icon

Je normálne, keď deti nosia 2 páry topánok?

26. jún 2023

Koľko topánok nosia vaše deti sezónne? Hovorím o malých deťoch od 2 do 7-8 rokoch. Lebo mne niekto povedal že som lakoma. A este niečo.. kde kupujte topánky? Je deicjmann ok?

aliaray1
26. jún 2023

Nasa 1,5 rocna ma 1 topanky na jar/leto (barefoot priedusne tenisky, sietovane).

Radsej sme investovali do kvality namiesto kvantity, je to ale kazdeho osobna vec a neznamena, ze si lakoma.

Barefooty vedia vyjst aj 60€ jedny a vydrzia. Navyse im rychlo rastu nozky.
Radsej nech ma trebars jedny, ale nove a nie vycaptane...ak je to vo financnych moznostiach rodiny.

janage
26. jún 2023

@zuzinabila už sú deti väčšie riešim to topánkami s membránou. Tie potom využijú aj pri výletoch a turistike. Ale ďakujem za info. Nevedela som, že sú aj kaucukové čo dýchajú

belllinka
26. jún 2023

@zuzinabila nie, neznáša sandále. A ani nechodíme na nejaké sterilné prechádzky v šatočkách a sandálkoch. Ak sa ideme kúpať, alebo len tak na záhrade na pár krokov, našuchne si crocsy

thereisabear
26. jún 2023

Môj má väčšinou kúpené dva páry na sezónu, ale aj tak nosí iba jedny obľúbené.

moonlight1210
26. jún 2023

Nase mali presne takto. Jeden par do skoly a druhy na vonok. Pricom ten druhy par kolkokrat bol par, co bol predtym do skoly. Len sa uz donosil.
Ak sa nahodou v danej sezone pre nieco niektore topanky znicili, tak sa dokupili dalsie.

A v lete este zvykli pribudunut lahsie topanky ako sandalky. Do isteho veku. Potom sa im to uz nepacilo. Vsetky uz len tenisky.
Niekedy este k moru topanky do vody.

Deti to znosia za sezonu, dalsi rok maju zvycajne nohu vacsiu, aj tak treba kupit nove. Zbytocne im bude pat parov topanok, ked aj tak sa riadne nepouziju a akykolvek skrabanec, ci mensie poskodenie ich robi uz nepredajnymi. Zbytocne vyhodene peniaze.

Teraz uz tie starsie maju roznych topanok viac, ked im uz noha nerastie. Uz to ma zmysel.

milanemila
26. jún 2023

Napriklad teraz na leto ma dvoje sandalky, jedny letne tenisky (na turistiku, bicykel a tak), jedny take gumene k moru a k/do vody a jedny sandalky ako papicky v skolke. Mam dcerku 3,5 rocnu.

deniseee
26. jún 2023

Co je sezonne? Deti vzdy mali u nas na 1 rok: tenisky, sandalky, cizmy, papuce (do skolky, skoly aj na doma, aby si mohli brat aj na vylety a dovolenky), obcas mali kupene aj gumaky (uz su velki, teraz uz im ich nekupujeme, ale vo veku na ktory sa pytas ich mali).

tiezjedna
26. jún 2023

naša 6 ročná aktuálne 2x sandále, 2x tenisky (telocvik, atletika), crocs do školy, 2x plátenky, asi troje šlapky, gumáky ani nepočítam, tie nosí minimálne. Takže nie, neprišlo by mi asi normálne keby dieťa, ktoré chodí do školy, na krúžky, medzi ľudí a zároveň blbne na ihrisku, malo dva páry topánok. To si fakt neviem predstaviť

zuzi0911
26. jún 2023

U nás vždy botasky ak prší,tenisky ,šľapky ci sandále...takze 3 ...a nosia iba botasky😅

oblecenie99
26. jún 2023

Toto sa tak rieši? :D No, skúsim spočítať, dieťa má 3 a pol roka: má tenisky na dorazenie o starých rodičov (fakt len na dvor), tenisky na pieskovisko a pod. čiže tiež už viac menej na dorazenie, tenisky do škôlky, a sandále dvoje (1 pár s takou zatvorenou špicou a 1 pár na teplé dni - coqui). Aha, a gumáky :D Kedysi mával viac ale nakoľko mu rastie noha, zistila som, že viac nevyužijeme a predávať sa mi nechce.... čiže tak.

