Je cumlík pre sedemročné dieťa normálny?
Prepacte ze anonym.
Ja si myslim ze ja som ta blba v nasej rodine iba mne to pride blbe ked zdrave 7r dieta ma dudel
Vsetko sa riesi kazda debilina v mojom zivote sa rozobera, preco nemam urobene obocie, som bleda daj si make up...zafarbi sa ,,,, ale sestre nikto nic nato nrpovie ze 7r ma dudel. Ja sa nestaram ale uz mi to je ozaj divne ze kazda fotka co posle tak je s dudom a ostatok sa tesi a lajkuje, mne len vynadaju ze dieta na zahrade je skaredo oblecene jak ciganske decko . To ho mam kazdu hodinu prezliect ked ma 2r a vsetko chyta?,??
Veď keď sestra rýpe rak sa otvorené opýtaj prečo má skolak dudel? Ten už nenosia ani škôlkari a určite mu to ani zdravotné neprispeje
Ale pocitaj s tým, že asi sestru dobre vytocis a po ďalšie nechápem prečo posielaš ale o dávaš foto dieťaťa na internet
Dúfam ze toto je vymyslená téma, videla som to už ale u našich neprisposobivych občanov. Taka matka by si mala uvedomiť ze ubližuje hlavne svojmu dieťaťu. Ved preboha, 7 ročný uz je prvák? Možno už aj druhák? To vedia v škole ze ma ešte dudel ? To je hrozne mam doma 7 ročného a neviem si to ani predstaviť.... až mi je blbo.
@tehotna40 je prvak. V skole ho nema, nosi ho vo vacku, doma povie ze Cez den som mal chut taaaak dudkat ze az a oni sa smeju
Mne to je luto lebo mame rovnako stare deti a u nas sa syn divi ze preco dudka, moje 2r chcel teraz vyhodit dudle lebo uz ani nechce duduva zle spava ked ho ma, a vsetci do mna ze ms 2 roky nech dudka
Tak ked jej to nikto nepovue, zacni ty.
@tehotna40 sme biela rodina, ziadna osada prave naopak dobre zabezpecene obe strany, mna to mrzi lebo ak hocico poviem tak moj nazor je vysmiaty lebo som najmladsia
@martinkatinka to je zbytocne, vzdy ked som nejaku temu zacala sa urazila a mne vynadala cize uz sa iba nutene s nou bavim o detoch a nic viac aby sa nevyvolal konflikt
@pribinak ja nedavam foto na net, to oni v skupinke na wapp mi posielaju
Ak má 7-ročné dieťa dudel, ja by som to negatívne okomentovala vždy! Sestre. Lebo tomu dieťaťu to škodí vo viacerých rovinách. Ak sa taká fotka objaví napr. v triede, tak sa mu budú posmievať. O zuboch a podnebí ani nehovorím. A je mi jedno, že dieťa má matku. Ozvala by som sa v záujme dieťaťa, nie s úmyslom ju kritizovať.
Zjavne normálne vzťahy nemáte, keď majú potrebu všetko komentovať. Ja by som sa do toho nestarala a obmedzila komunikáciu s rodinou na potrebné minimum, na čo sú ti tieto toxické poznámky? Nezmeníš ich.
A dvojročnému by som cumeľ tiež vzala, ak vidíš, že je to skôr na škodu. A neinformuj nikoho vopred. Urob to a hotovo. A ani potom nehovor. Ak by rodina komentovala, povedz normálne, že už to nepotrebuje. 🤷
Poslem jej foto môjho chrupu v 42r?
Prvý strojček som mala v detstve, druhý, keď som mala 25r. To som si už platila sama, stal ma 2500€. Teraz opäť riešim invisalign, bude ma stat 3500€, plus zuby musím aj do budúcna zafixovať.
A predkus už môžem riešiť len chirurgicky.
Tak obmedz kontakt, zablokuj sociálne siete a daj si od tých ľudí na čas pokoj.
