Je dobré mať v dnešnej dobe dve deti?
S touto životnou situáciou, čo momentálne riešim, viem, že si musím poradiť a rozhodnut sama, no aspoň si chcem prečítať vaše názory mamičky. Dúfam, že to čo chcem napísať sformulujem správne . Máme s manželom jednu krásnu 4 ročnú dcérku, manzel pracuje na dobu neurčitú, ja bohužiaľ v júni končím s prácou, máme hypoteku na byt a dilemu,čo robiť ďalej, mať druhé dieťatko, čo by sme chceli a hlavne naša malá alebo mám hľadať prácu. Mám obavy, ci je správne popri hypoteke mať druhé babo, bojím sa,že ich nebudeme vedieť zabezpečiť.
@bluerose napadlo ma take krasne prirovnanie (z vlastnej hlavy ) 😀 na margo tych rodinných much 😀 .Rodina bez much bud nezazila horuce leto,alebo ma '' ochranne sietky '' ktorými sa reprezentuju navonok. 😀 Po sedliacky napisane....rodina co nema muchy nevie co je to laska alebo sa pred okolim hraju na dokonalu rodinku.Mat muchy je zdrave...priam povinne 😉 😀
@decode
@alexmianina
@cmulinko
@zabka1987 Milé dámy, musela som to troška oživiť, lebo tie vaše stupídne pritakávačky jedna druhej sú fakt nudné a trápne 😀 A do môjho šťastia je vás veľký falus 😀
@petra7777 Na mňa sa vyvršovať nemusíš 😉 Jediné trápne správanie je jedine tvoje. Vidno, že nedokážeš akceptovať názory druhých ľudí. Sama máš dve deti, tak nechápem toľké pohoršenie. Ty predsa neživíš rodiny s ôsmymi, tromi, či piatimi deťmi. A poukazovať na to, že tie z viac početných rodín chodia na potraty??? Keby nemáš tak starých synov, typla by som ťa na názory určitých dievčat, ktoré ešte sami nevedia o čom rozprávajú, no napriek tomu sa musia vždy vyjadriť.
Pekný deň
Kazdy nech si urobi deti kolko chce a na kolko ma a na kolko sa citi. A co ma s tym dnesna doba? Od coho je lepsia,alebo horsia od inych dob? Predsa kazda doba ma nieco dobre a nieco zle. A milujem mamicky,vo obvinuju jednodietky z pohodlnosti. Mozno som pohodlna,no a co? Co je na tom zle,ze nemam nervy na viac deti? Mozno som lepsia matka ako ta,co ma 3-4 deti. A mozno.........
@pastelka99 pozri, hypoteku ma dnes takmer kazdy, to by nikto nemal deti asi pomaly...a to, ze mate hypoteku, je nedostatocna informacia, lebo nikto nevie, kolko vam popri hypoteke ostava na zivot a ake mate naroky...takze, to sa neda vobec zhodnotit. Kazdopadne si myslim, ze surodenca je dobre mat a ak sa to da, isla by som do toho. Moze sa stat, ze o par rokov budete lutovat, ale uz bude neskoro. Zatial si ale nemyslim, ze vela ludi olutovalo, ze malo druhe dieta. Ja mam tretie a dakujem za nu. Hypoteku, samozrejme, mame tiez. Ale ak by som mala kalkulovat, nemala by som ziadne deti. S detmi je to lepsie 😉
@pastelka99 no a inak, mala som to tak, ze takmer dva roky na MD a RD, potom na cca rok do prace a znovu na MD, vyslo mi to tak, ze mi skoncil rodicak a rovno som isla na dalsiu MD, ale mala som zaroven rok odpracovany, vysla mi materska cca tolko ako plat, ale ako ucitelka som zas vela nezarobila
@hammy asi len to, ze niektore deti vedia byt krute ☹ a zrovna moja kamaratka to riesi s jej dcerou piatackou, ktorej sa spoluziacky smeju, ze este nikdy nebola nikde lietadlom a chodi ako "socka" do Chorvatska...uz sa desim ked budem mat ja dieta/deti v skole ach jaj...
jj no, tak na krik niekedy staci aj jedno:D
@petra7777 ja mam v dnešnej dobe 5 deti a som hrda a ano, aj ja verim ,že sa o nás stara Boh a vždy sa aj staral, lebo inak by sme tu neboli a nezvladli to. A možem Ti povedať, že dnes sa mám lepšie s 5-timi deťmi, ako pred rokmi s dvomi, ked malnžel nemal pol roka vyplatu a museli sme is požičiavať od rodičov, kedm uju konečne dali tak vratiť ,ale sme tu a ani potom som nezmyšlala inak, a mám tlko kolko nám bolo nadelene. Nie každa ktora ma 4 a viac deti je nejaka negramotna hlupana Tak tu neuražaj .
