Je normálne mať psa v pieskovisku?
Aky by ste mali nazor na to ze pridete na ihrisko kde je aj pieskovisko(mesto) a v pieskovisku lezi pes, mama stoji a dieta cca 5rocne sa hraje. Je to normalne? V tom pieskovisku sa hraju aj rocne deti , alebo deti ktore napriklad potom jedia chrumky.. ako za mna vo vseobecnosti ziadne zviera nepatri do pieskoviska a je jedno ci je bytove, domace ci volne zijuce. Teda do verejneho pieskoviska. Co si o tom myslite?
Viem ze sa tam mozno nejaky vtak alebo mozno aj pes zatula ale takto umyselne nechat v pieskovisku. Podla mna mohol byt kludne o meter vedla. Nie kazdy spi doma so zvieratom a nie kazdemu je to prijemne.
@viestta ale ten je predmetom diskusie.. nic ine
Ked nestacilo majitela upozornit, mala si volat mestskych policajtov.
Tak v Bratislave a v Ružinove, obzvlášť, určite mate kolónie feralnych mačiek, pretoze pochadzam z prostredia záchranárov tulavych zvierat a konkretne z tade poznam macacie zachranarky, dokonca na Dullovom sidli Veterinka, ktorá participuje na kastračných programoch, takze neexistuje, že tam ziadnu tulavu macku nemáte, keďže po veterinarnom ošetrení, sterilizácii sa vracaju naspat na ulicu 🙂 ja som z inej mestskej casti a napriek prekrytiu sa v našich pieskoviskách už mačacia stolica nasla, dokonca na jednom pieskovisku zase v inej casti (na Sklabinskej) sa našli viackrát zahrabane mŕtve sliepky, ktoré tam zahrabala miestna líška, takze, chapem tvoj argument, ale proste pieskoviska nebudu nikdy hygienicky čisté.
Ja si myslím že má žiadne ihrisko celkovo zvieratá nepatria. Napríklad mám dcéru s paničky strachom zo psov. Ale to psičkar nepochopí
Pes nesmie byt na ihrisku, neviem ci to upravuje zakon, alebo VZN. Nie z hygienickeho hladiska, ale kvoli bezpecnosti. Aby druhi rodicia nemuseli striehnut, ci nejaky pes nechnapne. Ale ti garantujem, ze v noci tam chodia ine zvery do piesku, urcite nestriehnes pri okne celu noc.
@30katrusa40 som psickar a napriek tomu to pochopím. Nejde o to, či sa tam pes vykadi, ale prečo by mal zavadzat deťom pri hre?
Prečo by sa mal pes vyvalovat v pieskovisku? Ja sa na to pozerám hlavne z bezpečnostného hľadiska. Hoc by to bol malý ratlik... kedykoľvek môže psovi prepnut.
aj v noci chodíš na pieskovisko?
Ty tvrdíš že tam nie sú mačky 🤣mna prekoti,sú a aj keď sa na hlavu postavíš..chodia tam v noci keď spis,nie keď je plne ihrisko deti a ešte aj pes tam leží .. okrem nich tam behajú myši,potkany,kuny,vtáky..toto všetko tam cura a kadi.. kuna chytí vtáka,vypije jeho krv z krku a potom sa prejde potichu po ihrisku v noci. Ok toto bol extrém,ale asi nevies ako fungujú nocne tvory. Ten pes by má z hľadiska hygieny trápil najmenej,ak das deťom chrumky na ihrisku po tom ako sa hrabali v piesku kde kychalo a kašľalo kopu deti s infekčnými chorobami,crevnymi virozami a popadali im z hláv vsi,fetaci tam pľuli a čurali,tak ten pes ta isto neohrozí..to že by mohol pohrýzť,to je vec druha ale primárne ta trápi hygiena asi
Pes do pieskoviska,na ihrisko nepatrí. Ale určite z toho psa ten piesok nebude "spinavsi", pieskovisko je samo o sebe hnus plný vselicoho 🤢
Tak my máme na ihrisku značku že zákaz psov.teda bola keď som ešte s deťmi chodila na ihrisko a normálne skoro ráno chodili raz za týždeň dezinfikovať piesok a prehrabat ho.Ale to bolo dávno už mám väčšie deti.Ja nemám rada psy takže mne by vadil a určite nemal ani náhubok.
