocnou.
@jurinecka125 presne tak. :D my sme tento rok s nasou rok a pol radsej ani nesli k moru, by sme ju len vsade nahanali. Ked mala 11m, tak sme boli a bolo to super.
@jurinecka125 ak ti nedajbože v cudzine ochorie polročné,tak to sú iné "fukoty" ako ked 2 ročné /čím menšie dieťa,tým väčšie riziko/ takže to nie je len o tom,či za dieťaťom ne/treba behať...
@janinah to si myslíš, že 3 mesačne si uvedomuje, že práve je vo svojej izbe, teraz je na návšteve a teraz na dovolenke? Tomu dieťaťu je úplne jedno kde je, nikto ho neopúšťa, ide tam s rodičmi.
Ľudia s filozofiou - čo nám utečie? Počkáme. čakajú zväčša cely život - raz sú deti moc malé, potom moc náročné, potom moc staré, je moc teplo, moc chladno, je to moc ďaleko, je to moc ....
To si vážne myslíš, že v zahraničí nie sú lekári? Si myslíš, že rakúsky lekár nedokáže ošetriť a stanoviť diagnózu minimálne tak dobre ako ten slovensky?
@janinah tiez zastavam ten nazor....a ked uz,tak na Slovensko...ja som.bola s cca polročnym v tatrach a neviem,ci to bola dovolenka....lebo robila som,co aj doma...akurat mi uvarili a vzduch bol iny...ale starsi syn a manzel si uzivali,tak to stalo za to...osobne si myslim,ze teraz nejako mamicky medokazu tych par mesiacov zo zaciatku zivota dietata byt len s nim....inak,hotel,v kt.sme byvali bol cistulinky,eno nuno...ale aj tak som len cistotu riesila a aby sa babu nic nestalo....
Btw vsetko zalezi na tom ake pohodove je dieta aka je kludaska matka. Pokial vidis ze tvoje dieta ja viac menej pohodove, dobre reaguje na kratsich cestach, zaspi vsade nema problem tak preco nie. Potom su deti co su nervoznejsie a tammsa to asi neoplati ho buntosit a menit mu system na par dni
@sisaka 3mes. dieťa ide do iného prostredia,áno,myslím,že cíti,že nie je vo svojej izbe,myslím,že cíti,že cestuje v aute,lietadle a myslím,že nie je nadšené...nehovoriac o iných baciloch,klíme,napr. matrace v hoteloch sú isto čisté ako doma,že? a x maličkostí,o ktorých už ani nepíšem...moje deti od cca 1.5r. cestovali,more,hory,ale dovtedy sme boli na SK,max. tak u babky a stačilo ....a lekári z zahraničí? rakuskych neriešim,neviem sa vyjadriť,ale kopa Slovákov žijúcich v zahraničí berie dovolenky a vybavuje si vyšetrenie a operácie doma na SK,prečo asi.?..ale ok,vec názoru,cudzie deti mi môžu byť ukradnuté v podstate,aj na Mars ich berte,len si píšem svoj príspevok do diskusie...😉
bez problemov.... my sme boli ked mal maly 3 mesiace,super som si odychla a maly jak aj doma ,tak aj tam spal jedol-spal -jedol....za celu dovolenku nam poriadne neplakal nič.... uz o rok bola dovolenka snim aktivnejsia,nakolko zacal chodit a behali sme vsade za nim... 😅
kludne choď a uzite si... 🙂
@janinah ochoriet dieta moze ajked sedi doma 🙂 vsade v zahranici su lekari a sme v Eu takze bez problemov ta osetria vsade a este kvalitnejsie ochotnejsie a rychlejsie ako tu 🙂 vacsinou ked vidua male babo tak anilen necakas. Myslim ze nik s babom nejde do pralesa alebo do hor mimo civilizacie
@janinah to sú všetko tvoje domnienky. Ja som s malými detmi cestovala a teda čo chodi v hlave 3 mesačného fakt neviem, ale vyzeral spokojne, keď je to pre niekoho nepredstaviteľná záťaž, nech radšej nikde nejde, nikto nikoho nenúti chodiť na dovolenky. Moji rodičia s nami cestovali malo, tiež videli vo všetkom problém, ja som si to akonáhle som bola dospela vynahradila a vždy som chcela dopriať aj svojim deťom. Nikdy som si ale nekládla otázku, čo z toho dieťa bude mat, keď je take malé, počkám, kým vyrastie a bude si pamätať . Ja nechodím na dovolenky len koli deťom, ja tam idem v prvom rade koli sebe a to, že si môj syn nepamätá, že bol v 3 mesiacoch na dovolenke mi nevadí, on si nepamätá ani že bol v roku na Slovensku či v 2 v Dominikanskej, či v 4 v Kalifornii no a? My s mužom si pamätáme, naša staršia dcéra si pamätá a syn si môže pozrieť fotky, keby strašne chcel. Keby som čakala do jeho 5-6 rokov nevideli by sme kopec zaujímavých miest, nemali kopec spoločných zážitkov ako rodina. Nikdy nevieme, čo sa môže stať, dnes sme tu zajtra nie, život si treba užívať a necakat na zajtrajšok.
