Je normálne, keď deti nosia 2 páry topánok?
Koľko topánok nosia vaše deti sezónne? Hovorím o malých deťoch od 2 do 7-8 rokoch. Lebo mne niekto povedal že som lakoma. A este niečo.. kde kupujte topánky? Je deicjmann ok?
No moje deti maju viac ako 2 pary. 1,5 rocna ma na toto jarno-letne obdobie asi 5. Starsia 7 rocna o dost viac 🙂.
Ale tak ked ty si vystacis s dvoma, tak neries.
No tak 2jo je nic, napriklad teraz na leto musi mat kazde dieta minimalne tenisky, tenisky na telesnu,sandale vetracie na mega teplo, slapky, papuce na doma to je len zaklad 5 kusov ale moje maju ovela viac, kupujem ccc, deichman pripadne znackove tenisky vo vypredajoch stoja to co u ciňana, cize oplati sa kupovat aj kvalitu
Moja 2,5 ročná ma tiež iba dvoje. Jedny sandalky a jedny topánky na chladnejšie počasie.
Keď bola malá maličká mala aj 10 párov len potom sme prišli na to, že zbytočne keďže ich ani nevynosila 😁 najradšej nosí Nike air Max a trz má Adidas Mickey Mousa pre zmenu plus jedne zo Sinsay a 2x z Pepca ... Najradšej nosí Adidasy a teda plus jedne sandálky a papuče. Bude mať osem presne o mesiac
maly ma 2 roky, nove topanky kupujeme v priemere kazdych 6-8 tyzdnov, tak mu rastie noha, takze ma dvoje vacsinou (aktualne jedny tenisky a jedny sandale) a kupujem co mu sedi na nohu, aktualne geox
My tiež nemáme mega veľa, aj tak to ponosi co mesiac dva a bud budú malé alebo jeho štýlom nosenia znicene 😅 2 tenisky- 1 doma, druhé skolka, prezuvky ma samozrejme v škôlke a šľapky ešte doma 🙂
10 ročná má teraz dvoje tenisky. Načo viac? Veď by to ani znosiť nestihla a predávať sa mi nechce.
Je to uplne normalne. Mensia ma 2 pary (sandalky a tenisky), starsia uz aj viac, ale stale max do 5 (a to ratam uz aj topanky do vody :D ). Papuce doma nenosime.
Ja napriklad na jesen kupujem mojim babam 1 par kvalitnych goretexovych topanok - stoja aj okolo 70 eur. A vynosia ich dennodenne. Za mna lepsia alternativa, ako 10 kadejakych stylovych lacnotiek. Ale samozrejme kazdy ako jemu vyhovuje 🙂
Úprimne si to s dvoma pármi na sezónu neviem predstaviť. V lete máme dvoje tenisky (čo ak jedny zmoknú, zašpinia sa?), dvoje gumáky (jedny v škôlke, jedny doma), jeden pár sandálov, jeden pár slušných topánok na slávnostné príležitosti.
V zime ďalšie dvoje tenisky (u nás bývajú mierne zimy), jedny teplejšie gumáky, jedny topánky do snehu, jedny slušnejšie.
Moja má momentálne 3 pary tenisiek (na rôzne aktivity), 2 sandálky (k šatám a športové) a jedny balerínky. Má 6 rokov. Ja kupujem ortopedické kvalitne topánky. Na topánkach sa šetriť neoplatí. Takze za mna deichman nie, max keď potrebujem na 1x na nejakú speci príležitosť
Najmladsia (3r.) barefoot, ma ich asi 7 parov, nosi presne dvojo. Problem je, ze v obchode sa jej pacia, ale potom doma na nohu ani za svet.
Starsi - syn (16rr) nosi jedny az do rozpadnutia, a potom mu kupim presne take iste; dcera (15r.) ma dva typy, kazde v 2-3 farbach, a nosi ich podla oblecenia.
Kupujem v office shoes, alebo cez e-obuv
Naša ma 1xsandale a 1x topánky. To jej stačí. Samozrejme kvalitné. Načo je takému malému dieťaťu veľa topánok?
Máva tak 3-4 nosi značku geox alebo primigi. A ci je deichmann ôk? To musíš ty vedieť. U mňa sú kvalitné topánky základ.
Na leto má 5 ročná tenisky, platenky, športové sandále, balerínky. Ale tenisky jej zostali ešte dobré z jari, inak by som ich nekupovala a dva páry sandálovej obuvi potrebuje, lebo ich má večne mokré, tak na výmenu 😅 2 ročný má tenisky a dvoje sandále, takisto potrebuje 2 páry sandálov na výmenu.