@otazka1 to nie jd diskusia o tom ze tam v noci chodia zvierata ktore nemaju rozum ale o tom ze dnes uz ani ludia nemaju rozum ked pustaju a volaju zvierata do deckeho pieskoviska a este ak ich niekto upozorni tak sa osocia ze kto ja som ze im budem rozkazovat kdeich pes chodi.. hore niekto aj pisal ze su na to aj zakony a tiez vseobecne nepisane pravidlo ze zviera do pieskoviska pre deti nepatri. Tiez som nikde nepisala ze ja davam dietatu chrumky po tom co sa tam hrabe. Tak sa nauc citat. Lezu mi na nervy take osoby ako ty co prekrucaju veci..aj keby sa tam ani jedno dieta nehralo nejedlo ... ten pes tam nema co robit a okrem toho. Niektore male deti si daju prst do ust aj bez toho aby mali v ruke chrumku.
@simona20201309 bol to labrador dospely
@babalenka neviem ale ja som psa s nahubkom na sidlisku este asi ani nevidela a to po ostredkoch a parku A.Hlinku ich chodi viac nez dost.. ziadny nema nahubok
Neexistuje
Určite ohlásiť
Autorka pes na ihrisko nepatrí to je jasné všetkým okrem fanatickych psickarok čo by najradšej psa brali aj do divadla. Kedysi som videla výsledky výskumu čo všetko za svinstvo je na pieskoviskach. Možno to štátna veterinárna správa niekde má na webe. Ak to nájdeš tak drobcovi kúpis kineticky piesok a radšej ostaneš doma (bez srandy).
Vidíš a ja píšem o tom zw dusujes,ze v okoli nemáte tulave mačky,lebo vidíš na ihrisko a si 4 hodiny vonku..je to smiešne,tie mačky a nocne tvory nosia toľko bordelu na ihrisko ze by ti bolo zle..nezastávam sa psa,vidíš to snad niekde? Súhlasím s tým aby tam bol?napisala som že je ok že tam pes ležal? Jezis lezú mi na na nervy ľudia ktorí prekrúcajú čo píšem🤗
@otazka1 iste tak naco takym ludom pises, ked ti lezu na nervy
Mne to teda nevadi. Aj nas pes lezal v pieskovisku a moje deti sa tam hrali. Pes je casto krat cistotnejsi nez ludia. A ty si myslis ze to pieskovisko je fakt ciste? 😄ze tam nechodia ine zvierata ked tam ty aktualne niesi? Ty ani nevies co v tom pieskovisku lezalo ked si tam nebola. Casto krat su to potkany ktore sa tam aj vyseru alebo tiez aj mačky ktore sa do pieskoviska tiez zvyknu vysrat zahrabu si to a hotovo a ani nevies a svoje dieta si tam veselo pustis. Ja ked som bola mala tak som casto krat v pieskovisku nasla aj injekcne striekacky v ktorych bola nejaka tekutina....zobrala som to hodila do kosa a neriesila dalej hrala som sa. V dnesnej dobe ludom vadi uz vsetko.
Jasne, ze tam nema pes co robit, ved tam je tabula vstup psom zakazany. To ze tam v noci ide macka je jedna vec ale je drzost a neznalost tej matky, ze si tam na drzovku necha psa.
@pupava36 pes nie je ani zďaleka cistotnejsi než človek.
Naše psy kľudne zožerú mačacie hovno. Doslova. A je im to u zadku, koho potom obliznu. 😄

@maciatkoe samozrejme že áno Keď som sa tu raz vyjadrila, že je to hnus a moje dieťa jedáva doma za stolom s čistými rukami nebudem ho napchávať aj na ihrisku už som bola za blbú 🤷