icon

Je možné, že náš syn má modré oči?

29. feb 2024

Ahojte. Je prosím možné, že nás syn má modré oči? Dnes ma muž konfrontoval “zo srandy”. Že po kom má syn modré oči. Ja mám hnedozelene muž tmavohnede niekedy až do čierna. Zreničky mu prakticky nevidno. A nie naozaj som nebola ani so susedom, poštárom ani na umelom oplodnení. Občas som sa nad tým zamyslela ale až doteraz som to neriešila vážne. Ani neviem akého doktora by som sa na to opýtala. Gynekológa? Moc ďakujem a krásny vecer

Strana
z2
beronsche
29. feb 2024

Jedno moje dieta ma blondave vlasy, my s muzom nie sme blondaci. Zvyknem z casu na cas dostat otazku, ze po kom ta blond farba, obcas este aj s velavravnym uskrnom na muza. Trapne..
Inak mojmu dietku sa aj oci menili, najprv modre, potom do cca roka krasne zvlastne zeleno- hnede, neskor coraz hnedsie, az sa zastabilizovali na obycajne hnede.. 🤪 takze blondak s hnedymi ocami.

janettdamian
29. feb 2024

Obidvaja rodičia zelené oči -3 deti a každé má inú farbu oči, tak ako je uvedené v tabuľke 🙂

nika1971
1. mar 2024

obaja s muzom mame zeleno hnede oci...synovia maju modre a hnede

taktotedanie
1. mar 2024

A zavisi od toho kolko ma rokov dieta

autor
1. mar 2024

Ďakujem všetkým za odpovede ste zlate.

@taktotedanie Bude mat rok a pól a vyzera to že tá farba je už zastabilizovana .

ivana11155
1. mar 2024

na VS sme skrtli do genetiky a profesor nam hovoril, ze tam nieco nesedi😍 ak dvaja hnedooki maju prve dieta s modrymi ocami. Ostatne kombinacie su ok.

Co si pamatam geny:
hnede oci: AA alebo Aa
zelene oci: Aa
modre oci: aa

Tvoje muz hnede oci; gen: Aa
Ty zelene oci gen: Aa
Dieta modre oci: aa
Mne vsetko sedi.

silvia2013
1. mar 2024

oči sa dedia aj po starych rodicoch .

trisha_r
1. mar 2024

@dzejsik úplne v pohode môžu byť, niekto v predkoch mal modré

emiw
3. mar 2024

My s manzelom mame presne takej farby oci, ako vy. Narodili sa nam deticky a jedna mala modre. Ono sa to casom zmenilo, dnes ma 1,5 roka a ma ich hnedozelene ako ja 🙂

marika39
3. mar 2024

naši mali oco tmavohnedé oči , mama hnedozelené , vlasy obaja tmavohnedé,a dve sestry máme špinavoblond s modrými očami🙂

lusyc
3. mar 2024

hehe, my sme 4.stlpec z obrázka, ani jedno dieťa zelenooke, 1x hnedé, 2x modré
Tmavooki rodičia a svetlooke deti v pohode, rodič môže byť nosič modrej, zelenej, ale prebije uňho hnedá. U dieťaťa sa stretnú dve svetlé, od každého rodiča po jednej časti génu a je to.
Horšie je to opačne, na zamyslenie, ale príroda je kuzelna.

taraxa
4. mar 2024

Je to uplne v poriadku, dokonca aj dvaja modrooki mozu mat hnedooke dieta. Som geneticka, geny pre oci nie su podmienene len jednym genom, ovplyvnuje ich viac a tym padom farba oci o rodicovstve nic nepovie 😉

Strana
z2