@bluerose to je fakt hrozné ..... 🙄 ale aj tak, deti sa budú smiať za priezvisko, okuliare, oblečenie, ale aj chybičky krásy... a mnoho ďalších vecí ....
a ďalšia vec, niektoré rodiny majú na dovču na ostrovoch aj s 3 deťmi, a niektoré si to nedovolia ani s jedným... a nikdy človek nevie, čo bude neskôr, či nepríde o prácu... atď, tak to by nemohol mať dieťa vôbec, ja len tak, že mi to prišlo čudné, čo zlé je na dovolenke na SR.... a inak také Tatry zase nie sú najlacnejšie 😝 😀
My mame 3 deti a to este male ( takmer 5-rocneho syna, 9,5 -rocneho syna a 20-mesacnu dcerku.Mame hypoteku na 33 rokov, po zaplateni vsetkych uctov nam zostane cca 200 eur do dalsej vyplaty a zijeme.A mame vsetko, nic nam nechyba.Len vieme peniaze zadelovat.Kto umi, ten umi, kto neumi, ten cumi.Nikdy nelutujem, ze som sa rozhodla mat 3 deti.Hoci manzel ma velmi komplikovanu povahu, nelutujem, ze som prvemu synovi dala este 2 surodencov.Manzel je aky je, aj ja sa casom pominiem a surodenci budu to jedine, co tu synovi ostane a to jedine, na koho sa bude moct obratit a kto mu bude moct pomoct,Hoci je tazka doba, dieta by v nej nemalo byt samo.
@hammy Tak zalezi samozrejme ci ides Tatry do penzionu alebo hotel Kempinski 😀 Ale ano, vzdy si dieta nieco moze najst..len vies, ked v tej triede kazdy uz aspom raz niekde letel a niektore detska chodia na Kanare ako niekto do Senca, tak to chudobnejsie dieta je proste outsider 😖 Kamaratka to teraz riesi a nevie si s tym rady a neraz povedala, ked ma toho po krk, ze nenavidi svoj zivot 😔 Dcerka sa trapi a ako jej pomozes? Mozes jej hovorit, ze to nie je pekne od tych ostatnych deti a ze su namyslene a bla bla, len ona vidi, ze nema kamaratky a vsetci sa jej smeju. Neviem kde byvas ty, ale vo velkom meste ak dieta nedrzi krok s imidzom, tak to ma vsade velmi tazke, hlavne druhy stupen ZS a SS 😔 Peniaze v dnesnej dobe...no nejdem sa vyjadrovat, samu ma to stve, ako to medzi mladymi teraz bezi, novy mobil, novy tablet atd... 😠
200 Eur??? Aj na kuchynu a vsetko ostatne??? Tak to klobuk dole, fakt v dobrom ale to fakt umite, ked toto staci 😕 pat_mat_minnie
Baby mna by zaujimalo, preco pisete, ze ked sa pominiete, tak surodenec bude to jedine co vasmu dietatu ostane?? Ved predsa chlap sa ozeni, zena vyda a budu mat svoju rodinku nie? Ja som jedinacik a nikdy som sa sama necitila, a necitim ani teraz, ako dospela, mam muza, dieta, k comu surodenec? Ved ledva stiham moju rodinu a kde by som sa este stihala venovat surodencovi? Manzel ma sestru a teda vobec sa o seba nezaujimaju. Zavolaju si akurat na narodky. To je akoze to, ze surodenec je to jedine co ostane? No dakujem pekne...a to mam v okoli dost pripadov, kde si surodenci nevedia prist ani na meno, rozhadani su..jedni sa dokonca ani len nepozdravia ked sa stretnu! A to ich rodicia tvrdia, ze ich vychovali v laske a spravodlivo...no kde sa stala chybicka? Dalsi pripad, kamoska tazko ochorela, chcela pomoc od brata a on co? Ze sorry segra, nemam cas, musim na sluzobku, lebo sef ma vyhodi...tak ako wtf? radsej sama s manzelom a dobrymi kamaratkami nez s takym nanic surodencom.. Ano ja viem, ze sa mozu aj lubit aj pomahat...mna len zaraza, ked tu pisete, ze robit si dieta preto, aby tu raz to jedno neostalo na vsetko same 🙄
Jejda ludia,tato diskusia uz nikam nevedie...
@petra7777 Hoci si mi nic neadresovala, neda mi nereagovat.Mas tak vysoke ego, ze aj Mount Everest moze ist do zadku!Co si kruci o sebe myslis, ze tu zhadzujes kopec zien?Moje pekna, ako sa vravi KARMA JE ZDARMA a ako vysoko si myslis, ze si, tak hlboko padnes na hubu.Neznasam totiz ludi typu hovno, co si o sebe mysli, ze je torta.Takze Ta poprosim, krot v sebe svoju pychu, nadutost a povyseneckost, nech si ktokolvek,jedneho dna zhnijes v zemi rovnako ako my ostatni nezaleziac na tom, ci mas VS, pred domom Mercedes alebo si skoncila len zakladku a ledva sa pretlkas od vyplaty k vyplate.Ak si tu prisla len buzerovat a vyvysovat sa nad ostatne, tak si myslim, ze na Modrom koniku nemas co robit.Prajem Ti pekny vecer.
@dianab No veru.Tolko nam ostane.Velakrat.A vobec nic nam nechyba.Nikdy sme nepocitili nudzu.Mame vsetko, co potrebujeme.Zda sa to neuveritelne mozno niekomu, ale asi vieme nakladat s peniazmi.🙂
@pat_mat_minnie Keby si pozorne prečítala môj prvý príspevok, ja som sa do nikoho nenavážala, ani nikoho neurážala....Tie "supermatky" sa pustili do mňa...ako supy.....len preto, že mám iný názor.....Tak si tie svoje výlevy niekam strč 😀 Pekný večer 😀