Na jar a jeseň majú obaja dva páry tenisiek plus gumáky, na zimu zimné topánky a snehule. Nosia barefoot.
nechapem ako to moze niekto riesit. kazdy kupuje podla moznosti a potreby. takze je to taka tema, kde spravna odpoved podla mna ani nie je
1,5r má 2 sandále a 2 tenisky.. po jednom pare sandal a tenisiek na ihrisko, tie vyzerajú hrozne, ale nebudem ich non stop čistiť a zvyšné 2 má na návštevy, do obchodu, do auta (tie udržujem aby boli pekné) ...a kupujem len kvalitnu obuv, na tomto šetriť netreba
2,5 ročný má na leto sandálky, ľahké tenisky a gumáky 🙂 úplne stačí, nepotrebuje mať z každého druhu x parov
Beriem 8 ročného školáka. 1prezuvky v škole, 1 nepremokavé nízke ak chodí pešo do a zo školy pripadne na krúžky lebo sedieť hodinu na hudobnej či výtvarnej v premocenych topánkach nič moc. Jedny vysoké na jeseň tie slúžia aj ako turistické na vyletoch. Jedny čižmy v zime. Jedny botasky halovky na telesnú, Jedny sandále na leto, Jedny slavnostnejsie zatvorené ak sa dieťa zúčastňuje koncertov, recitacnych súťaží a pod. v zime je v tych sálach v sandalkach zima na nohy. Jedny platenky. A jedny úplne ľahké vzdušné tenisky na leto - väčšinou tie čo malo na telesnú v škole počas 2.polroka. Jaaj a ešte jedny, čo má na športový krúžok vo vnútri cvicky nasuvacky🙂
A si vyber😁😁😁
Záleží čomu sa dieťa venuje. A aké je ročné obdobie. Či noha rastie rýchlo či pomaly.
Preco by si mala byt lakoma? Ked sa znicia kupis nove nie Podla mna to ani neries
Moj syn ma 2x tenisky, 2x sandale, gumaky
Ja som minimalista. Môj mladší syn má dva roky a teraz na leto ma jedny sandale, jedny plátené tenisky a jedny normálne tenisky koženkové ale tie má ešte z jari. Starší syn má 11 ten sandále odmieta a má dvoje tenisky plus jedny na tréningy.
Náš 3-ročný má 1x kožené tenisky, 1x látkové priedušné tenisky, 1x sandále, 1x gumáky a v škôlke papuče. Úplne mu to stačí.🙃
Áno je to normálne, naše majú vždy viac párov na aktuálne obdobie. Napríklad malá na rok a pol, doobeda mi v sandáloch skončí do mláky a potom čo? Poobede nepôjdeme von pretože ich budem sušiť?
To len taký príklad, príde mi lepšie mať aspoň dva páry.
Moje napríklad gumáky nemôžu absolútne tým, že v tom noha nedýcha okamžite sa robí ekzém.
Jaj a prezúvky na doma a topánky či šľapky do vody v lete som zabudla.
Fakt závisí čomu sa dieťa a vy ako rodina venujete. Ak dieťa chodí na plavecký, turistický či balet je jasné, že požiadavky na obuv budú iné ako u toho čo má len školu a doma sa do sýtosti vybeha na dvore či s kamošmi v parku.
aktuálne-sandálky športové Geox, goretex tenisky do terénu Adidas terrex, celokožené tenisky Primigi,plátenky Geox, balerínky Primigi,gumáky Bergstein. každú sezónu takto kupujem, vždy vynosíme a čo nie, predám.
Na jar mal maly 2 pary topanok, na leto ma viacero sandàlov pretoze su na von aj do bazena (1 ma normalne) gumaky ma 2x a zimne kupujem 2x.
@janage odporúčam kaučukové gumáky, nie PVc. noha sa nepotí, nerobí sa žiaden ekzem, nezapacha, kedže ide o prirodny materiál.konkretne my kupujeme Bergstein, ja pre seba Novesta. ale je vela inych kaučukových
@belllinka a sandále na leto nekupujete? keď je 25+stupňov, čo nosí?
Z hygienickeho hladiska je vhodne mat aspon dva pary na kazdu sezonu na prestriedanie, aby topanky dobre preschli a nesmrdeli. Plus minus to dodrziavam aj ja pre moej deti. Len deti si vzdy vyberu pohodlnejsi par topanok a nosia ho castejsie 😀
moja dcera ma 4 roky a aktualne ma 1x sandale, 1x tenisky, 1x gumaky, 1x slapky k vode a 1x papuce do skolky (doma papuce nenosi) ....

má 4 páry ..dva do školy a dva páry okolo domu. Sportissimo