Je 150 eur za dvojtýždňové stráženie dieťaťa málo?
Ponúkam stráženie detí a mám už aj niekoľko skúseností, všetko išlo o veľmi milé detičky a pre mňa to bol plnohodnotne strávený čas, pretože som si aj celkom fajn zarobila. Za hodinu beriem 4 eurá. Rodičia nemali problém túto sumu akceptovať (napr. za stráženie 2ročného dievčatka 8 hodín som dostávala 30 eur). Teraz mi však zavolala pani, veľmi milá a otvorená, že potrebuje postrážiť 11ročného syna počas jej pracovného pobytu v zahraničí. Ide o 2 týždňe, ktoré zahrňaju odprevadenie chlapca do školy, poobede jeho vyzdvihnutie, naučenie sa, pripravenie večere - všetko normálne okolo chlapca v tomto veku. Samozrejme mám v domácnosti aj prespávať. Sú tu navyše dva víkendy, kedy som s dieťaťom celý deň. Na ponuku som pristala a pani mi navrhla sumu 150 eur za tie dva týždne. Čo si myslíte o tejto sume - veľa alebo málo? Veľmi ma zaujíma názor niekoho iného.
ked som robila Au-pair v Nemecku (3 deti - 2,4 a 6 rocne) , tak som mala na 2 tyzdne 100 eur len ako vreckove - mala som zabezpecenu stravu, ubytko, elektricenku a robila som vlastne tych cca 8 hodin denne, obcas vecer nejaky babysitting, ale vikendy vacsinou volne...... takze z toho hladiska mi pride 150 Eur za 2 tyzdne 24 hodinovej sluzby malo.....
teraz tu v SR som na RD s tromi detmi a na mesiac dostavam 200 Eur rodicak - takze na dva tyzdne 100 EUR, a som s nimi 24 hodin denne, takze ak sa na to pozriem z tejto strany , tak 150 Eur je pekna suma.
Chlapec je v SR, @footballfun je tiez tu, tak tazko si urcovat sumu podla toho, kolko sa plati za opatrovanie seniorov v Rakusku alebo Kanade....
@footballfun mne to pride uplne smiesna suma... Ved to by za mesiac nebola ani minimalna mzda!
Me to Velma zodpovednost a pre teba znacny diskomfort. Pre mna by bola realna skor sums 500e, menej by some so ani nedovolila ponuknut,naozaj.... A co sa tyka toho ze so zmenila nazor, tak to mi pride uplne normalne, presne postavila ta pred hotovu ved tak so zbrklo suhlasila a potom so as na to vyspala. Vobec heroes co so o tom pomysli, ide o teba, nauc sa but asertivna!
@aliza to nebolo rýpanie ak si nepochopila, ale chcela by si byť s dieťaťom s tunajším platom na SK alebo radšej UK, asi radšej UK, ja osobne sa nesťažujem ja si dokážem dosť slušne zarobiť aj popri materskej, ale nie každý má tú možnosť a bez môjho príjmu s rodičovským tak neviem neviem, možno som už len zvyknutá na iné pomery
Ja by som to brala za 150e v pohode
@footballfun a to tam budeš nonstop bývať?
ja strazim rocne dietatko za400eur meacne... chodim ku nim kazdy den takze cesta - 120eur.... od 7,00 do 17,00...ranajky, obed, vlastne.... a ak je starsie 4rocne dieta chore, tak aj to strazim aj napriklad teraz, maju chripkove prazdniny v skolke, takze aj teraz je doma..... asi tak...
@aliza to máš pravdu, že je to len príspevok. Mala som napísať "niektoré slobodné mamičky, ktoré nemôžu popri RD pracovať (z akéhokoľvek dôvodu)". Nešlo mi o to porovnanie, ale o pohľad z viacerých strán na otázku, ktorú predostrela zakladateľka.
Rada by som ťa ale upozornila na to, že témy na MK sa delia na otázky a diskusie. Toto je diskusia, nie hádka. Ak by si namiesto vyjadrení "to nemyslíš vážne" a "buď rada, že..." zvolila formulácie typu "nesúhlasím", "mám iný názor" alebo "myslím si, že..." tak sa tu všetkým bude diskutovať príjemnejšie. 😉
podľa mňa je to málo, na to že si musíš svoj život na dva týždňe prispôsobiť ďalšiemu dieťaťu .... ja som platila za týždeň od osmej do tretej 100 Eur, bez víkendu, ale to som nemala na výber, lebo som nutne potrebovala stráženie a už som nemala koho tak rýchlo zohnať, ale na druhej strane záleží ako potrebuješ tie peniaze, ak ti veľmi pomôžu tak asi nemáš o čom rozmýšľať, ale určite by som skúsila vypýtať aspoň 200 Eur, myslím že pani skúsila ísť od úplne nizkej sumy a ak to naozaj potrebuje tak bude súhlasiť aj s 200 Eurami. Podľa mňa nezoženie len tak niekoho spoľahlivého za 150 Eur, za takých podmienok, Strážiť nonstop cudzie dieťa je veľmi zodpovedné, myslím, že ešte ťažšie ako svoje. Toť môj skromný názor. 😀
@footballfun myslim, ze do uvahy je potrebne zobrat i obrovsku zodpovednost a v tomto smere je 150€ skutocne velmi malo. Ale - co je dost za 2 tyzdnovu starostlivost o cudzie dieta? Moze sa stat, ze dieta ochoriet, moze utrpiet uraz a potom to nebude len o odprevadeni do a zo skoly naucenie sa a pripravu vecer - bude to o celodennej starostlivosti o chore dieta. O tomto si tiez pohovorte s matkou dietata, nez si dohodnete definitivnu sumu Ja by som asi zvazovala dohodu 20€/den ak sa nic z vyssie povedaneho nestane a dvojnasobok, ak by prislo k stavu, ze musim "byt v strehu" pri chorom dietati 24 hodin denne.

@maznacik007 ale to nemozes predsa takto porovnavat 😕. keby sa ti Slovaci narodili tu v UK, tak by medzi tych asocialov predsa patrit nemuseli. Nemozes porovnavat podmienky na Sk a v UK. Ano, vacsina SLovakov tu ide prave kvoli istotam, ake im ponuka britsky socialny system, ale to je skor vypocitavost a zneuzivanie. Ja sa pohybujem medzi ludmi, ktori ziadne benefity nepoberaju a su to ludia z roznych kutov sveta. A zubar tu tiez nie je zadarmo, ak ovsem zase nie si asocial 🤐 . A ano, bezplatna NHS, ale myslim, ze taku zdravotnu starostlivost by ste urcite nechceli, ze? vsetko ma svoje za a proti, preto sa netreba stazovat, ale vazit si to, co mate.