7 ročne a cumel . Niee tomu neverím však to je už hanba aj keby malo 4 r nie to 7 ,🙈 a čo chrup to aký bude mať
Keby 7r. dieťa mojej sestry malo dudel tak jej normálne poviem, či ho to už nechce odučiť. Nič viac nič menej, každého vec. A nabudúce keď sa budú zase starať do teba tak im povedz, nech sa nestarajú alebo niečo v takom zmysle. No ono je to všetko o vzťahoch a komunikácii v rodine.
S takými ľuďmi by som sa nestretávala rodina nerodina. Si dospelá najvyšší čas pochopiť, že nemusíš udržovať kontakty ktoré ti ubližujú.
@januska12323 ano snazim sa moja mama to nechape ale
Boze, neviem si prestaviť, ze moj 7 ročný by dudkal
To si teraz vypichla ten dudel, lebo uz si nevedela co ine? Neviem, ako ti to rozpravaju s tym obockom a podobne, ale neberies si to len viac, nez je to myslene? A ak nie, da sa to riesit jednoducho. Povedz im vsetkym ze dajte mi pokoj, nestarajte sa a nehovorte mi to, je to moja vec. A ty urob to iste, prestan riesit, ci ma 7r dudel, je to ich fakt ich vec, ktora ta nijako negativne neovplyvnuje.
@lilitela co? Asi nechapes moj prispevok. Narazky na mna su mi u prdele len som chcela v skratke naznacit situaciu
teraz som precitala, ze to nie je tvoje dieta co ma dudel, tak v tom pripade neries ostatnych len seba. Bude ti lahsie, naozaj. Mna by slahlo riesit dokola vsetkych.
Sestre mozes povedat svoj nazor, slusne ponuknut s tym pomoc ak potrebuje maleho oducit a to je vsetko co mozes urobit, nevsimat si blbe reci, alebo si povedat svoje a kontakt prerusit
@lakebabe hrozne, moja neter mala dudel do 4 rokov už to sa mi zdalo divne , a vždy keď boli u nás som zobrala "pozri tvoja sesternicka ma rôčik a uz nema dudku vypluj to" a celý čas si ani nespomenula, a potom švagriná ze to sa nedá oducit až keď sa jej v škôlke smiali tak ju začala oducat, samozrejme zuby uz krivé a dodnes šušle, už ma 6 rokov, nepomohla ani logopedička.
@katica06 to je extrémne divné, som názoru, nechajme byt deti detmi ale keď mu to kazí zdravie , psychiku a ten rodic mu to aj tak dovolí, to nepochopím. Pôjdu zo školy na celodenný výlet a co tam bude plakať ze nema dudel 😀 ved môjmu synovi sa spolužiaci smejú napr za okuliare, viete ako ho deti vysmeju za dudel ?!
Tak ak riesis iba ten cumel, neries, nijakym sposobom to nezasahuje do tvojho zivota.
Tak davaj fotku do skupiny iba ked je este cisty 😉. Oblecies a hodis foto a mas pekne oblecene dieta. Odfotis dieta nad knihou, odfotis dieta ako je príborom, ako hra šachy, ako skladá rubikovu kocku. A mimo toho si rob svoje fotky iba pre seba. Aspon by som tym nasrala, ked uz by som sa zdržala inych poznamok. Prosim ta vazne to neries. Ani dudel synovca neries, kasli na to, nie je to tvoje dieta.
@betulinka1 nie praveze ja poslem raz za cas a je mi jedno co prave ma na sebe, moje deti su denno denne 100% ciste ale na zahrade ked sa hraju nebudem po kazdej skvne ho vonku hned prezliekat, denno denne nove veci maju este sa nestalo ze tricko dva dni po sebe takze neviem ako to maju ine mami ale my ked sa hrame v blate tak sa hrame a nerozmyslame ze boze to aku spinu mame na sebe
Dudel ich ignorujem ale vidim ze aj inym to pride cez ciaru
Minule sme videli cestou do školy .. mamička nastupovala s dcérou , prváčkov do auta a dievča malo v ústach cumel 🙈🙈🙈(poznám ich z videnia tak viem že je prváčka)moja dcéra nemala dudel a ani druhej neplánujem dať keď sa narodí

Bude mat nespravne tvarovane podnebie a chrup. A normalne to tiez nie je. Ale kedze to dieta ma svoju matku, tak..........