kvetinka75
26. jún 2023

pokiaľ som bola doma, dcéra mala na leto sandále a botasky. KE´d začala chodiť do škôlky, tak mala ešte gumáky a náhradné botasky. Viac jej nebolo treba + papuče na doma, príp. 1 šlapky na kúpalisko

tamtumdo
26. jún 2023

Tak by som povedala že z každého druhu mám dva páry...jednej botasky na von,jednej do škôlky,jednej sandálky na doma jednej do škôlky.....keď jedne zmoknu zoberiem druhé ...viac ani netreba keď rastie nízka rýchlo....niekedy kupujem papuce už po mesiaci keď rýchlo vyrastie....starší má 7....jednej má čisto len do školy,k dr....jeden dva páry na doma....tomu už treba tri páry,ten už topánky vie ,,zdrať"....po mesiaci vyzerajú akokeby ich zdedil po troch deťoch🤷

slavomira236
26. jún 2023

Moja 6rocna1 sa dalky v skolke ak prezuvky 2je ma navon. Potom ma2je croksy, tenisky 2je latkve jedne celokozene na jar nezateplene gymaky na jesen gumaky zvlozmou jesenne tpanky k sukni zimne snehule zimne cizmy poyom paluce navytvarnu a este 2je baleriny n tanecnu

banalu
26. jún 2023

Skoro dvojrocna, aktualne 3 pary - sandale z HM, kozene sandale bundgaard a celokozene DDstep. Doteraz 90% casu nosila tie bundgaardy. Teraz zacala sandalky z HM, ale na ihrisko do piesku a preliezky nosim v kociku tie druhe a DD step len ked prsi a je vyslovene chladno (donosievaju sa, fyzio ich zakazala ako primarnu topanku).
Aktualne jej bude treba vacsie cisla. V priemere 2 pary stacia + gumaky (dost mi v zbierke chybaju) mi pride tak akurat pri tak malom dietati. Akurat leto je take, ze + este sandalky ci nieco k vode.
A ak dieta nema ziadny problem ponosi cokolvek v spravnej velkosti. Moja ma problem a odklepnute fyzio boli bungaardy. Odporucila aj protetiky, ale malej absolutne tie ortopedicke nesadli.

soldi
26. jún 2023

ja am 4 deti a nosia vsetci barefoot, pritom dvaja uz dospelacke velkosti. cize na leto jedny tenisky plus jedny sandale ma pre jedno dieta v priemere vyjdu 100€. a viac kupovat odmietam a jediny, kto to riesi, je moj exmanzel 😀

a ani dedit po sebe nemozu, lebo dvaja starsi maju rovnaku velkosti a uzke nohy, treti ma siroke, takze jemu tie po starsich nesedia a posledne je dievca.

takze pokial to Tebe vyhovuje, tak super, aspon setris zdroje na planete okrem svojej penazenky 🙂

scila
26. jún 2023

Riešiť či je niekto lakomý na základe topánok? To by ma nenapadlo. Každému ako vyhovuje.
Ja najviac kupujem najstaršiemu synovi, kedže mladší ponosia aj po ňom. On má tenisky do školy, plátenky ako rezervu, keby zmokli tenisky. Potom jedny slušnejšie kožené od Protetiky.
A tu na bazári som kúpila z druhej ruky vysoké tenisky čo nosí do záhrady. Plus teraz v lete športové sandále. A teda samozrejme gumáky a šlapky.
Čo sme mali tenisky Fila z Deichmannu tak sa za chvílu rozpadli, plátenky na telesnú som kúpila tam. Ale väčšinou kupujem v akcii v Sportisime a Protetiku.

zuzinabila
26. jún 2023

@scila vies co, cudovala by si sa, ale su aj taki rodicia, co setria na detoch, ano. poznam takych, a nie, nie su to Romovia, ale VŠ vzdelaní ľudia, ktorí nechajú decko chodiť v absolútne nevhodnej obuvi, lebo investujú inak..