K utkvelými predstavám niektorých Slovákov, že nie je nad slovenské zdravotnictvo sa nejdem vyjadrovať, lebo sa tu strhne hádka. Za seba, vždy keď ideme so synom na Slovensko dúfam, že žiadnych lekárov potrebovať nebude, tejto traumy zo stretnutia so slovenským zdravotníctvom ho chcem ušetriť
@terezka1947 ale tu ide o otca, ktory dovolenku vymyslel 🙂
@denka259 kludene chodte..v Leogangu je kraaasne..co sa tyka dovci s malym kludne by som isla,my sme boli so 6 tyzdnovym v chorvatsku a k tomu dvaja starsi a v pohode..podla mna kludnejsia dovca ako teraz ked ma rok😉
Ja som bola s dvaapol mesacnym na Donovaloch lyzovat. Teda, ja som nelyzovala (ani on), ale dcera s pozicanou kamoskou ano. A bolo to uplne v pohode. Maly chrapal na horskom vzduchu ako do vody hodeny, baby sa vylyzovali, ja som chodila na prechadzky a neriesila varenie, upratovanie a firmu... Super nam bolo. Len chlap volal dvakrat do dna a omdlieval hrozou, aby deti neochoreli a nemuseli vychutnavat sluzby slovenskeho zdravotnictva 😂😂😂 (on mal tu cest raz vidiet Kramare zvnutra, odvtedy je presvedceny, ze Slovaci ziju NAPRIEK sv ojmu zdravotnemu systemu. A ze mame v rodine lekara, ktory splna vacsinu predsudkov o lekaroch, asi mu to nevyhovorim...)
@denka259 uplne v klude, pri prvom su obavy prirodzene, pri tretom uz ides s 10 dnovym novorodencom aj na strkovku 😃 samozrejme ze som sa nekupala ani ja, ani dieta, ale zvysne deti maju pravo tiez na zivot po narodeni surodenca, takze neriesis
@irusa mne sa zas paci ze vypadnem zo stereotypu, prebalit a nadojcit ho mozem kdekolvek... no je to na kazdej rozhodnuti - niektore idu uz s 2mes. dietatom, ine cakaju do 2rokov, my pojdeme v auguste - maly bude mat 8mes. a to je uz v pohode...
ale uz pri druhom napr. ak sa naskytne moznost, pojdem aj 5mesacnym, nie je problem, zavisi tiez kam...
ale podla mna je taka zlata stredna cesta viac ako pol rocne dieta a niekam nie moc daleko, napr. USA a tak, skor Chorvatsko, alebo europske letoviska, to sa podla mna v pohode da
nešla by som. Pri tretom dietati som mala 2x zápal prsníkov, ATB, chcela som si vychutnať bábo. Všetky dovolenky počkajú, chcela som oddychovať a tešiť sa z maličkého. Ideálne je isť k babke na dedinu, nech varí a stará sa, to je dovolenka pre maminu aj bábo
Každý Ti tu bude radiť podla seba, ale Ty zváž, ako to cítiš, či práve teraz potrebujete dovolenku 650 km, či je to prínos. Ved každý má iné predstavy o dieťati a dovolenke
@ukulela nerozumiem
My sme boli minuly tyzden v Nizkych Tatrach na 5 dni. Cesta cca 120km. Maly ma 5 mesiacov. Uz papa prikrmy. Doma zavarene mi skysli. Museli sme narychlo kupit vyzivy (z coho som vobec nebola nadsena, ale varit nebolo kde). V noci bol hore kazde dve hodiny, doma uz prespi zhruba celu noc. Raz nechcel byt v kociari, raz nechcel byt v nosici, cestou domov tak krical v sedacke, ze som ho na dialnici musela vybrat, ucicikat na rukach a ked zaspal, opatrne som ho vlozila naspat do vajka. Povodne sme chceli ist do Chorvatska, ale okolnosti zariadili, ze sme nesli. A boli sme len radi. Este dnes sme z tej dovolenky obaja unaveni, no musime nejak vyplnit prazdniny aj nasej 11.rocnej..

My sme šli keď mala mala 2m . A všetko v pohode ...