Je možné odplienkovať 1,5-ročné dieťa?
Dievča, rok a 7 mesiacov?
Z mojej skúsenosti áno, syn ako 1,5 ročný chodil na nočník cez deň samozrejme. Noc sa odnaučil okolo 3 rokov.
Je to rôzne. Môj mladší syn sa naučil od 1,5 roka cca za nejaké 2-3 týždne a úplne bol bez nehôd, ani cez obed a ani v noci. Nikdy sa mi nepocikal. Starší ako 2,5 ročný. Bál sa nočníka.
Dcéry sa odplienkovali samé, jedna v 18m rovno aj na noc. A druhá v 19m na deň a o mesiac aj na noc.
Vôbec to nie je nezvyčajné.
A rovnako je v poriadku, ak má dieťa plienky dlhšie.
A teda mladšia dcéra nevedela v 18m ani chodiť, nie ešte po schodoch a iné návody, kedy je dieťa pripravené.
Mojich styroch ano, troch hned aj v noci, mladsia dcerka mala na noc plienku este dlho... ale po tyzdni boli bez plienky... neni to ale ziaden "manual" ale dozrievanie mocoveho mechura, cikali vtedy malo a koncentrovane, ziadne ucvrkavanie,a le kazde 2-4h nacikali celu plienku, pred tym si chytali medzi nozicky, videla si na nich, ze vedia, ze im treba, tak sme zacali...kupili sme nocnik a po tyzdni to dali... nehody sme nemali... skusit mozes a uvidis... su deti, kde to ide v pohode...
Môj sa odplienkoval sam v roku a štyroch mesiacoch cca, ja som mala v pláne ísť na to postupne, pomaly.. On si vybral ale rýchlu cestu kedy plienky nechcel ani za boha, čiže sa odplienkoval aj rovno na noc a bez nehody.
Za mňa je to skoro, ale počúvala som dieťa a jeho potreby.
preco by nebolo? mam tri deti, chalani odplienkovani ako 20-22 mesacny (vobec uz nemali plienky ani na noc) a dcera mala 17mesiacov ked som ju odplienkovala do tyzdna. Dve mladsie deti mi boli na latkovkach a tam to slo velmi rychlo, ziadne natahovanie sa mesiac ako pri prvorodenom (ten mal Pampersky) - vsetky deti chodili na normalny zachod s redukciou, ja som nocnik ani neriesila (mam citlivy zaludok a nezvladla by som nocnik vylievat)
hlavne ak je dieta pripravene sa nedat, ist za odplienkovanim, stale ho sledovat, idealne ak v lete odplienkovavas a beha v letnom oblecku
Moja mala sa pytala v takom veku, takze ide to. Len asi kazde dieta je ine, jedno sa chyti a ine nie. Skusaj, ale netlac na pilu.
Môj sa sám odplienkoval v tom veku, ja som ani spodné prádlo pre neho nemala. Za to na noc to trvalo podstatne dlhšie. Staršie tak okolo 2 rokov, celkom rýchlo. Možno keby som ich cielene skúšala, tak by to dali aj skôr, ale ja som počkala, skúsila som a pochopili. Jedna ešte tak mesiac bola v noci na plienkach, druhá za 3 dní bez všetkého a to jediná zaspávala s fľašou mlieka. Je ti veľmi individuálne. V tomto veku to môžeš skúsiť, ale keby to nešlo, nechala by som to tak.
Možné to je, ale určite nie u každého dieťaťa. Takže skúsiť môžeš, ale zase by som to nehrotila, ak to fungovať nebude.
Áno, najstaršia mala 1,5 roka.. druhá mala 1 rok a 2 mesiace, a syn od 1 roka bol bez plienok ..
Áno, je to možné. Môj starší syn bol úplne bez plienky od 1 a pol roka, mladší už od roka. Deti treba učiť na nočník hneď, ako zvládnu samostatne sedieť a oni už rýchlo pochopia, že je pohodlnejšie vykonať potrebu tam ako sedieť si na vlastných 💩.

Moj stredny syn sa odplienkoval sam ako 1,5 rocny. Najmladsieho sa mi to podarilo ako 3 rocneho. Ale v noci sa pocikaval az do 7, ci 8 rokov. Teoreticky to mozne je, prakticky zalezi od samotneho dietata.