icon

Je normálne ak 4-mesačné dieťa váži viac ako 8-mesačné?

30. apr 2025

Ahojte,
je podla vas ok ked 4 mesacne dieta vazi viac ako 8 mesacne? Dakujem za vas nazor.

luccija
30. apr 2025

A čo je na tom?veď jedno môže byť útle, druhé sa narodilo s váhou 4 kg.Kazde dieťa je iné, ak prosperujú obidve nie je čo riesit

evcagabi
30. apr 2025

Podla mna je to uplne individualne. Aku mali porodnu vahu? A cie su to deti ked ta to trapi? 😅

heminepa
Autor odpoveď zmazal
colsami
30. apr 2025

Nemozes porovnavat dve rozne deti. Ved jedno sa mohlo narodit ako 4,5kilove a pribera v prvych mesiacoch 1,5kg na mesiac. A druhe mohlo mat ledva 2kg a aj pribera pomalinky.
O rok mozu byt uplne rovnake.

Hadam ani jedno netrpi extremnou obezitou ci kachexiou, co riesis 🤷

autor
30. apr 2025

Narodili sa s velmi podobnou vahou a obe su kojene. dievcatko 4m 9kg, chlapcek 8m 8kg.
Je to teda v poriadku?

denkabemommy
30. apr 2025

Je normálne ak 4mes dieťa váži 9kg a je normálne ak 8mes dieťa váži 9kg.. okrem toho, že keď sa dieťa začne hýbať viac, tak menej priberá, je zvyčajne iná štartovacia váha, jedno môže byť dojčené druhé na UM 🤷🏼‍♀️. Najpodstatnejšie v tomto príspevku je to, aby si človek, čo potrebuje porovnávať deti dal do poriadku svoje mentálne zdravie 🫠

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
30. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa vdaka

autor
30. apr 2025
@evcagabi

Podla mna je to uplne individualne. Aku mali porodnu vahu? A cie su to deti ked ta to trapi? 😅

@evcagabi obaja mali okolo 3,5kg. Netrapi, len sme chceli s kamoskou vediet ci to takto mame ok.

autor
30. apr 2025
@denkabemommy

Je normálne ak 4mes dieťa váži 9kg a je normálne ak 8mes dieťa váži 9kg.. okrem toho, že keď sa dieťa začne hýbať viac, tak menej priberá, je zvyčajne iná štartovacia váha, jedno môže byť dojčené druhé na UM 🤷🏼‍♀️. Najpodstatnejšie v tomto príspevku je to, aby si človek, čo potrebuje porovnávať deti dal do poriadku svoje mentálne zdravie 🫠

@denkabemommy vy ste si s kamoskou nikdy “neporovnavali” vahy? Ved nejde o zivot, netreba zbtoho hned robit vedu. Len sme normalne debatovali a zaujal nas ten vyrazny rozdiel nic viac. Preboha. Uz aby clovek nemohol nic lebo bububu nesmu sa porovnavat deti. Ved neriesime kto ako napreduje. Iba nas sokovala vaha.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
30. apr 2025

Nie, nikdy som si s nikým neporovnávala dieťa, dokonca ani moje deti medzi sebou. Dvojnásobné nie, čo sa týka proporcií tela, lebo to je ako pýtať sa “kamoska ma 30 rokov a má 50kil a ja mám 55 rokov a tiež 50kil, je to v poriadku?” 😂🤷🏼‍♀️

natall113
30. apr 2025

Pozri moja dvojročná váži 11,5kg, kamarátka ma 6 mesačného a váži 10kg, druhá má 2,5 ročnú a váži 12,5kg. Každé dieťa je iné a je to okej

januska12323
30. apr 2025

Je to v poriadku ak by nebolo upozornili by daného rodiča lekári. Zas to nie je nejak extra rozdiel. Najmenšie deti nemajú extra výdaj okrem kadenia tak je logické, že čím staršie tým menej priberá, začne sa hýbať.

autor
30. apr 2025

Tak dakujem 🤗

lucia13022023
30. apr 2025

Ja som zostala zhrozená keď mi kamoška povedala, že jej 1,5r dcéra váži 11kg a moje 10m dieťa vazilo 10kg. Ale je to úplne normálne 🤣

maryetta
30. apr 2025

Porovnavat ano. Ale nejako sa zamyslat nemusis 😉
Cim menej porovnavat tak lepsie aj pre matku aj ore dieta.
Mam ich 4 a kazde ine. Aj vaha. Aj motorika a vsetko.

simsalabim
30. apr 2025

Moje 2 dcery - prva porodna vaha cca 3300g, v roku 12kg. Druha porodna vaha cca 3900g, v roku necelych 8kg. Obe zdrave.

uhgara
30. apr 2025

Ale no, nebudte zle, vsak sa len opytala na vas nazor. Su tu ine diskusie, kde sa "horsie" veci riesia 😀

anjelicek26
30. apr 2025

Syn ma 13 mesiacov a 8,4 kila, takze tak... ved sa pozri na rodicov, ani vy s kamoskou nie ste rovnake a vasi muzi tiez nie...

katusik456
30. apr 2025

Je to normálne, ale pokiaľ ma kamoska to 4 mesačne 9 kg tak jej držím palce, bude veľmi silná. Nanosi sa riadne. Syn ma 8 m a toľko kg a pôrodná bola 3400g. Už teraz občas mám dosť keď ho držím chvíľu na rukách, a to už je našťastie ako tak pohyblivý

euka210
30. apr 2025

Ano...prvy sa narodil 4650g a na 6mes mal 9kg a bol ako Mischelin 😁...a taky vahu mal nas najmladsi drobcek na 1rok narodeny s 3150g. Su deti utle chude a su take, co su fajne baculate a potom to vybehaju.