akvi
26. jún 2023

som sa pobavila, moje decko mavalo kludne aj jeden par topanok na sezonu, nerozumiem, preco by dieta, ktoremu rastie noha, malo mat haldu topanok. Jedny sandale, jedny cizmy a mozno dvojo tenisiek. To bolo cele, co za rok som kupila. Moj muz ma asi 4 pary topanok a syn detto. Ja ich mam viac, ale len preto, ze predsalen, k satam si dam ine, ako k nohaviciam a pod.. Ale tiez to teda neprehanam.

jarnajar
26. jún 2023

Pravdaže, je to normálne. U nás aktuálne tenisky a sandále.

ell435
26. jún 2023

Moji tiež majú na sezónu max 2-3pary ale ja som za kvalitu než kvantitu ,radšej im budem obuvat kvalitné 2-3 pary topánok ako 10 šmejdov z pepca 🤷

soldi
26. jún 2023

@zuzinabila ako keby si o mne pisala 😂 tiez som VS vzdelana a tiez svoje peniaze investujem inak a tiez si o mne urcite mnohi myslia, ze nechavam decka chodit v absolutne nevhodnej obuvy 😀

cervenaruza123
26. jún 2023

Asi zavisi aj od toho, kde chodite a tak. Niektore deti behaju viac, skor topanky znicia, tak potrebuju viacero, aby aspon jedne slusne ostali. Po niektorych detoch topanky vyzeraju ako nenosene. Je ine, ked dieta aj beha niekde po lese a po dvore v blate alebo co, kde topanky uplne znici. A ine ked len v meste sa presuva po chodnikoch a upravenych cestach.

simona92101
26. jún 2023

Dcera ma 4 roky a teda topanok omnoho viac.ma tenisky a topanky+sandalky do skolky.a potom tenisky a sportove sandale na von.plus teda daco na zahradu,co ked znici mi nevadi.
Kupujem v sportovych obchodoch a v kvalitnej obuvi,ziadne pepco ani deichmann

zuzinabila
26. jún 2023

@soldi tak,nepoznám ta, preto neposudzujem.

zuzinabila
26. jún 2023

@cervenaruza123 toto je svätá pravda. keď niekto žije aktívne a rôznorodo, nezaobíde sa to bez vecí navyše🙂 niekto tu písal, že dieťa nenosí sandále, no popravde, keď ide človek na 2 týždne k moru,kde je 35-40 stupnov, tak si neviem predstavit nemat sandale. ked zije niekto na dedine pri lese, nejde to bez gumakov. ked ide niekto v nedelu do kostola a decko mu chodi koncertovat, tak tiez asi s teniskami vela nezmoze.

hanaxxx
26. jún 2023

Mon maly cca 2 rocny ma dvoje. Jedny kozene pevnejsie a druhe sandale. Dalsie kupim, az ked tieto mu budu male alebo ich znici. Kvalitnejsie detske topanky (nie deichman) su podla mna hodne drahe, tak nevidim dovod, aby mal 5 parov, ked si vystaci s dvoma.

simona92101
26. jún 2023

@hanaxxx tak ono zalezi ako stare je dieta.je rozdiel 2 rocny a skolak alebo skolkar,ci dievca ci chlapec.

hanaxxx
26. jún 2023

@simona92101 ano urcite, ked bude starsi a chodit do skolky/skoly, iste bude mat o nejaky par viac.

jaroe
26. jún 2023

2 páry na sezónu je úplne normálny počet. Teda plus gumáky ak využívate a papuče. U nás papuče vôbec nešli a gumáky som tiež využila možno 3x v sezóne ak vôbec. Takže ignoruj sprosté reči. Ak si vystacis s dvoma, je to úplne v pohode.

soldi
26. jún 2023

@zuzinabila ja sa len smejem na tom, ze presne takto mozem byt aj ja vnimana 😀 a nevidim nic zle na tom, aj keby si si to o mne rovno myslela 😀